49-jarige vrouw opgepakt drie maanden na etentje waarbij drie mensen stierven

Een Australische vrouw is gearresteerd op verdenking van de moord op drie mensen. Het trio werd ziek op een etentje bij de vrouw thuis en zou vermoedelijk overleden zijn door paddenstoelenvergiftiging.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Beach Rugby barst uit zijn voegen

Reeds 19 jaar organiseert Rugbyclub Curtrycke hun fameuze Beach Rugby tornooi in Kortrijk. Sinds 7 jaar is het toernooi uitgebouwd tot een 3-daags evenement op de Grote Markt van Kortrijk. “Het barst een beetje uit zijn voegen,” klinkt het. Dit jaar staat het rugbytoernooi op vrijdag 31 mei, zaterag 1 juni en zondag 2 juni gepland.
The post Kortrijk

Lees meer »

“Ga maar in de wei staan, het enige wat jij kan is grazen”: diensthoofd zorgt voor angstcultuur in Ziekenhuis Geel

Een diensthoofd van het Ziekenhuis Geel zorgt voor een toxische werksfeer door constante vernederingen en scheldpartijen. Verpleegkundigen werken in angst. Dat vertellen (ex-)werknemers van drie verschillende afdelingen aan de HLN-onderzoekscel: “Die assistent kan zich maar beter ophangen, hij is toch voor niets goed.” De verpleegkundigen deden de voorbije jaren tientallen meldingen bij de directie, maar de man kon gewoon aan

Lees meer »

Komt de nieuwe Kim Clijsters uit West-Vlaanderen?

Terwijl de profs er vorige zondag al aan begonnen, begint zondag ook de juniorenversie van Roland Garros. Voor ons land is het daarbij vooral uitkijken naar Jeline Vandromme (16). De Brugse begint in Parijs een half jaar na haar zege op het EK -16 en haar eindoverwinning op de Europese Masters aan haar eerste grandslamtoernooi. Een kennismaking.
The post

Lees meer »

Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail

Onlangs stond de eerste editie van de Hop In Trail op het programma in Poperinge. Bezoekers konden via een hindernissenloop of wandelzoektocht het bedrijventerrein op een bijzondere manier leren kennen.
The post Meer dan 1.200 bezoekers voor de Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leden van Vlaams Belang gebruiken “schaduwaccounts” om standpunten op subtiele wijze te verspreiden op TikTok 

Op TikTok circuleren verschillende accounts die Vlaams Belangpropaganda verspreiden – meestal – zonder hun link met de partij duidelijk te vermelden. De profielen blijken allemaal van (minder bekende) kandidaten en werknemers van de partij. "Persoonlijke aanvallen op andere politici zijn hier een stuk prominenter dan op de officiële kanalen", klinkt het bij experten.

Lees meer »

Speurhond vindt half miljoen euro in kelder van vriend van Jamal Ben Saddik: “Geen idee hoe dat daar terechtkwam”

Vechtsporter Jamal Ben Saddik riskeert 40 maanden celstraf voor witwassen van crimineel geld. Hij gebruikte daarvoor volgens het openbaar ministerie valse documenten van een Nederlandse sportmakelaar. Ook zijn broer Saïd Ben Saddik en een vriend/tuinaannemer worden mee vervolgd. De villa van de tuinman in Wommelgem is in beslag genomen, inbegrepen het zwembad van 25.000 euro. Jamal Ben Saddik vraagt de

Lees meer »

Brugge breidt het Chartreusinnebos uit

Stad Brugge zal een perceel grond aankopen ter hoogte van de Doornstraat in Sint-Andries. “Met de aankoop van dit perceel grond van 4.130 m² groot kunnen we het Chartreusinnebos uitbreiden,” stelt Schepen van Eigendommen en Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Brugge breidt het Chartreusinnebos uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe trainingsbeest in Evenepoel na zware val weer toewerkt naar beste Tourniveau: “Conditioneel moet hij nog stapjes zetten”

Kreunend en steunend kwam hij begin april uit een Baskisch bosje gesukkeld. Caida, Remco Evenepoel (24). Zondag, bijna twee maanden na datum, keert de Belgische kampioen in de Dauphiné terug in koers. Gretig, competitief. Dat zeker. Maar ook met conditionele groeimarge richting Tour. “We mogen de lat nog niet te hoog leggen.” Een chronologie.

Lees meer »