Als de nood hoog is, mag ook Kim de kameraad van Poetin worden, maar die vriendschap zal duur betaald worden

Kim Jong-un zou volgende week naar Rusland reizen. Want de Noord-Koreaanse dictator heeft wat Moskou te kort heeft: munitie en granaten. Toch zal het vooral Kim zijn die een slag kan slaan.

Meer krantenkoppen in België

Dansende De Ketelaere wint Europa League met Atalanta en viert met vriendin Jozefien: “In augustus nooit durven denken”

Zou de telefoon van Karel Fraeye vandaag rinkelen? Het onklopbare Leverkusen kreeg in de Europa Leaguefinale in Dublin een dreun van ene Ademola Lookman, ooit gelanceerd door een Belgische trainer. Charles De Ketelaere pronkt in blauw en zwart met zijn eerste prijs. Ook al was het zijn finale niet. “We kwamen als halve leeuwen op het veld.”

Lees meer »

LIVE GAZA. “Soldaten en politie tippen Israëli’s die hulpkonvooien Gaza aanvallen”- Noors staatsfonds onderzoekt wapenverkoop Israël

Noorwegen, Ierland en Spanje gaan Palestina als staat erkennen. Dat kondigden de regeringsleiders woensdag aan. Israëlische soldaten en politie wijzen kolonisten en extremistische activisten op de locatie van hulpvrachtwagens die humanitaire hulp leveren aan de Gazastrook, waardoor de aanvallers vervolgens de konvooien kunnen blokkeren en de hulpgoederen vernietigen, aldus de Britse krant ‘The Guardian’. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

400 jaar Wullepitmolen

Door het slechte weer werden de feestelijkheden voor de Zarrense molen op 4 en 5 november van vorig jaar even uitgesteld, maar op zaterdag 1 en zondag 2 juni kan iedereen terecht in Zarren voor de verjaardag van de Wullepitmolen die dan maar liefst vier eeuwen oud is. Op zaterdag 1 juni malen de molenaars
The post 400 jaar

Lees meer »

Nog 20 mensen op intensieve zorg na vlucht met zware turbulentie naar Singapore

20 mensen, die op de vlucht van Singapore Airlines zaten die zware turbulentie ondervond, liggen nog op de afdeling intensieve zorg in de Thaise hoofdstad Bangkok. Dat hebben de ziekenhuizen gemeld. Het vliegtuig moest na het incident een noodlanding maken in de Thaise hoofdstad. Er kwam tijdens de vlucht 1 persoon om het leven, hij bezweek waarschijnlijk aan een hartaanval.

Lees meer »

23ste editie ‘Tuin & Sfeer’ en ‘Dag van het Park’ in Blauwhuispark Izegem

De Vlaamse Vasteplantenvereniging (VVPV) staat te popelen om op zondag 26 mei de 23ste editie van haar populaire beurs Tuin & Sfeer in het Blauwhuispark in Izegem aan te vatten. Het wordt een uit de kluiten gewassen editie, met een recordaantal van tachtig standhouders met planten, tuinartikelen en decoratie. Dit keer staat alles in het teken van geuren en kleuren.

Lees meer »

Willem Hiele geeft geweld toe, maar er komt geen proces: sterrenchef betaalt werknemer die hij in elkaar sloeg

Er komt géén strafproces tegen topchef Willem Hiele (42) die een personeelslid twee weken arbeidsongeschikt sloeg. Dat blijkt uit een interview dit weekend met hem in ‘De Tijd’. De sterrenkok kwam tot een schikking met het slachtoffer. Lees: Hiele vergoedde zijn ex-werknemer, die altijd had volgehouden dat de topchef hem uit het niets had aangevallen. Hiele vertelt nu iets anders.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt met “zware gevolgen” na gebruik westerse wapens in Rusland

De Belgische premier Alexander De Croo ontvangt vandaag de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in België arriveert vanuit Spanje. De twee zullen het onder meer hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en zullen ook een bilateraal veiligheidsakkoord ondertekenen. “Los vertaald: welke veiligheidsgaranties geeft ons land aan Oekraïne?”, aldus De Croo. “De levering van onze F-16’s is daar

Lees meer »