Meer details over vlucht met dodelijke turbulentie: vliegtuig dook 54 meter naar beneden in amper 5 seconden

Een hoogteverlies van 54 meter in 4,6 seconden leidde vorige week tot turbulentie op een vlucht van Singapore Airlines. Dat blijkt uit het onderzoek naar het ongeluk waarbij een 73-jarige Brit omkwam.

 

Meer krantenkoppen in België

Kasteel Wolvenhof krijgt bestemming: ‘buur’ gaat er kantoorruimte, horeca en zelfs een B&B onder brengen

De nieuwe ‘bewoner’ van Kasteel Wolvenhof is bekend. En die moest men eigenlijk niet ver zoeken. ‘De Sasmeester’ van de familie De Gussem, die ernaast ook het veterinair labo Poulpharm heeft, neemt er zijn intrek. Een erfpachtovereenkomst van 50 jaar is daarvoor voorzien. Het hele interieur moet nog onderhanden genomen worden, maar naar verwachting zou in 2026 het kasteel moeten

Lees meer »

Iran en Zweden stemmen in met gevangenenruil, Iraniër veroordeeld voor oorlogsmisdaden komt vrij

Iran en Zweden hebben een deal gesloten rond een gevangenenruil, waarbij Teheran de EU-diplomaat Johan Floderus en de Zweed Saeed Azizi laat gaan in ruil voor de vrijlating van de Iraniër Hamid Nouri. De voormalige gevangenisbeambte werd eind vorig jaar in Stockholm tot levenslang veroordeeld voor zijn rol bij executies en martelingen van dissidenten in Iraanse gevangenissen in 1988.

Lees meer »

“Ideale voorbereiding op Parijs”: Kinesist Jelle Duthoit stoomt Belgian Cats klaar voor Olympische Spelen

Dit weekend trekken de Belgian Cats, onze nationale basketdames, hun voorbereidingscampagne op de Olympische Spelen op gang in De Lange Munte. Ze worden bijgestaan door hun hoofdkinesist, die een praktijk in Kortrijk heeft. “De stad Kortrijk doet veel moeite voor de Cats”, benadrukt Jelle Duthoit.
The post “Ideale voorbereiding op Parijs”: Kinesist Jelle Duthoit stoomt Belgian Cats klaar voor

Lees meer »

“Ik wil niet moeilijk of onnozel doen”: voorspelt Kevin De Bruyne’s zonnige humeur een orkaan tegen Slovakije?

Zeurderige ballads heeft Kevin De Bruyne (32) voor even uit zijn repertoire geschrapt. Zuchten en blazen op een persconferentie niet. Toch zegt een De Bruyne in een goeie luim nog altijd wat hij denkt. Op minder dan 24 uur van de EK-opener zet een aanvoerder de toon bij de Rode Duivels. Zou zijn zonnige lichaamstaal een orkaan voorspellen? Impressie vanuit

Lees meer »

Enorme rookwolk bij brand bij bedrijf in Ieper

In een bedrijf langs de Oostkaai in Ieper is donderdagavond brand uitgebroken. Een deel van het bedrijf, waaronder de kantoren, staan in lichterlaaie. De enorme rookwolk is van ver te zien. Of er slachtoffers zijn, is nog niet duidelijk.

Lees meer »