LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt met “zware gevolgen” na gebruik westerse wapens in Rusland

De Belgische premier Alexander De Croo ontvangt vandaag de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in België arriveert vanuit Spanje. De twee zullen het onder meer hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en zullen ook een bilateraal veiligheidsakkoord ondertekenen. “Los vertaald: welke veiligheidsgaranties geeft ons land aan Oekraïne?”, aldus De Croo. “De levering van onze F-16’s is daar natuurlijk heel belangrijk.” Het is de bedoeling dat België in totaal 45 F-16’s zal leveren.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Agnes Moeys en Jean Jacobs uit Knokke-Heist zijn een briljanten paar

Op 11 juli 1959 werden Jean Jacobs en Agnes Moeys in Everberg officieel in de echt verbonden. Op zaterdag 13 juli zetten schepenen Bert De Brabandere en Tine Gobert het echtpaar uitgebreid in de bloemetjes in restaurant Schildia op de zeedijk van Heist.
The post Agnes Moeys en Jean Jacobs uit Knokke-Heist zijn een briljanten paar appeared first on

Lees meer »

Japanse fietstoerist ‘Ken’ is ondanks aanrijding vol lof over Vlamingen: “Jullie zijn allemaal zo vriendelijk en hulpvaardig”

Kleine ‘accidentele’ ontmoetingen maken meestal mooie verhalen, dat is ook zo met de tip die we binnenkregen via Veerle Goethals uit Dentergem. “Ik was woensdagochtend op weg naar de lokale slager en zag een bepakte toerist een beetje radeloos aan een gesloten fietsenwinkel staan. De Japanner Kentaro ‘Ken’ Kawamoto (39) was blijkbaar aangereden met een scheefgetrokken wiel als resultaat. Gelukkig

Lees meer »

“Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft Eldis NV overgenomen. Eldis is een Iepers bedrijf in de Dehemlaan. Reeds 50 jaar groothandel in de automotive (auto- en carrosserie onderdelen) en industriesector. De afdeling Wallecan staat in voor machines en toebehoren voor de metaalbewerking.
The post “Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over appeared first on KW.be.

Lees meer »