Waarom brandweer groene zwaailicht niet meer wil afgeven, hoewel het amper voor tijdswinst zorgt

Het groene hoffelijkheidslicht dat brandweerlui de voorbije maanden uitprobeerden, leidt in de praktijk slechts tot gemiddeld 6 seconden tijdswinst. Maar volgens brandweerlui is er een ander groot voordeel.

 

Meer krantenkoppen in België

Fanfare van De Leiezonen schenkt cheque aan Somival

De Fanfare van Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen uit Desselgem schenkt na een reeks succesvolle voorstellingen een cheque van 750 euro aan Somival. “Vorig jaar brachten we een bezoek aan Lander Blomme uit Nieuwenhove. De tiener met een meervoudige beperking is een grote fanfarefan. Zijn enthousiasme bracht veel teweeg bij onze muzikanten en daarom besloten we
The post Fanfare van

Lees meer »

Johan en Lut vieren gouden bruiloft

Johan Nuytten (71) en Lut Ghesquière (72) kregen naar aanleiding van hun gouden bruiloft een plechtige ontvangst op het stadhuis van Menen.
The post Johan en Lut vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Marino Keulen over Georges Gilkinet tot Jean-Marc Nollet: zij raakten niet verkozen en verdwijnen uit parlement

Voor sommige bekende politici zijn de verkiezingen uitgedraaid op een ware bijltjesdag. Zeker in de fracties van de verliezende partijen verdwijnen nogal wat bekende namen. Vooral bij de Franstalige groenen van Ecolo zijn enkele toppolitici niet verkozen geraakt. Ontdek hier welke ‘grote namen’ naast een zitje in een parlement grepen of niet meer terugkeren.

Lees meer »

Vergeet Durbuy, in dit dorp worden 2 op de 3 woningen door Vlamingen gekocht: “Ons dorp moet een dorp blijven, met een normaal sociaal weefsel”

Vergeet Durbuy, de Vlaamse hotspot in de Ardennen is Rendeux. Van iedereen die daar vorig jaar vastgoed kocht, kwamen zeker twee op de drie nieuwe eigenaars uit Vlaanderen. Wat maakt het dorpje aan de Ourthe zo onweerstaanbaar voor Vlamingen? En wat vindt de lokale bevolking ervan dat het dorp zo in trek is? Wij trokken er op ‘Vlaamse’ daguitstap: “Vooral

Lees meer »

Eerste volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld: Iedereen Telt trekt met 9 Meulebekenaars en 22 Tieltenaars naar de kiezer

De nationale verkiezingen zijn nog maar pas achter de rug en nu al maakt de Tieltse meerderheidspartij Iedereen Telt als eerste een volledige lijst bekend. Daarmee zet de partij van schepenen Pascale Baert en Grietje Goossens de campagne nu echt in richting de gemeenteraadsverkiezingen in Tielt en Meulebeke op 13 oktober.
The post Eerste volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld:

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Vluchters krijgen vrijgeleide van het peloton, gele Evenepoel wil zich sparen voor wat nog komt

De sprinters zijn hoogstwaarschijnlijk nog eens aan zet in de Dauphiné. De vijfde rit gaat over een glooiend parcours met een vlak slot. Remco Evenepoel draagt de gele leiderstrui, maar rekent zich allesbehalve al rijk. Zeker met het loodzware weekend in het verschiet. “Het wordt zaak om vandaag zo veel mogelijk energie te sparen.” Volg de rit op de voet

Lees meer »