Vlaanderen wil 100.000 euro per dag als vliegroutes niet worden aangepast

De Vlaamse regering start een nieuwe procedure voor het hof van beroep om de vliegroutes van Brussels Airport te laten aanpassen. Vlaams minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) wil een dwangsom van 100.000 euro opleggen per dag dat de federale regering de vliegroutes niet wijzigt.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Nagelsmann kiest voor de verwachte elf namen

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK voetbal vanavond op gang. En de sfeer zit al een hele dag goed in München. Duitse en Schotse fans verbroederden op het bekende Marienplatz en in het fandorp aan het Olympiapark. Ondertussen zijn ook de eerste fans gearriveerd in de Allianz Arena. Volg alle ontwikkelingen op de voet in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Vermist Duits meisje (9) uit Oekraïne dood teruggevonden: politie richt zich in onderzoek op “directe sociale kring van de familie”

Een meisje dat al meer dan een week vermist was in Duitsland is dood teruggevonden. Dat meldt de politie woensdagmiddag. Volgens de politie is het al zeker dat het 9-jarige meisje, afkomstig uit Oekraïne, het slachtoffer werd van een misdrijf. “Het onderzoek richt zich momenteel op de sociale kring van de familie”, zegt politiechef Mandy Kürschner in ‘Bild’.

Lees meer »

Filou Oostende pakt zijn eerste BNXT-titel

Basketbalploeg Filou Oostende heeft zich woensdag verzekerd van een eerste titel in de BNXT League. De kustploeg won in de tweede finalewedstrijd met 66-79 (rust: 33-47) bij het Nederlandse ZZ Leiden. Dat volstond om de titel te pakken. Maandag haalde Oostende het in eigen zaal al met ruime 85-58-cijfers van de Nederlanders. De finale in de BNXT League werd afgewerkt

Lees meer »

Financieel analist misbruikt kredietkaart van werkgever voor exorbitante loondiefstal: “Meer dan één miljoen euro gespendeerd voor privéaankopen”

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is woensdag het proces van start gegaan tegen een voormalig financieel analist van DHL die met de kredietkaart van het bedrijf voor meer dan één miljoen euro aan privéaankopen zou hebben gedaan. De exorbitante loondiefstal kwam pas na drie jaar aan het licht, nadat American Express de kaart had geblokkeerd.

Lees meer »

Grijze walvissen gemiddeld 1,65 meter kleiner in vergelijking met 20 jaar geleden: “Dit is een waarschuwing”

Grijze walvissen die hun zomers doorbrengen in de Atlantische Oceaan voor de noordwestkust van de Verenigde Staten en Canada, lijken almaar kleiner te worden. Wetenschappers hebben vastgesteld dat de maximale lichaamslengte van de dieren in de loop van 20 tot 30 jaar gemiddeld met 1,65 meter is gedaald. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun voortbestaan. De wetenschappers zien een

Lees meer »

“Het gaat hier toch erg vaak over ‘die vrimde’…”: op bezoek in Houthulst, de meest rechtse gemeente van West-Vlaanderen

Vlaams Belang is met voorsprong de grootste in onze provincie, met in de meest landelijke gemeenten ongeziene scores. In Houthulst of all places stemde bijna 38 procent op de radicaalrechtse partij. “De mensen zijn boos en voelen zich niet gehoord.” Op bezoek in het Ninove van West-Vlaanderen.
The post “Het gaat hier toch erg vaak over ‘die vrimde’…”: op

Lees meer »