Dwars door de Westhoek opnieuw op dorpsplaats van Boezinge: “Wegenwerken moeten af zijn”

Voor de Boezingse wielerclub De Sasspurters zijn het spannende dagen. Hun dames elitewedstrijd Dwars door de Westhoek en Vlaamse kampioenschappen voor U17 en U19 dames op zondag 2 juni in het dorp staat of valt met het afwerken van een deel van de wegenwerken.

“We zijn al een jaar bezig met de voorbereiding en het is onmogelijk om de laatste dagen nog een ander parcours uit te stippelen en die koersen om te gooien”, opent voorzitter en koersdirecteur Geert Geeraert. “Na een jaar rondjes draaien op het Hoge over de vaart door de wegenwerken in het dorp en zonder een rit in lijn voor de dames elite, werd vorig jaar meteen na de koers beslist om terug te keren naar het dorp indien de werken het zouden toelaten. Officieel krijg je maar één jaar de toelating om af te wijken van de parcoursnormen als je UCI 1.1 wil blijven organiseren. Rond Nieuwjaar kregen we dan groen licht van de stad Ieper om de koers in het dorp te laten doorgaan: tegen 2 juni zou het helemaal in orde komen met het eerste deel van de werken tot aan de Dekemelelaan.”

“Maar er waren serieuze vertragingen waardoor het deel van het dorp dat in het parcours zit, nu een week voor de koers, nog niet af is. En het weer blijft ons maar parten spelen. Vanwege de niveauverschillen moet het stuk Diksmuidseweg tussen Ravestraat en Vannestestraat nog geasfalteerd worden, en het kruispunt Dekemelelaan en Diksmuidseweg nog afgewerkt zodat dat open kan. Het blijft spannend. Bijna ieder dag bel ik rond voor een update van de werken en om te pushen, en ze beloven me dat alles zal in orde komen. Als de koers niet kan doorgaan, dreigt voor ons een financiële kater.”

Jeugdkoersen

De U17 en U19 dames jeugd rijden in afwachting het Kampioenschap van Vlaanderen. “De U17 dames nieuwelingen starten om 11.15 uur (8 ronden van 6,9 km: Katspel, Dekemelelaan, Randweg, Kapellestraat, Reningestraat, Ravestraat, Diksmuidseweg) en de U19 dames junioren starten om 14.35 uur (11 ronden van 6,9 km). De dames elite 1.1 ploegenkoers start om 14.30 uur aan Herberg De Zwaan voor een rit in lijn van 115 km naar Heuvelland. Die rit heb ik intussen ook al vier keer mogen aanpassen door wegenwerken. Na de grote lus Heuvelland doen ze twee plaatselijke ronden van 12,5 km via de Steenstraat, Ravestraat, Diksmuidseweg, Dekemelelaan, Randweg, Kapellestraat, Reningestraat, Boezingestraat naar Elverdinge en via de Steenstraat terug. De aankomst is rond 17.45 uur aan Het Katspel, ze komen dus door de wegenwerken in omgekeerde richting vergeleken met anders”, aldus Geert.

“We kunnen rekenen op een heel sterk Internationaal deelnemersveld van 25 ploegen waaronder 6 UCI Worldtour-ploegen, 11 UCI-ploegen en 8 clubploegen”, pikt Wim Van Cauwenberge in. “Op de deelnemerslijst al enkel straffe namen zoals Lucinda Brand, Sanne Cant en Ceylin Alvarado, Alison Jackson en Coryn Labecki. Lokale deelnemers zijn Isabel Vandewalle, Liliane Leenknecht en Saartje Vandenbroucke. Onze wedstrijd wordt dit jaar ook vanaf 15.30 uur rechtstreeks uitgezonden door Proximus TV (Pickx sport) en er zal een groot scherm staan op Het Katspel.”

In rijrichting

Boezinge-dorp zal op 2 juni niet bereikbaar zijn met de wagen. Wegens gedeeltelijk afsluiten van de Randweg zal Ieper enkel bereikbaar zijn via de Oostkaai langs de vaart. Er is parking voor publiek op de Randweg en op het Hooge. Mensen kunnen altijd weg op de omloop als ze met hun wagen de rijrichting van de rensters volgen achter de groene vlag.

The post Dwars door de Westhoek opnieuw op dorpsplaats van Boezinge: “Wegenwerken moeten af zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee minderjarigen opgepakt en in instelling geplaatst na “schandalige” aanval: slachtoffer krijgt trap in gezicht nadat hij op de knieën wordt gedwongen

Op sociale media circuleren beelden waarop een minderjarige jongen in Hamme bedreigd en aangevallen wordt. Op de video is te zien hoe de jongen op de knieën gedwongen wordt door twee leeftijdsgenoten en vervolgens een trap in zijn gezicht krijgt. Het is onduidelijk hoe het nu met het slachtoffer gesteld is. De politie kon de daders, die herkenbaar in beeld

Lees meer »

Groepsexpo deelnemers Prijs van de Makers in Sint-Annakasteel in Maldegem

Nog tot en met 15 juli kan je in het Sint-Annakasteel naar een groepsexpo met werk van kunstenaars die deelnamen aan de Prijs van de Makers. “Op onze open call reageerden 224 kunstenaars, bijna een verdubbeling ten opzichte van onze vorige editie”, zegt schepen van Cultuur Nicole Maenhout (N-VA), die tijdens de openingsreceptie de namen van de winnaars van de

Lees meer »

Infomarkt voor buurtbewoners over nieuwe Leiebrug

Binnenkort zal De Vlaamse Waterweg nv een omgevingsvergunning aanvragen voor de nieuwe brug Wevelgem-Lauwe en de omgevingsaanleg. Om de buurt over het ontwerp te informeren vinden twee infomarkten plaats. Op woensdag 19 juni 2024 is er een infomarkt in OC Het Applauws in Lauwe. Op donderdag 20 juni 2024 volgt een infomarkt in CC Guldenberg in Wevelgem. De bedoeling is

Lees meer »

“Ik dronk bier zoals anderen naar adem happen”: hij had het zelf niet verwacht, maar Alice Cooper is al 40 jaar nuchter

“Toen ik op een dag wakker werd en bloed kotste, besefte ik eindelijk dat ik moest stoppen met drank en drugs.” Hoewel hij in z’n beginjaren bekend staat als notoir feestbeest, stapt Alice Cooper (76) ondertussen al vier decennia nuchter door het leven. Al blijft de Amerikaan – die voor de zesde keer op Graspop speelt – een shockrocker in

Lees meer »

Nu België op het strafbankje zit: wat zijn de gevolgen? “Als De Wever z’n afspraak met de geschiedenis wil, dan is het moment aangebroken”

De Europese Commissie staat niet langer toe dat België de afgesproken begrotingsregels aan z’n laars lapt. Ons land zal dus het “onhoudbaar begrotingstekort” moeten verkleinen tot minder dan 3 procent van het BBP en da’s een besparing van ettelijke miljarden. Wat gaat dit gezinnen kosten? Moeten we niet eerst een regering hebben? En wat als we lekker ongehoorzaam blijven?

Lees meer »