“We kunnen de impact voor de patiënt nog niet inschatten”: mogelijk geen vergunning voor 400 geneesmiddelen

De Europese Commissie vraagt aan de lidstaten om de vergunning van bijna 400 generische geneesmiddelen op te schorten. Ze werden getest in een onbetrouwbaar lab. Het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG onderzoekt de impact voor Belgische patiënten.

 

Meer krantenkoppen in België

Schade aan 20.000 woningen en 1.100 voertuigen door onweer van 9 juli

Bijna 20.000 woningen hebben schade opgelopen door het zware onweer, met hevige rukwinden en soms ook hagel, van dinsdag 9 juli. Ook werd voor meer dan 1.100 voertuigen, verzekerd in omnium, een aangifte gedaan bij de verzekeraar. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging van verzekeraars Assuralia bij de verzekeringsondernemingen. De extreme weersomstandigheden veroorzaakten onder meer in de regio

Lees meer »

West-Vlaamse studenten werken het hardst: recordaantal jongeren verdient bij met vakantiejob

Jobstudenten en de zomervakantie, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heel wat werkgevers doen vooral in vakantieperiodes een beroep op studenten die een euro willen bijverdienen om de boel draaiende te houden. En dat zijn er elk jaar meer: in 2023 waren er bijna 72.000 West-Vlaamse jongeren aan het werk als jobstudent, een absoluut record.
The post West-Vlaamse studenten

Lees meer »

Hebben Samson & Marie nog voldoende toekomst? Acteur Walter De Donder geeft zijn eerlijke mening

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

“Herinnering levendig houden met QR-code op graf”: Uitvaart Beyens-Billiet pakt uit met een primeur voor regio

Uitvaartzorg Beyens-Billiet in de Lourdesstraat pakt met het platform Herinner Mij.be uit, volgens hen een primeur voor de regio. “Met QR-codes aan het graf of de urne willen we de herinnering aan de dierbaren levendig houden”, zegt zaakvoerder Arne Beyens. “Ons nieuw idee is ondertussen online en toegankelijk voor iedereen.”
The post “Herinnering levendig houden met QR-code op graf”:

Lees meer »