Streep door de rekening van Anderlecht: kapitein Vertonghen moet geblesseerd naar de kant

Verontrustend en niet onbelangrijk: Jan Vertonghen (37) die na een half uur naar de lies greep en het veld geblesseerd moest verlaten. Niet voor het eerst in deze Champions’ Play-offs een sterkhouder in de lappenmand bij Anderlecht. 

Meer krantenkoppen in België

‘Fata Morgana’-presentator Steph Goossens schikt zich in zijn rol uit de spotlights: “Ik probeer van elke dag iets fantastisch te maken”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend: na Shani Louk (22) nu ook ontvoerde Ron Benjamin (53) gevonden

Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. De 53-jarige Ron Benjamin was een van de mensen die bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gegijzeld. Volgens het Israëlische leger zijn eerder ook al de lichamen van drie andere vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. “Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland voert massale aanvallen uit op Oekraïne met drones

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Diamant voor René en Monique

René Vermander is geboren in Kaaskerke bij Diksmuide. In 1939 ontmoette hij Monique Vanacker (82) in haar geboorteplaats De Panne.
The post Diamant voor René en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en is een rijkentaks een maat voor niets?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro

In twee decennia tijd evolueerde Mulder Natural Foods tot een toonaangevende producent van ontbijtgranen. Het is een verhaal van groei, innovatie en continu streven naar verbetering, maar vooral ook van gedreven medewerkers en een succesvolle samenwerking met al zijn stakeholders.
The post Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Edwin en Rosa

Op zaterdag 11 mei kwamen Edwin Reynaert (72) en Rosa Allein (73) samen met hun familie naar het gemeentehuis voor hun gouden jubileum.
The post Goud voor Edwin en Rosa appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »