LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt met “zware gevolgen” na gebruik westerse wapens in Rusland

De Belgische premier Alexander De Croo ontvangt vandaag de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in België arriveert vanuit Spanje. De twee zullen het onder meer hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en zullen ook een bilateraal veiligheidsakkoord ondertekenen. “Los vertaald: welke veiligheidsgaranties geeft ons land aan Oekraïne?”, aldus De Croo. “De levering van onze F-16’s is daar natuurlijk heel belangrijk.” Het is de bedoeling dat België in totaal 45 F-16’s zal leveren.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Child Focus meldt recordaantal meldingen van misbruikbeelden

Child Focus heeft vorig jaar een recordaantal meldingen van misbruikbeelden gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Die pleit dinsdag voor de dringende goedkeuring van een Europese verordening die ervoor moeten zorgen dat seksuele misbruikbeelden worden opgespoord en verwijderd van online platforms.

Lees meer »

Rutte “voorzichtig optimistisch” over zijn kansen om NAVO-baas te worden na gesprek met Hongaarse premier Orban

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft ontslagnemend Nederlands premier Mark Rutte niet om excuses gevraagd voor eerdere uitlatingen over Hongarije die volgens dat land onrespectvol waren. Wel is er afgesproken dat Rutte zijn Hongaarse collega een brief stuurt, waarin hij zal uitspreken dat hij beseft dat die verkeerd zijn gevallen. Rutte is daardoor “voorzichtig optimistisch” dat ook Hongarije hem vervolgens

Lees meer »

Vakbonden: onderhandelingen over Ontex in Eeklo “lopen vlot” maar “acties zullen er zijn als het moet”

De vakbonden bij de Ontex-fabriek in Eeklo hebben donderdag voor het eerst overlegd met de directie van de vestiging, die in 2025 zal sluiten. “De onderhandelingen zijn opgestart en wij onderhandelen zolang dat kan”, zegt ACV-vertegenwoordigster Evi Van Der Bracht. “Dat loopt nog vlot en we proberen vooral antwoorden te krijgen voor de werknemers.”

Lees meer »

“Genieten van elke kilometer”: de GT-categorie blijft ook in Ieper het grote publiek aanspreken

De komst van de R5-wagens heeft vanaf het seizoen 2012 het wedstrijdbeeld in de rallysport volledig veranderd. De R5’s zijn de koninginneklasse geworden in zowat alle kampioenschappen en zowel deelnemers als publiek kunnen deze snelle bolides appreciëren. Er zijn echter een deel piloten die bewust voor een alternatief kiezen en niet de zoveelste R5-wagen in de rij aan de start

Lees meer »

Countryster Willie Nelson (91), bekend van zijn hit ‘On the Road Again’, annuleert shows op doktersadvies

Willie Nelson (91), bekend van zijn nummers ‘On the Road Again’, ‘Always on My Mind’ en ‘Blue Eyes Crying in the Rain’, heeft op advies van zijn dokter een aantal optredens geannuleerd. De 91-jarige countrylegende moet rust nemen, maar hoopt volgende week alsnog aan te sluiten bij een Amerikaanse festivaltour, waar hij een van de headliners is.

Lees meer »

VIDEO. Tien gewonden nadat gigantisch spandoek op supporters valt voor oefenwedstrijd van FC Twente: “Verdomme, er staan mensen onder!”

FC Twente is de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met een sisser begonnen. Vlak voor de oefenpartij tegen de Nederlandse amateurclub Stevo zakte een indrukwekkend spandoek – dat aan een kraan bevestigd was – in. Fans van Twente die achter het doel stonden, kregen het loodzware metalen frame op zich. Er vielen tien gewonden, maar niemand verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

Sportief directeur Nils Vanneste en KVO-spelers op zoek naar nieuwe uitdaging: “In doorstart wou ik geen kant kiezen”

Waar vinden de spelers van het failliete KV Oostende straks onderdak? De geruchtenmolen draait op volle toeren. Sportief directeur Nils Vanneste, die zelf op zoek moet naar een nieuwe uitdaging, licht één en ander toe.
The post Sportief directeur Nils Vanneste en KVO-spelers op zoek naar nieuwe uitdaging: “In doorstart wou ik geen kant kiezen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Animatoren verklappen hoe het er echt aan toegaat in hotels: “Ze heeft pas achteraf verteld dat ze maar 15 jaar was”

“Een dubbele bonus als je met een meisje jonger dan 16 jaar in bed dook.” Als we schrijver Dimitri Verhulst moeten geloven, tart de wereld van hotelanimatoren alle verbeelding. Maar wat speelt zich écht af in hotels? En welke regels zijn er? HLN vroeg (ex)-animatoren naar hun verhalen: “Om de twee dagen had elk van ons een ander meisje in

Lees meer »

Nood aan meer psychiatrische afdelingen voor ouderen

Vlozo, de koepelorganisatie van private woonzorgcentra, vraagt meer middelen aan de volgende Vlaamse regering om gespecialiseerde psychiatrische afdelingen voor ouderen uit te bouwen. Bijna een op de vijf bewoners van woonzorgcentra kampt met een psychische kwetsbaarheid, blijkt uit een bevraging van de Odisee Hogeschool.

Lees meer »

Los Angeles verbiedt gebruik van smartphones in scholen, binnenkort in heel Californië?

In de Amerikaanse stad Los Angeles, in de staat Californië, geldt binnenkort een totaalverbod op het gebruik van smartphones in openbare scholen. Dat zijn de scholen overeengekomen. Het plaatselijke scholendistrict wil daarmee de impact van sociale media op de geestelijke gezondheid van kinderen beperken. Gisteren kondigde de gouverneur van Californië aan dat hij in heel de staat smartphones op school

Lees meer »