Britten willen voor allereerste keer troepen naar Oekraïne sturen

Het Verenigd Koninkrijk wil voor de allereerste keer troepen naar Oekraïne sturen. Het Britse leger zal er ter plaatse Oekraïense soldaten trainen. De Britse marine maakt mogelijk ook haar opwachting op de Zwarte Zee. Dat heeft de Britse minister van Defensie Grant Shapps gezegd in een interview met de krant ‘The Telegraph’.

Meer krantenkoppen in België

Gezinsbond toont EK-matchen Rode Duivels op groot scherm

De Gezinsbond Pollinkhove tovert tijdens de matchen van de Rode Duivels op het EK voetbal ontmoetingscentrum Concorde om tot een ware voetbaltempel. Alle wedstrijden van de nationale ploeg, hopelijk tot en met de finale, worden er vertoond op groot scherm.
The post Gezinsbond toont EK-matchen Rode Duivels op groot scherm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts bezoekt geitenboerderij in Klemskerke: “Situatie van onze landbouwers onder de aandacht brengen”

Mgr. Lode Aerts bezocht donderdag de biologische geitenbioboerderij ’t Reigershof in Klemskerke, een deelgemeente van De Haan. De aanleiding van dat hoog bezoek was tweeërlei: enerzijds de negende verjaardag van de pauselijke encycliek Laudato Si’, anderzijds om de boeren een hart onder de riem te steken nu de landbouw meer en meer onder druk komt te staan. De Brugse bisschop

Lees meer »

Chinese blogger Zhang Zhan, die kritische video’s deelde over coronabeleid in zijn land, vrijgelaten

De Chinese blogger Zhang Zhan is vrijgelaten. Dat meldt de mensenrechtenorganisatie Verslaggevers Zonder Grenzen (RSF) woensdag. Zhang zat vier jaar vast omdat ze kritische video’s deelde over het Chinese coronabeleid. Volgens RSF staat de voormalige advocate, die ook als burgerjournaliste wordt gezien, nog steeds onder toezicht en wordt haar bewegingsvrijheid beperkt.

Lees meer »

Amber Claeys uit Moerkerke wint Future Proef Award

Nadat de Moerkerkse Amber Claeys (21) enkele weken geleden al hoge ogen gooide met haar nominatie voor de Future Proef Awards, bereikt er ons nog mooier nieuws: met haar eindproef over ‘groene begraafplaatsen’ won ze ook effectief de award. Amber studeerde af als bachelor Groenmanagement aan de PXL hogeschool in Hasselt.
The post Amber Claeys uit Moerkerke wint Future

Lees meer »

Rampoefening op Campus Vesta in Ranst: “Boze werknemers bezetten een chemisch bedrijf, er ontstaat brand en er vallen doden”

Op Campus Vesta in Ranst vindt deze voormiddag een grootschalige rampoefening plaats. Daarbij bezetten enkele boze, ontslagen werknemers een chemisch bedrijf. Er breekt brand uit en er vallen doden. Met de oefening wordt de samenwerking tussen de verschillende brandweerzones, politie en medische diensten getest. Er nemen een 300-tal mensen aan deel.

Lees meer »