Taiwanese president bereid voor verzoening en samenwerking met China

De Taiwanese president Lai Ching-te heeft zondag gezegd dat hij bereid is om met China samen te werken om “wederzijds begrip” en “verzoening” te bereiken. China hield van donderdag tot zaterdagochtend enkele grootschalige militaire oefeningen rond Taiwan. 

Meer krantenkoppen in België

Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen

Komend weekend staan al de eerste bekermatchen op het menu. Sparta Dikkebus trekt naar KdNS Heule A. Coach Pascal Dermaux wil na de eindronde van vorig seizoen graag bevestigen.
The post Sparta Dikkebus is gezond ambitieus voor nieuw seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roadtrip eindigt in het ziekenhuis voor Wim: “Voeten stonden haast letterlijk in brand. De vellen huid vlogen er af”

De roadtrip van Wim Oversteyns (47) en zijn gezin in de Verenigde Staten eindigde in Death Valley, een van de heetste plaatsen op aarde. Bij een fotoshoot in het adembenemende decor verloor de Wijnegemnaar zijn teenslippers waarna hij brandwonden in de tweede graad opliep aan zijn voetzolen. Wim belandde in Las Vegas op de spoedafdeling en hoopt woensdag terug naar

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Freddy en Sabien uit Izegem

Sabien Vancoillie (67) en Freddy Dusselier (72) uit de Krekelstraat trokken naar ‘t Cleen Schardouw in Sint-Eloois-Winkel voor de viering van hun 50ste huwelijksverjaardag.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Freddy en Sabien uit Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes weken na zware brand bij buren heropent restaurant Lagaar: “Reinigingsfirma’s zijn hier 14 dagen bezig geweest om alle roet te verwijderen”

“Als de brandweer tien minuten later was geweest, was het volledige plafond van de keuken wellicht ingestort. Al onze elektriciteit was weggesmolten en overal in het restaurant lagen er roetdeeltjes. We konden niet anders dan de deuren sluiten.”
The post Zes weken na zware brand bij buren heropent restaurant Lagaar: “Reinigingsfirma’s zijn hier 14 dagen bezig geweest om alle

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Journalist krijgt 6,5 jaar cel na schijnproces in Rusland – Oekraïne saneert deel schuldenlast

Oekraïne heeft een deal gesloten met private schuldeisers om de schuldenlast van het land te verlichten. Dat heeft Kiev maandag bekendgemaakt. Zo mag het land een lagere rente betalen en langer doen over terugbetaling van de schulden. Oekraïne heeft daarnaast zijn luchtafweer tegen Russische aanvallen versterkt. “De Duitse Patriot is aangekomen”, zei president Zelensky zondag in zijn traditionele avondboodschap. Lees

Lees meer »