ANALYSE. Rusland lijkt aan de winnende hand. Maar menselijke tol is stilaan hallucinant

Het lijkt de Russen voor de wind te gaan in Oekraïne. Ze veroveren daar elke dag een beetje meer terrein. De kans bestaat zelfs dat Oekraïne nog voor het jaareinde verslagen wordt, aldus een Britse generaal. Maar die zwartgallige voorspelling gaat voorbij aan nieuwe cijfers over de Russische verliezen. Die zouden groter zijn dan ooit en zelfs de ‘vleesmolen van Bachmoet’ ver overtreffen. Dus is de vraag of Rusland eigenlijk niet aan de limieten van z’n kunnen zit. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Mogelijk honderden doden en gewonden bij bevrijdingsactie voor gijzelaars in Gazastrook

Bij de bevrijdingsoperatie van gijzelaars in de Gazastrook zijn mogelijk honderden doden en gewonden gevallen. Dat werd eerder gemeld door Hamas, en lijkt nu te worden bevestigd door het lokale ziekenhuispersoneel. “Het hospitaal is in een bloedbad veranderd”, stelt arts Tanya Haj-Hassan van de internationale hulporganisatie MSF (Artsen zonder Grenzen). De Palestijnse president wil zo spoedig mogelijk de Veiligheidsraad bijeen

Lees meer »

Pandoering voor Open VLD, grote verrassing voor N-VA

De voorlopige resultaten van deze verkiezingen ogen verrassend, met N-VA en niet Vlaams Belang als grootste Vlaamse partij op federaal vlak en in Vlaanderen. Open VLD en Groen bengelen onderaan met allebei stevig verlies. Vooral voor de Vlaamse liberalen is dit resultaat niet minder dan een pandoering: hen wacht een grondige bezinningsperiode. Wat ook bijzonder opvalt: Wallonië geeft de PS

Lees meer »

Brand veroorzaakt veel schade in camperwinkel Vanderer in Ruiselede

Dinsdagnacht zorgde een brand voor heel wat schade in camperwinkel Vanderer in de Industriestraat in Ruiselede. De brandweer werd opgeroepen door een automatisch brandalarm en kon de brand snel onder controle krijgen.
The post Brand veroorzaakt veel schade in camperwinkel Vanderer in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Realistisch is het niet, maar we draaien geen docu”: Peter Bulckaen na de hersenbloeding van Mathias in ‘Familie’

Net zoals in het echte leven was het serieus schrikken voor de ‘Familie’-personages toen Mathias opeens in elkaar stuikte en een hersenbloeding bleek te hebben. Gevolg: Mathias zit met een spraakgebrek en moet nog maanden revalideren. De soapfans zijn het er alvast unaniem over eens dat Peter Bulckaen (58) dezer dagen fantastisch sterke acteerprestaties neerzet. Hoe heeft hij zich voorbereid

Lees meer »

Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons aan oude krakers”

Bombardementen, onderwaterzettingen en rooipremies teisterden de boomgaarden van de Westhoek, waardoor oude fruitrassen er zeldzamer zijn dan elders. Nu start een zoektocht naar “oude krakers” om inwoners weer te laten genieten van verloren smaken. “Voor velen wordt het een openbaring, een feest in de mond.”
The post Historisch fruit is hier bijna uitgestorven, maar nu start reddingsoperatie: “Help ons

Lees meer »

Moordende landbouwer staat nu ook terecht voor stalking: “Hij gaf zelfs het nummer van zijn ex aan een medegevangene”

Chris Vanhaverbeke, de 44-jarige landbouwer uit Waardamme bij Oostkamp die in het najaar van 2022 zijn twee dochtertjes Maud (8) en Ona (5) om het leven bracht, zal zich ook voor stalking voor de rechtbank mogen verantwoorden. Dat heeft de Brugse raadkamer woensdag beslist. De man stuurde brieven vanuit de cel naar zijn ex-vrouw, belde haar geregeld op en gaf

Lees meer »

Toptennisser Zverev sluit schikking met Duitse rechtbank nadat hij ex-vrouw probeerde te verstikken

De rechtszaak tegen toptennisser Alexander Zverev (ATP 4) wegens vermeende mishandeling van zijn voormalige vriendin is beëindigd. De rechtbank in Berlijn heeft de procedure afgesloten zonder uitspraak. De 27-jarige Duitser, die later vandaag de halve finale van Roland Garros speelt tegen de Noor Casper Ruud (ATP 7), blijft onschuldig, maar is akkoord gegaan met het betalen van een geldbedrag.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De renovatieplicht ligt als een baksteen op de maag van centrumrechts”

“Eén twee drie: en toen lieten de drie Vlaamse regeringspartijen quasi simultaan en stilletjes de renovatieplicht los die ze nog niet zo lang geleden in het Vlaamse klimaatplan bejubelden. De renovatieplicht ligt als een baksteen op de maag van de hardwerkende Vlaming die droomt van een eigen huis. En dat heeft veel gevolgen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

President Poetin dreigt met “asymmetrisch antwoord” als westerse wapens gebruikt worden in Rusland

De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst de internationale media toegesproken sinds de start van de oorlog met Oekraïne. Poetin zei dat hij geen grote veranderingen verwacht in het standpunt van de Verenigde Staten na de presidentsverkiezingen in november en hij dreigde met een asymmetrisch antwoord als er westerse wapens gebruikt worden op het Russische grondgebied.

Lees meer »

Deze generatie kan Open VLD niet redden

Terwijl Groen er nog in slaagt zijn nederlaag te verkopen als ‘oef, het is niet zo erg als verwacht’, kan Open VLD geen enkel meubel redden. De partij zit op de bodem van de put. En het zal niet deze generatie politici zijn die haar eruit kan trekken.

Lees meer »