Eerste verlichte kerstparade in Wervik lokt duizenden toeschouwers

De allereerste editie van de verlichte kerstparade in Wervik, Geluwe en Kruiseke werd vrijdagavond een enorm groot succes. Langs het parcours van negentien kilometer stonden duizenden mensen. Op sommige plaatsen zelfs rijen dik. Alvast een grote proficiat aan de organisatoren van de Landelijke Gilde Wervik-Geluwe, KLJ Wervik-Geluwe en Ferm Wervik-Geluwe-Kruiseke. Een pluspunt was alvast ook het zachte winterweer.

“Ons doel is om de mensen uit het huis te krijgen en ze te verwonderen met de rijdende lichtcreaties”, aldus de organisatoren vooraf. “Een warme stoet, uitgerust met duizenden lampjes om de donkere dagen te verlichten, zal aan een gezapig tempo door de straten trekken.”

In de Robert Klingstraat startte een heel lange colonne van wel zo’n zestig landbouwtractoren en trucks, maar ook onder meer een pikdorser en sproeimachine, of de hoogtewerker van dakwerken Descamps uit Geluwe. Ook de praalwagen van Chiro Speratoker uit Geluwe was een blikvanger.

Vuurspektakel

MD Care uit de Speiestraat in Wervik zorgde zelfs voor een vuurspektakel, er toerde een discotractor mee en ook de Dartele Paters van de Beselarestraat in Geluwe tekenden present. Net als de truck van Aveve in de Kruisekestraat.

Garagist Stefaan Nollet van Nova Motor was van de partij met een oldtimer. Het was een heel kleurrijke en warme stoet. Met heel veel licht, kerstmuziek en natuurlijk kerstmannen en hun elfjes, zoals de Tabaksfee en haar twee eredames in een passende outfit.

Mooiste wagen

Het was echt genieten, ook voor de vele kinderen. Hier en daar werd snoep naar het publiek gegooid. Er was ook een prijs voor de mooiste wagen en die ging naar Demyfruit uit de Kerkhofstraat in Geluwe. Christophe Demyttenaere en zijn echtgenote Emmy Gruyaert kozen voor een treintje van maar liefst 25 meter. Alle deelnemers deden alvast zeer veel moeite.

De lokale politie waakte over de veiligheid. Het kleurrijk gezelschap kwam ook voorbij aan de houten Kruisekemolen en de molenaar liet de wieken draaien.

De organisatoren mochten rekenen op financiële steun van de stad. Gelet op het succes en heel veel positieve reacties smaakt dit evenement alvast naar meer. Op naar de tweede editie volgend jaar.

De aankomst was ook in de Robert Klingstraat. In de loods van vlashandel Descamps was er – hoe kan het ook anders – een ‘vlasbar’ en was er een gezellige afterparty tot flink na middernacht.

The post Eerste verlichte kerstparade in Wervik lokt duizenden toeschouwers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buitenlandse media kondigen foutief ontslag De Croo aan, Franstalige kranten wijzen op “geslaagde gok” van De Wever, Bouchez en Prévot

De federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in ons land haalden ook in buitenlandse media de krantenkaternen. Onder meer de New York Times, De Volkskrant en El Pais besteden aandacht aan de stembusgang. Die eerste twee focussen op de “verrassende” overwinning van N-VA, de Spaanse kwaliteitskrant zoomt dan weer in op de implosie van de liberale Open VLD van premier Alexander

Lees meer »

Sébastien, zoon van Véronique De Kock, tekent bij modellenbureau: “Ik moest van mama wachten tot mijn 18de”

Na de zonen van Ilse De Meulemeester (53) en Debby Pfaff (49) zet ook de zoon van Véronique De Kock (47) zijn eerste stappen in de modellenwereld. Marketingstudent Sébastien Slaets (19) krijgt onderdak bij modellenagentschap Dominique Models en kan rekenen op de wijze raad van zijn ervaren mama. In dit exclusief gesprek vertelt hij alles over zijn eerste fotoshoot, zijn

Lees meer »

INTERVIEW. “Ik ben bezorgd om het oprukkend Vlaams Belang”: Hilde Crevits na haar tegenvallende resultaat

Hilde Crevits (CD&V) haalde dan wel de meeste voorkeurstemmen in West-Vlaanderen (77.533), het waren er wel 50.000 minder dan 5 jaar geleden. Er drukte dan ook méér op haar dan enkel de verkiezingen: doordat haar mama met kanker op intensieve zorgen was beland, bleef ze opvallend onzichtbaar tijdens de campagne. Maar nu praat ze wel: over haar mama, over het

Lees meer »

Filou Oostende pakt zijn eerste BNXT-titel

Basketbalploeg Filou Oostende heeft zich woensdag verzekerd van een eerste titel in de BNXT League. De kustploeg won in de tweede finalewedstrijd met 66-79 (rust: 33-47) bij het Nederlandse ZZ Leiden. Dat volstond om de titel te pakken. Maandag haalde Oostende het in eigen zaal al met ruime 85-58-cijfers van de Nederlanders. De finale in de BNXT League werd afgewerkt

Lees meer »

Na 34 jaar nemen Norbert en Heidi afscheid van Sport’o’Bello: “De meest spontane waren ook de mooiste momenten”

Op vrijdag 28 juni geven Norbert en Heidi in Sport’o’Bello, het sportcafé in Moorslede, hun laatste rondje. Na maar liefst 34 jaar is het tijd voor afscheid. “We hebben hier veel mooie momenten beleefd en ook vrienden voor het leven gemaakt.”
The post Na 34 jaar nemen Norbert en Heidi afscheid van Sport’o’Bello: “De meest spontane waren ook de

Lees meer »

Bart De Wever heeft precies wat hij wil

Bart De Wever heeft voor de grootste verrassing van deze verkiezingen gezorgd. Niet Vlaams Belang is de grootste partij van Vlaanderen, maar N-VA. Zijn alles-of-niets-strategie heeft gewerkt. Hij kan zowel in Vlaanderen als op federaal niveau aan een regeringsvorming beginnen.

Lees meer »