Quiz – Hoe goed ken jij Wervik?

Hoe goed ben jij vertrouwd met de stad Wervik en deelgemeente Geluwe? Ben je fan van cartoonist André Nollet? Weet je wie de Tabaksfee werd in 2021 en dat damesvolleybalclub Hermanas ooit de beker won? Speel dan mee met deze Wervikse gemeentequiz. Veel succes!

Test ook je kennis van de andere West-Vlaamse gemeenten via onderstaande kaart (klik op je gemeente) of via www.kw.be/gemeentequiz

The post Quiz – Hoe goed ken jij Wervik? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-crisismanager De Zathe krijgt alsnog jaar cel voor grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Een jaar geleden kreeg de ex-crisismanager van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort nog de vrijspraak voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en aanranding van een 32-jarig personeelslid, maar dat vindt het Hof van Beroep nu niet juist. Zij oordelen dat de man, waarbij ook sprake was van alcoholmisbruik, wel degelijk ongepaste opmerkingen maakte tegenover de vrouw én haar in de keuken betastte.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 vanwege de weersvoorspellingen en om overlast van de hulpdiensten te vermijden. Wie storm- of waterschade geleden heeft waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, kan via het e-loket www.1722.be een aanvraag indienen of het nummer 1722 bellen. Enkel voor mogelijk levensbedreigende situaties mag 112 gebeld worden.
The post Nummer 1722

Lees meer »

Zij kregen (het vaakst) uw stem: Hilde Crevits en Melissa Depraetere zijn de stemmenkampioenen in onze provincie

De stemmen zijn (bijna allemaal) geteld. Op partijniveau is Vlaams Belang de winnaar in West-Vlaanderen, maar op vlak van voorkeursstemmen gaat de winst naar CD&V en Vooruit: op de Vlaamse lijst is Hilde Crevits de stemmenkampioen, op de federale lijst is dat Melissa Depraetere.
The post Zij kregen (het vaakst) uw stem: Hilde Crevits en Melissa Depraetere zijn de

Lees meer »

16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan

Het lokaal bestuur leverde een omgevingsvergunning af voor een bouwcomplex op het einde van de Jeanne Vande Puttelaan. Er komen 16 nieuwe eengezinswoningen.
The post 16 nieuwe woningen in de Jeanne Vande Puttelaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De ‘Atlas-vloek’ van Bart De Wever”

“Zoals Atlas in de Griekse mythologie gestraft werd om voor eeuwig het hemelgewelf op zijn schouders te torsen, zo lijkt Bart De Wever (N-VA) momenteel in zijn eentje het volle gewicht van de vaderlandse politiek te schragen”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. Vlaams informateur. Federaal informateur. Burgemeester. Partijvoorzitter. “Je kan dat moedig noemen. Of is het vooral een antieke visie op

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor automobilist voor inrijden op politiecontrole in Kuurne: “Wou agente helemaal niet omver rijden.”

Bij een verkeerscontrole in Kuurne moest een agente van de politiezone Vlas wegspringen voor een auto die in volle vaart op haar af reed. De 52-jarige automobilist stond voor de correctionele rechtbank terecht voor gewapende weerspannigheid en kreeg daar een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor. “Ik wou gewoon de controle ontwijken, niemand omver rijden”, aldus de man.
The

Lees meer »

Dit weekend kan je in Roeselare genieten van een pianoconcert op 46 meter hoogte: “Prachtige muziek én een uniek zicht”

Het Roslar Collective heeft nog maar pas een zeer succesvolle Klub Lokal achter de rug en daar is de eerste van een reeks Sessions al. Pianiste Barbara Van Eeckhoutte speelt een pianoconcert op de twaalfde verdieping van Roelevard.
The post Dit weekend kan je in Roeselare genieten van een pianoconcert op 46 meter hoogte: “Prachtige muziek én een uniek

Lees meer »