Nederlandse Prins Bernhard was lid van nazipartij NSDAP

Een historicus heeft nu onomstotelijk bewezen dat de in 2004 overleden prins Bernhard ooit lid was van Hitlers NSDAP. Bernhard was de man van de vroegere koningin Juliana en grootvader van de huidige koning Willem-Alexander.

Meer krantenkoppen in België

Songfestival-expert Peter Van de Veire geeft laatste update na mentale crash Mustii: “Daar heeft hij zich door laten nekken”

Zal Mustii ons land een ticket voor de finale van Eurovisiesongfestival bezorgen? Dat is de hamvraag van vandaag. Zijn voorbereidingen in Zweden liepen niet van een leien dakje, maar expert Peter Van de Veire (52) gelooft in hem. “Hij heeft voor het Songfestival optredens gedaan die hij beter niet deed, dat klopt. Maar nu staat hij er én is hij

Lees meer »

Petanqueclub Ter Deeve huldigt kampioenen

De leden van de petanqueclub Ter Deeve vierden onlangs feest. Ze brachten hulde aan hun winterkampioenen van het 34ste speeljaar.
The post Petanqueclub Ter Deeve huldigt kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande

Een 47-jarige man uit Alveringem riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar voorwaardelijke celstraf voor aanranding van een 14-jarig meisje in de jeugdinstelling De Zande in Beernem. L.D. ontkent de feiten met klem.
The post “Ze vroeg hem enkel om sigaretten”: Bouwvakker ontkent aanranding 14-jarig meisje in toiletten jeugdinstelling De Zande appeared first on KW.be.

Lees meer »

Congolese president Tshisekedi: “Oorlog met Rwanda is mogelijk”

Een oorlog tussen Congo en Rwanda is mogelijk. Daarvoor waarschuwt de Congolese president Felix Tshisekedi in een interview met de Franse krant Figaro. Tshisekedi deed de uitspraken tegen de achtergrond van de hevige gevechten die al maanden aan de gang zijn in het oosten van Congo tussen het regeringsleger en rebellengroep M23, gesteund door Rwanda.

Lees meer »

Kringwinkel Ieper verhuist sorteerafdeling en accepteerd witgoed

Kringwinkel West verhuisde haar sorteerafdeling naar een ruimere locatie aan de Brugseweg in Ieper. Deze verandering stelt Kringwinkel West in staat om haar aanbod te diversifiëren en te versterken.
The post Kringwinkel Ieper verhuist sorteerafdeling en accepteerd witgoed appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden boeket voor Marc en Rosa

Marc D’Hoop (74) en Rosa Vervaele (76) zijn 50 jaar getrouwd. Marc was vroeger vertegenwoordiger, Rosa werkte als verpleegster in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare. De vonk tussen beiden sloeg over tijdens het verpleegstersbal in zaal De Beurs in Roeselare. Het koppel huwde op 26 april 1974 voor de wet en op 2 mei 1974
The post Gouden boeket

Lees meer »

Snelste gele kaart ooit in onze competitie en RSCA ziet kapitein uitvallen: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Club Brugge mag zich de grote winnaar van de speeldag noemen. Door de brilscore in de partij tussen Union en Anderlecht staat blauw-zwart twee punten los van eerste achtervolger Anderlecht. Met nog drie speeldagen te gaan, stevenen we af op een razendspannende climax. Anderlecht en Union zagen elks een sterkhouder uitvallen, en Ait El Hadj scoorde een pareltje van een

Lees meer »

“Op dromen staat geen leeftijd”: docent Hubert (73) begint dankzij Europees project nieuw leven als landbouwer

West-Vlaanderen is meer Europees dan je zou denken. Dat ondervond ook Hubert, een docent landmeten die een opmerkelijke carrièreswitch maakte. Hij kocht een vervallen boerderij en begon een nieuw leven als landbouwer. Mede dankzij het Europese project ‘Het Smaakt Naar Meer’ werd zijn bioboerderij een succes. “Je hoeft geen jonge snuiter te zijn om nog aan een droom te beginnen.”<br

Lees meer »

“We willen in 2025 de nummer drie in België zijn”: Eutraco bouwt bedrijfsgebouw op Krommebeekpark

Eutraco is een grote speler in de transport- en logistieke sector geworden. Volgende week is er de eerstesteenlegging van een nieuw bedrijfsgebouw naast de nieuwe site van VDL en tegen 2025 wil Eutraco de derde grootste speler in België zijn, aldus CEO Serge Gregoir.
The post “We willen in 2025 de nummer drie in België zijn”: Eutraco bouwt bedrijfsgebouw

Lees meer »