Dwars door de Westhoek opnieuw op dorpsplaats van Boezinge: “Wegenwerken moeten af zijn”

Voor de Boezingse wielerclub De Sasspurters zijn het spannende dagen. Hun dames elitewedstrijd Dwars door de Westhoek en Vlaamse kampioenschappen voor U17 en U19 dames op zondag 2 juni in het dorp staat of valt met het afwerken van een deel van de wegenwerken.

“We zijn al een jaar bezig met de voorbereiding en het is onmogelijk om de laatste dagen nog een ander parcours uit te stippelen en die koersen om te gooien”, opent voorzitter en koersdirecteur Geert Geeraert. “Na een jaar rondjes draaien op het Hoge over de vaart door de wegenwerken in het dorp en zonder een rit in lijn voor de dames elite, werd vorig jaar meteen na de koers beslist om terug te keren naar het dorp indien de werken het zouden toelaten. Officieel krijg je maar één jaar de toelating om af te wijken van de parcoursnormen als je UCI 1.1 wil blijven organiseren. Rond Nieuwjaar kregen we dan groen licht van de stad Ieper om de koers in het dorp te laten doorgaan: tegen 2 juni zou het helemaal in orde komen met het eerste deel van de werken tot aan de Dekemelelaan.”

“Maar er waren serieuze vertragingen waardoor het deel van het dorp dat in het parcours zit, nu een week voor de koers, nog niet af is. En het weer blijft ons maar parten spelen. Vanwege de niveauverschillen moet het stuk Diksmuidseweg tussen Ravestraat en Vannestestraat nog geasfalteerd worden, en het kruispunt Dekemelelaan en Diksmuidseweg nog afgewerkt zodat dat open kan. Het blijft spannend. Bijna ieder dag bel ik rond voor een update van de werken en om te pushen, en ze beloven me dat alles zal in orde komen. Als de koers niet kan doorgaan, dreigt voor ons een financiële kater.”

Jeugdkoersen

De U17 en U19 dames jeugd rijden in afwachting het Kampioenschap van Vlaanderen. “De U17 dames nieuwelingen starten om 11.15 uur (8 ronden van 6,9 km: Katspel, Dekemelelaan, Randweg, Kapellestraat, Reningestraat, Ravestraat, Diksmuidseweg) en de U19 dames junioren starten om 14.35 uur (11 ronden van 6,9 km). De dames elite 1.1 ploegenkoers start om 14.30 uur aan Herberg De Zwaan voor een rit in lijn van 115 km naar Heuvelland. Die rit heb ik intussen ook al vier keer mogen aanpassen door wegenwerken. Na de grote lus Heuvelland doen ze twee plaatselijke ronden van 12,5 km via de Steenstraat, Ravestraat, Diksmuidseweg, Dekemelelaan, Randweg, Kapellestraat, Reningestraat, Boezingestraat naar Elverdinge en via de Steenstraat terug. De aankomst is rond 17.45 uur aan Het Katspel, ze komen dus door de wegenwerken in omgekeerde richting vergeleken met anders”, aldus Geert.

“We kunnen rekenen op een heel sterk Internationaal deelnemersveld van 25 ploegen waaronder 6 UCI Worldtour-ploegen, 11 UCI-ploegen en 8 clubploegen”, pikt Wim Van Cauwenberge in. “Op de deelnemerslijst al enkel straffe namen zoals Lucinda Brand, Sanne Cant en Ceylin Alvarado, Alison Jackson en Coryn Labecki. Lokale deelnemers zijn Isabel Vandewalle, Liliane Leenknecht en Saartje Vandenbroucke. Onze wedstrijd wordt dit jaar ook vanaf 15.30 uur rechtstreeks uitgezonden door Proximus TV (Pickx sport) en er zal een groot scherm staan op Het Katspel.”

In rijrichting

Boezinge-dorp zal op 2 juni niet bereikbaar zijn met de wagen. Wegens gedeeltelijk afsluiten van de Randweg zal Ieper enkel bereikbaar zijn via de Oostkaai langs de vaart. Er is parking voor publiek op de Randweg en op het Hooge. Mensen kunnen altijd weg op de omloop als ze met hun wagen de rijrichting van de rensters volgen achter de groene vlag.

The post Dwars door de Westhoek opnieuw op dorpsplaats van Boezinge: “Wegenwerken moeten af zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitruk voor ‘groot gat’ in wegdek, maar slechts klein zinkgat te vinden

Vreemde oproep voor de hulpdiensten zaterdagmiddag in Diksmuide. Een buurtbewoner meldde er een groot gat in de weg op een parking. Bij aankomst bleek het eerder om een futiliteit te gaan die tijdelijk opgelost werd met het plaatsen van een kegel.
The post Uitruk voor ‘groot gat’ in wegdek, maar slechts klein zinkgat te vinden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tien jaar vrijwilligerswerk bij politiezone Het Houtsche

Politiezone Het Houtsche werkt reeds tien jaar met vrijwilligers die een aantal informatieve taken van de agenten op zich nemen. Begin 2014 werd een oproep gelanceerd voor kandidaat-vrijwilligers en een 40-tal mensen toonden toen interesse. Er volgde een selectie en een screening van de kandidaat-vrijwilligers. Momenteel beschikt Het Houtsche over 15 vrijwilligers, waarvan 14 mannen
The post Tien jaar

Lees meer »

LIVE F1. Gefrustreerde Verstappen schiet met scherp op eigen team: “We zitten niet op dezelfde golflengte”

De Formule 1 is aanbeland bij de GP van Hongarije. De McLaren maakte dit weekend al veel indruk en deed dat in de kwalificatie opnieuw. Lando Norris (24) pakte de polepositie voor ploeggenoot Oscar Piastri. Wereldkampioen Max Verstappen – die ‘not amused’ is – start vanop plaats 3. Perez stelde dan weer teleur en crashte in Q1. Leuke situatie voor

Lees meer »

Dijkbreuk doet vijver van 2 hectare leeglopen in Pelt

In het Hageven in Pelt is een grote vijver, van 2 hectare groot, leeggelopen. Door de vele regen van de afgelopen tijd is de dijk tussen de vijver en de Dommel doorsijpeld en is er uiteindelijk een breuk ontstaan. Het water van de vijver is in de Dommel gestroomd. Voor de natuur in de omgeving is er geen probleem. Er

Lees meer »

Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug

Joris De Loore (ATP 192) heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Zwitserse Zug (gravel/148.625 euro). De 31-jarige West-Vlaming rekende in zijn eerste ronde in twee sets (6-2 en 7-6 (7/3)) af met de Fransman Maxime Janvier (ATP 209).
The post Joris De Loore gaat naar tweede ronde op Challengertoernooi van Zug appeared

Lees meer »

Mangaanknollen op zeebodem produceren zuurstof: ontdekking kan kennis over ontstaan van het leven op zijn kop zetten

Mangaanknollen op de diepzeebodem, die onder andere een resem zeldzame metalen bevatten, produceren zuurstof. Dat heeft een Schots team van onderzoekers ontdekt. Het is een wetenschappelijke aardverschuiving, want tot nu toe werd gedacht dat enkel planten en algen zuurstof produceren. En het werpt een nieuw licht op enkele fundamentele vragen over het leven op onze planeet: "Dit zou weleens de

Lees meer »