Slakken kunnen laadpalen van elektrische wagens beschadigen, maar risico is klein

Tijdens het slakkenseizoen kunnen slakken mogelijk laadpalen voor elektrische auto’s beschadigen door kortsluiting te veroorzaken bij foutief geïnstalleerde wartels. Ondanks de ideale weersomstandigheden voor slakken is dit risico volgens installateurs en experts klein en zeldzaam. 

Meer krantenkoppen in België

43 Wervikse handelaars nemen deel aan eerste editie STRAF!

De eerste editie van STRAF! door de ondernemersorganisatie Unizo Wervik-Geluwe telt dit weekend 43 deelnemers. STRAF! is de opvolger van Straffen Toebak, waar er door verminderd succes een einde aan kwam.
The post 43 Wervikse handelaars nemen deel aan eerste editie STRAF! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Benzine wordt duurder aan de pomp

De benzineprijs gaat zaterdag de hoogte in. Een liter benzine 95 (E10) kost dan maximaal 1,761 euro per liter, een toename met 2,3 cent. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Lees meer »

Nieuwe krabbensoort ontdekt op Belgische stranden

Biologen hebben een nieuwe soort krab ontdekt op de Belgische stranden. De Polybius dioscurus is ongeveer 10 centimeter groot, heeft een grijs, marmerkleurig schild en komt vaak voor aan onze kust, vooral tussen Nieuwpoort en De Panne. De krabben werden tot nu toe verward met een soort die al veel langer gekend is.

Lees meer »

China ‘verchineest’ namen van honderden Oeigoerse dorpen en steden

China heeft de voorbije jaren honderden Oeigoerse dorpen en steden hernoemd om culturele en religieuze verwijzingen uit te wissen. Dat blijkt uit een rapport van de ngo Human Rights Watch. Oeigoerse plaatsnamen worden systematisch vervangen door namen die de ideologie van China’s communistisch regime weerspiegelen. De Oeigoerse minderheid in de westelijke provincie Xinjiang wordt al jaren onderdrukt door de Chinese

Lees meer »

WAK-expo toont jonge en kleurrijke creativiteit

De Pastorie, in de Hemmestraat 1, was vorige zaterdag het sfeervolle decor voor de vernissage van de kunsttentoonstelling van de Westhoek Academie Koksijde (WAK). De expositie, die werken van leerlingen van de Nieuwpoortse afdeling van de academie toont, werd feestelijk geopend door burgemeester Geert Vanden Broucke.
The post WAK-expo toont jonge en kleurrijke creativiteit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jan (64) werd op reis in Thailand in coma geslagen, nu is hij overleden: “Zijn schedel was op 10 plaatsen gebroken”

Begin april werd Jan Valkenborg (64) uit Millen tijdens zijn vakantie in de Thaise kustplaats Hua Hin in mekaar geslagen. Sindsdien lag hij in coma, eerst in een ziekenhuis in Bangkok, later in het Gasthuisberg in Leuven. Daar overleed hij maandag aan zijn zware verwondingen. “De laatste 48 uur ben ik voortdurend bij hem gebleven”, vertelt Danny Lemmens, de boezemvriend

Lees meer »

Rusthuis Ofelia moet ten laatste in september de deuren sluiten nadat het erkenning verliest: tientallen bewoners moeten verhuizen

Het woonzorgcentrum Ofelia in Overijse moet tegen uiterlijk 15 september 2024 de deuren sluiten. Het Departement Zorg heeft de erkenning van dit woonzorgcentrum ingetrokken, omdat het er ondanks herhaaldelijke aanmaningen niet in slaagt de kwaliteit van de zorg voor zijn bewoners op een voldoende hoog niveau te houden. Er verblijven momenteel nog een 30-tal personen in het woonzorgcentrum. Het Departement

Lees meer »