Azerbeidzjan valt Armeense grensregio aan: beide kampen melden burgerslachtoffers, demonstranten komen op straat tegen Armeense regering

Bij de militaire operatie die Azerbeidzjan dinsdag gelanceerd heeft in de betwiste etnisch-Armeense enclave Nagorno-Karabach zijn nu al zeker vijf doden en tachtig gewonden, onder wie vijftien burgers, gevallen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de separatistische autoriteiten van de enclave. Ook een Azerbeidzjaanse burger is om het leven gekomen. Azerbeidzjan gaat niet in op de oproep van de Armeense separatisten om te praten en vecht door. De separatisten in Nagorno-Karabach wilden een wapenstilstand, maar de Azerbeidzjaanse regering zegt dat de militaire operatie doorgaat “tot het eind” als de Armeniërs niet al hun wapens inleveren.

Meer krantenkoppen in België

Nat, natter, natst: we komen in de buurt van de natste lente sinds 1965

We stevenen af op de natste meteorologische lente (van 1 maart tot 31 mei) sinds 1965. De afgelopen maanden viel er een enorme hoeveelheid regen, tot grote frustratie. Ook komende week wordt geen beterschap verwacht. Volgens onze weerman David Dehenauw zijn we goed op weg naar de natste lente sinds 2001, en in het slechtste geval misschien wel sinds 1965.

Lees meer »

“Ik heb het avontuur toch wat onderschat, ja”: Thomas Leplae uit Vleteren blikt terug op ‘Boer zkt Vrouw’

Komende zondag zien we in de laatste aflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ hoe het vergaan is met de boeren die op zoek gingen naar de ware liefde. Voor Thomas Leplae oogde het alvast veelbelovend, met een romantische date in Noord-Frankrijk. Maar zijn ze nog samen?
The post “Ik heb het avontuur toch wat onderschat, ja”: Thomas Leplae uit Vleteren

Lees meer »

LIVE GAZA. President Biden: “Tijd om de oorlog te stoppen”

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) dient een strafklacht in tegen luchtvaartmaatschappij Challenge Airlines die via de luchthaven van Luik munitie en explosieven naar Israël brengt. Dat meldt ‘De Morgen’. Gilkinet is ervan overtuigd dat de luchtvaartmaatschappij een specifieke vergunning aan hem had moeten vragen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“Mijn 19 jaar jongere vrouw heeft ook recht op haar loopbaan”: waarom VS-correspondent Björn Soenens terugkeert naar België

‘Mister America’ houdt het voor bekeken. VRT-correspondent Björn Soenens (56) zal meteen na de beëdiging van de nieuwe Amerikaanse president – begin 2025 – na acht jaar terugkeren naar Vlaanderen. Daar is vooral zijn 19 jaar jongere echtgenote heel blij mee. Is de reporter zijn topjob op de eerste rij bij het schrijven van de geschiedenis beu? En hoe ziet

Lees meer »

Budget van 108 miljoen (!), maar nieuwe film van Jennifer Lopez wordt met de grond gelijk gemaakt: “Heeft ze zelfs het script gelezen?”

Jennifer Lopez (54) heeft hard gewerkt aan de nieuwe Netflix-film ‘Atlas’, waarin ze in de huid kruipt van een briljante data-analist kruipt. De productie ervan kostte maar liefst 100 miljoen dollar (108 miljoen euro). Maar of het dat ook waard was? De film wordt allerminst gesmaakt bij recensenten. “Ze verspilt haar kwaliteiten”, klinkt het.

Lees meer »

“Noord-Korea vuurt onbekend projectiel af”

Noord-Korea heeft een “ongeïdentificeerd projectiel” afgevuurd, maar de lancering is mislukt. Dat bevestigt Pyongyang, nadat het Zuid-Koreaanse leger en de Japanse kustwacht dat eerder meldden. Enkele uren voordien had Pyongyang Japan op de hoogte gebracht dat het zich voorbereidde op de lancering van een nieuwe spionagesatelliet.

Lees meer »

Niet één, maar twee locaties met EK voetbal op groot scherm in Ruiselede

Het EK-voetbalschema van poule E in Duitsland is gekend: op maandag 17 juni speelt België in Frankfurt tegen Slowakije om 18 uur, op zaterdag 22 juni in Keulen is Roemenië aan de beurt om 21 uur en op woensdag 26 juni speelt België in Stuttgart tegen Kroatië vanaf 18 uur. De échte fans kunnen de meest bewogen momenten volgen op

Lees meer »

Koppel valt in water bij aanleggen van boot in Nieuwpoort

Een man en een vrouw zijn maandagmiddag in het water gesukkeld tijdens het aanleggen van een boot aan de kade in Nieuwpoort. De hulpdiensten met duikers werden massaal opgeroepen, maar een stadsarbeider die snel ter plaatse was kon hen met hulp van twee ambulanciers snel op het droge krijgen.
The post Koppel valt in water bij aanleggen van boot

Lees meer »

Pol uit Nonkels zet hartelijke buren Dirk en Nicole in de bloemetjes

Roeselare viert vandaag haar Dag van de Buren. Ondanks het slechte weer komen op tal van plaatsen bewoners samen. Deze middag werden Dirk en Nicole Heemeryck uit de Kerkhofstraat in de bloemetjes gezet. Ze kregen een bezoekje van acteur Wim Willaert.
The post Pol uit Nonkels zet hartelijke buren Dirk en Nicole in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »