Bang van Vlaams Belang: “Wie weet, mag ik later geen kinderen krijgen als lgbti’er”

Iedereen moet kunnen zijn wie die wil zijn, vindt Romy Fenners (19), ongeacht geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksualiteit of gender. Dat is nu nog niet het geval, zegt ze. “De wereld is te conservatief, terwijl die open-minded zou moeten zijn.”

 

Meer krantenkoppen in België

Man uit Zonnebeke krijgt 48.186 euro voor gestolen bitcoins terug van Londense oplichter

Een 38-jarige oplichter uit Londen heeft in de strafrechtbank van Veurne 20 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en 800 euro boete gekregen wegens oplichting en witwassen. Via een schimmige website maakte hij een man uit Zonnebeke bitcoins afhandig. Het slachtoffer krijgt nu een schadevergoeding van 48.146 euro.
The post Man uit Zonnebeke krijgt 48.186 euro voor gestolen

Lees meer »

Petra De Pauw onthult het succes van ‘Frietcast’: “Iedereen heeft iets met de frituur, dat zit in ons DNA”

“Als je naar de frituur gaat, wat bestel je dan?” Het is dé vraag waarmee Petra De Pauw (45) – schrijfster, programmamaakster en vrouw van Herman Verbruggen (61) – haar wekelijkse ‘Frietcast’ opent. En dat leidt tot verrassende en diepgaande gesprekken met haar podcastgasten, zoals ‘FC De Kampioenen’-actrice Danni Heylen en Jacky Lafon. “Aan de T-shirts die ik m’n gasten

Lees meer »

“Plots hoorde ik heel veel lawaai”: tractor rijdt gat in gevel van huis, bewoners komen met de schrik vrij

In de Cathilleweg in Stalhille (deelgemeente Jabbeke) is woensdagmiddag de gevel van een huis beschadigd geraakt. Een tractor met haspel maakte tijdens het indraaien van een straat een inschattingsfout en boorde zo een gat in de muur. De bewoners waren thuis toen het ongeval gebeurde. “Ik was net in de woonkamer aan het stofzuigen toen ik plots héél veel lawaai

Lees meer »

Disneyland Paris onthult nieuwe show ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’

Het entertainmentaanbod van Disneyland Paris is uitgebreid met de lancering van ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’. Deze nieuwe show biedt een moderne kijk op de tijdloze klassieker van de Walt Disney Animation Studios film Alice in Wonderland.
The post Disneyland Paris onthult nieuwe show ‘Alice & the Queen of Hearts: Back to Wonderland’ appeared first

Lees meer »

Outdoor EK-dorpen en pop-upbars kleuren Kortrijkse zomer: Barra Dentra toont EK, Spelen én Tour

Er valt weer heel wat te beleven tijdens de zomermaanden in Kortrijk. Met het EK voetbal wordt het Nelson Mandelaplein omgetoverd tot een heus outdoor EK-dorp. Wat verderop, op Howest Parking 4, vind je het kindvriendelijke Barra Dentra die de sportzomer op groot scherm vertoont en doorheen de stad ontdek je verschillende pop-upbars om te genieten van de warme zomerdagen

Lees meer »

Mannen steeds vaker uit de kleren in films en tv-series: “Maar beelden van piemels blijven schaars”

‘Máxima’. ‘Saltburn’. ‘Euphoria’. Het zijn maar een paar recente voorbeelden van films of tv-series waarin expliciet mannelijk naakt te zien is. Opvallend, want al decennialang zijn het blote vrouwenlichamen troef op het scherm. Vanwaar die verandering? En welke evolutie maken seksscènes in het algemeen door? Het ‘Algemeen Dagblad’ zocht het uit. “’Iets geiler’ is geen goede aanwijzing. Wel: wat wil

Lees meer »

Acht gezinnen uit de Ommegangstraat beheren samen een moestuin: “Sociaal contact even belangrijk als de oogst”

Naast het sportstadion hebben acht buren uit de Ommegangstraat, die een stukje grond voor een prijsje konden huren, samen een moestuinproject opgezet. En de ervaring leert dat de buren veel van elkaar opsteken, maar ook dat het sociale contact even belangrijk geworden is als de teelt.
The post Acht gezinnen uit de Ommegangstraat beheren samen een moestuin: “Sociaal contact

Lees meer »

Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI

Elon Musk verbiedt het gebruik van iPhones door medewerkers van zijn bedrijven als die Apple-smartphones gebruik gaan maken van AI-chatbot ChatGPT van OpenAI. Musk ziet hierin een groot veiligheidsrisico, schreef hij op zijn socialmediaplatform X.

Lees meer »

Gevangenis heeft plannen voor winkel en restaurant: “We hanteren open regime, hier gebruiken we geen cellen”

Aan de Bruggesteenweg 128 vind je het penitentiair landbouwcentrum, een moeilijk woord voor een halfopen gevangenis waar gedetineerden worden voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij. Je vindt er een melkveebedrijf met 200 koeien en werkateliers. Uniek, want het is de enige gevangenisboerderij van Vlaanderen. “Hier werkt een 60-tal gedetineerden die de laatste fase van hun celstraf uitzitten en die

Lees meer »

Hof ter Daele breidt deze zomer uit met unieke strandbar

De origineelste strandbar van de hele provincie? Die vind je deze zomer in … het landelijke Beauvoorde. Didier Willems (37) bouwde eigenhandig een ‘strandhut’ op zijn Hof ter Daele en liet daarvoor ook drie vrachtwagens vol zand aanvoeren. Hij plant er de komende maanden onder meer een lingeriedefilé, toont de EK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm en verwelkomt

Lees meer »