400 jaar Wullepitmolen

Door het slechte weer werden de feestelijkheden voor de Zarrense molen op 4 en 5 november van vorig jaar even uitgesteld, maar op zaterdag 1 en zondag 2 juni kan iedereen terecht in Zarren voor de verjaardag van de Wullepitmolen die dan maar liefst vier eeuwen oud is. Op zaterdag 1 juni malen de molenaars de hele nacht aan één stuk door en dit vanaf 20.30 uur tot zonsopgang. De molen zal daarbij bovendien prachtig verlicht worden. Op zondag kan het publiek genieten van de molen in volle actie, van leuke animatie ter plekke en ook een lekker hapje en drankje. De parkeermogelijkheid in de nabijheid is beperkt, vandaar een warme oproep om zoveel mogelijk met de fiets op bezoek te komen. (JDK)

Meer info via 051 56 61 08.

The post 400 jaar Wullepitmolen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie Brugse open ateliers lanceren gezamenlijke website

Onder de noemer Brugse Open Ateliers (BOA) maken drie organisaties hun atelierwerking nog toegankelijker met een gemeenschappelijke website. De organisaties die zo nog meer jongeren willen bereiken zijn MaM (Mind- and Makerspace) van Howest, Het Lab van Het Entrepot en House of Time van Brugge Plus. Brugge(n) voor Jongeren ondersteunt het nieuwe project. “Via de
The post Drie Brugse

Lees meer »

LIVEBLOG COMPETITIEFORMAT. Union-CEO Bormans: “Moeten van puntenhalvering af” – Genk wil play-offs absoluut behouden

Deze voormiddag verzamelen onze profclubs voor de Algemene Vergadering van de Pro League om te stemmen over het nieuwe competitieformat. In aanloop naar de vergadering legde de Pro League enkele nieuwe voorstellen voor de hervorming van het format op tafel. Een competitie met 16 en play-offs met zes, een competitie met 18 zonder play-offs of blijft alles bij het oude?

Lees meer »

China dreigt met de doodstraf voor Taiwanese “separatisten”

China heeft ermee gedreigd om de doodstraf op te leggen aan “hardnekkige separatisten” die ijveren voor de onafhankelijkheid van Taiwan. Dat meldt persagentschap Reuters. China voert de druk op Taiwan op, ook al hebben Chinese rechtbanken geen juridische macht op het democratisch bestuurde eiland.

Lees meer »

‘Werf van de eeuw’ blijft aanslepen, beslissing in procedure Leiewerken pas voor helft 2025: “Wel al aannemer zoeken”

De Leiewerken in Menen blijven voorlopig grotendeels bij plannen. Het beroep dat werd aangetekend zorgt ervoor dat er opnieuw vertraging is voor de aanleg van een nieuwe centrumbrug. Er zal pas in de helft van 2025 een beslissing vallen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De Vlaamse Waterweg zoekt wel al een aannemer: “Willen klaar zijn als beroepsprocedure is afgerond.”

Lees meer »

“Ik wil de jeugd van Jacques niet vergallen”: waarom Albert van Monaco het compleet anders aanpakt dan zijn eigen vader

Vaderdag was een drukke bedoening voor Albert II (66) van Monaco. Naast zijn tweeling met prinses Charlene (46) wordt hij gevierd door zijn twee buitenechtelijke kinderen. Door hen allemaal op gelijke voet te behandelen toont hij zich een meer genereuze vader dan Rainier III, die op Albert neerkeek, schrijft ‘Story’. “Toen we klein waren, waren we zonder twijfel meer gehecht

Lees meer »

Twee jaar na afgelasting door ‘Foetsie’ kunnen 2.000 gedupeerden toch naar 100% Retro festival (maar Laura Lynn en Helmut Lotti zullen er niet zijn)

Goed nieuws voor de 2.000 gedupeerden van 100% Retro, het festival dat twee zomers geleden in Bobbejaanland zou plaatsvinden, maar 24 uur voor de start werd afgelast: op 15 augustus zal het eindelijk doorgaan. Wie er komt optreden, wil organisator Hugo Foets nog niet zeggen, maar hij verkoopt wel al tickets aan 60 of 225 euro (vip) per stuk. “Toch

Lees meer »

Twee beloega’s gered uit dolfinarium in Oekraïense stad Charkiv: “Mogelijk meest complexe redding die ooit is ondernomen”

Een internationaal team is erin geslaagd om twee beloega’s te redden uit een dolfinarium in de Oekraïense stad Charkiv. De dieren werden met een speciaal transport naar het grootste aquarium van Europa gebracht in de Spaanse stad Valencia, 3.500 kilometer verderop. “Dit was mogelijk de meest complexe redding die ooit is ondernomen”, aldus Dan Ashe van de Association of Zoos

Lees meer »

“West-Vlaanderen is de belangrijkste toeristische provincie van Vlaanderen”: Luc Abbeloos nieuwe algemeen directeur bij Westtoer

Westtoer heeft een nieuwe algemeen directeur. Luc Abbeloos (58) volgt Stefaan Gheysen bij het provinciebedrijf op. Abbeloos is al sinds 2011 bij Westtoer aan de slag als marketingdirecteur.
The post “West-Vlaanderen is de belangrijkste toeristische provincie van Vlaanderen”: Luc Abbeloos nieuwe algemeen directeur bij Westtoer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vuurwerk op jacht voor kust van Hydra veroorzaakt bosbrand

Griekenland wordt geteisterd door een reeks branden in het hele land. Volgens de brandweer zijn veel van die branden een gevolg van de roekeloosheid van mensen, die ondanks voortdurende waarschuwingen toch vuurtjes maken. Zaterdagavond waren het de passagiers van een jacht die vuurwerk afstaken voor de kust van het eiland Hydra, zoals Griekse media meldden.

Lees meer »