Even helemaal niets doen: 8e jaarlijkse ‘space-out’ competitie vindt plaats in Seoul

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul konden mensen afgelopen zondag deelnemen aan een wedstrijd om helemaal niets te doen. De persoon met op het einde de laagste en meest consistente hartslag won, dat schrijft ‘The Guardian’. Mensen van alle leeftijden en klassen kwamen voor het iconische Gyeongbokgung-paleis samen. 

Meer krantenkoppen in België

Conner Rousseau heeft het nog altijd moeilijk: “Ik voel me élke dag schuldig, maar daar koop je niets mee”

Ook al was hij als lijstduwer een stemmenkanon in Vlaanderen (75.801 voorkeurstemmen), Conner Rousseau (31) stond zondagavond beteuterd op het podium. Je zág het schuldgevoel in zijn ogen: Vooruit had het zonder zijn fratsen beter kunnen doen. Een dag later heeft hij het nog altijd moeilijk. Wij gingen met Rousseau in gesprek: “Mijn bomma heeft gehuild. En ik heb wakker

Lees meer »

De Klijte kerremesse opent met optreden van Luc Steeno en Yves Segers

Op vrijdag 14 juni komen Luc Steeno en Yves Segers naar de feesttent in De Klijte, om de jaarlijkse kermis in het dorp te openen. Verder staan er onder meer een gratis vat, een rommelmarkt, een oldtimertractortreffen, een Klijteballenworp en de EK-match van de Rode Duivels op groot scherm op het programma.
The post De Klijte kerremesse opent met

Lees meer »

Cian Uijtdebroeks negende in eerste bergrit Ronde van Zwitserland: “Ik voel dat mijn lichaam iedere dag sterker wordt”

Torstein Traeen (28) heeft in de Ronde van Zwitersland zijn eerste profzege geboekt. De Noor van Bahrain-Victorious bleef nipt uit de greep van Adam Yates, die de leiderstrui overneemt van Alberto Bettiol. Cian Uijtdebroeks werd negende. “Helaas miste ik de explosiviteit op het moment dat Yates en later ook Skjelmose aangingen”, aldus Uijtdebroeks.

Lees meer »

Langerei Zwemmers presenteren nieuwe editie Urban Swim Brugge: “Duimen voor vrije zwemzones”

De Langerei Zwemmers hebben een vernieuwd bestuur en stevenen af op een recordaantal leden. Zaterdag 15 juni organiseert de club de traditionele Urban Swim Brugge. Een maand later gaat het richting de kust voor de Sportzot North Sea Swim Challenge.
The post Langerei Zwemmers presenteren nieuwe editie Urban Swim Brugge: “Duimen voor vrije zwemzones” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: deel van gebouw weggeblazen, minstens 6 gewonden

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) heeft deze ochtend een explosie plaatsgevonden. Twee verdiepingen zouden zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. De Antwerpse brandweer bevestigt aan onze redactie dat er mensen aanwezig waren in het gebouw en is volop bezig met een ‘search & rescue’-operatie. Er zijn al minstens zes gewonden.

Lees meer »

“Hét trefpunt voor singles”: na 75 jaar geeft Instituut Schakel de fakkel door aan Life danscenter in Izegem

Het Izegemse Life heeft in april de Schakelfeesten overgenomen van Instituut Schakel in Kortrijk. Dit organiseerde meer dan 75 jaar lang dansfeesten voor singles in West- en Oost-Vlaanderen. Voor Raf Declercq, die bijna 55 jaar geleden bij Instituut Schakel begon, is het tijd om afscheid te nemen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat Life de Schakelfeesten uitstekend zal verderzetten.<br

Lees meer »

Cynthia meegesleurd door bange hond wanneer ze aangevallen worden door een kwade kalkoen: “Dat beest had vlijmscherpe klauwen”

New Yorker Cynthia Bartlett wilde vorige maand haar hond Buddy uitlaten, maar de rustige wandeling veranderde plots in een hevige strijd toen ze het pad van een wilde kalkoen kruiste. De jonge labrador was eerst nieuwsgierig, maar vluchtte snel weg toen de grote vogel de aanval inzette. “Ik panikeerde en was bezorgd om mijn hond”, aldus Cynthia die intussen kan

Lees meer »

Jury in Delaware verklaart Hunter Biden over volledige lijn schuldig

In de Amerikaanse staat Delaware heeft een jury Hunter Biden – de zoon van president Joe Biden – schuldig verklaard op alle drie de aanklachten. Volgens de jury heeft hij de wetten overtreden die moeten vermijden dat drugsgebruikers vuurwapens kunnen kopen en bezitten. Biden riskeert tot 25 jaar celstraf, al is het weinig waarschijnlijk dat hij ook echt naar de

Lees meer »

Kijkcijfers van Nederlandse ‘De pappenheimers’ met Erik Van Looy storten in: wat is er aan de hand?

Nederland lijkt al na drie afleveringen uitgekeken op hun versie van ‘De pappenheimers’: de derde aflevering kon op RTL4 nog 290.000 kijkers bekoren, ruim de helft minder dan bij de start. Angela de Jong, tv-criticus voor ‘Algemeen Dagblad’, velt een hard verdict: “‘De pappenheimers’ is niets opzienbarends, het zoveelste tv-quizje met Bekende Nederlanders.” Waar ligt dat volgens haar aan?

Lees meer »