Astrid Braeckevelt is Krak van Wervik: “De sfeer in onze ploeg houden, dat is het belangrijkste”

Krak Astrid Braeckevelt (27) lag mee aan de basis van de oprichting van de vrouwenploeg van KSK Geluwe. Het is uitgegroeid tot een succesverhaal, want het team draait mee aan de top.

Opmerkelijk: voor het derde jaar op rij wint een genomineerde uit Geluwe. “Sowieso is het een verrassing dat ik won”, vertelt Astrid. “Het was al een eer dat ik werd genomineerd. Voor mezelf maakte ik op Facebook redelijk wat promotie met de vraag om voor mij te stemmen. Ik wist van veel mensen dat ze dat hadden gedaan. De andere kandidaten kende ik niet echt en kon het moeilijk inschatten. Ik las dat Matthias Bruggeman een verleden heeft bij de Chiro in Wervik en dus heeft hij wel een aanhang.”

“En Mario Vandebogaerde kwam met het populaire darts vaak in de media. Het was immens hoe die verkiezing leefde en hoe mijn posts op Facebook werden gedeeld. Ik kreeg veel steun van de ploegmaats van KSK Geluwe, van heel de club trouwens en natuurlijk ook van familie, vrienden en collega’s. Mijn mama maakte heel veel reclame voor mij naar de klanten toe. En ook de Facebookgroep van ‘t werk hielp me.”

Mama Greet Comeine is de uitbaatster van babbelcafé ‘t Zwijntje in de Beselarestraat in Geluwe. Papa Chris werkt bij Ysco in Langemark. Twintig jaar geleden begon Astrid Braeckevelt bij de jeugd in Geluwe en speelde dan bij de vrouwen van onder meer KRC Harelbeke, Club Brugge, Zulte Waregem, VK Egem en vorig seizoen Eendracht Wervik.

Spannend

Leider SK Vlamertinge, NS Heule C, SK Staden B en KSK Geluwe vormen de top in derde provinciale. De competitie is halfweg. Geluwe volgt op drie punten van Vlamertinge en op een punt van Heule. “Het wordt spannend tot het einde”, zegt Astrid. “We verloren maar tweemaal in een wedstrijd waarin de wind een grote rol speelde en het voor ons anders had kunnen lopen. Het is onze ambitie om verder te groeien als ploeg. Er is niet per se die druk om te promoveren. Het is niet het hoofddoel. De sfeer erin houden, is belangrijk.”

Het vrouwenvoetbal in ons land kent de afgelopen jaren echt wel een boost. “Vooral door de aandacht van de media, de wedstrijden van de nationale ploeg Red Flames worden op televisie uitgezonden”, zegt Astrid. “Ook op het gala van de Gouden Schoen komt het vrouwenvoetbal aan bod met een winnaar. Dat is allemaal een stap vooruit en zorgt er ook voor dat steeds meer jonge meisjes beginnen voetballen.

Een tweede ploeg?

“Voetballen is voor meisjes nu geen taboe meer. Wat het vroeger bij sommige ouders wel was. Het niveau is ook enorm gestegen. Een heel verschil met tien jaar geleden toen ik in eerste provinciale debuteerde bij Harelbeke.”

Trainer Frederik Vermont heeft een luxeprobleem want er zijn heel veel speelsters. “Eventueel gaan we proberen om volgend seizoen met een tweede ploeg te starten”, zegt onze ‘Krak’. “Er is daarover nog geen zekerheid. Onze trainer is bezig met de besprekingen met onze groep.”

Haar werk in de zorg combineren met de grote hobby is niet zo evident. “Meestal kan ik één keer per week trainen”, zegt Astrid. “Op zich valt het heel goed mee. Ik heb nog maar twee matchen gemist, met dank aan de collega’s.”

Bio Astrid Braeckevelt

Privé: Astrid Braeckevelt woont in de Voorhoek, op een boogscheut van haar ouders Chris Braeckevelt en Greet Comeine. Ze heeft twee jongere broers Howard en Marten. De eerste voetbalde bij KSK Geluwe, KVK Westhoek en VK Dadizele. Marten speelt bij de beloften van KSK Geluwe.

Loopbaan: Astrid studeerde aan Stella Maris in Kortrijk en werkt in wzc Andante in de Volkslaan in Menen. Mogelijk gaat ze via haar werk de uitdaging aan om te studeren voor verpleegkundige.

Vrije tijd: Voetbal is haar grote hobby en dat doet ze sinds dit seizoen bij KSK Geluwe. Een andere hobby is uitgaan met vrienden en padel spelen in Olympos Wervik.

Drie vragen

Op het Gala van de Gouden Schoen werden Toby Alderweireld en Tessa Wullaert de winnaars. Verdiend?

“Toby Alderweireld verdient het sowieso. Bij landskampioen FC Antwerp is hij de leidersfiguur op het veld. Daarbij komt ook nog zijn doelpunt op RC Genk dat de titel opleverde. Tessa Wullaert is een boegbeeld voor het vrouwenvoetbal. Het is onder meer dankzij haar dat er veel jonge meisjes zijn beginnen voetballen.”

Je werkt als zorgkundige in het wzc Andante in Menen. Tijdens corona stonden jullie in het midden van de storm.

“Het is een heftige periode geweest. We hebben vaste bewoners verloren. De eerste, tweede en derde golf waren redelijk ingrijpend. Allemaal dingen om nooit te vergeten. Het was schrijnend om bewoners achteruit te zien gaan.”

De Beselarestraat is een fietsstraat en auto’s mogen daar dus geen fietsers inhalen. Voel je je daar als fietser veilig?

“Als ik ga fietsen, dan is dat meestal met mijn mountainbike en op het platteland. Er zijn veel mensen die niet weten dat de Beselarestraat een fietsstraat is of de regels niet kennen. De Beselarestraat is sowieso een drukke straat. Gelukkig is de doortocht in de Menen- en Ieperstraat voorzien van fietspaden.”

The post Astrid Braeckevelt is Krak van Wervik: “De sfeer in onze ploeg houden, dat is het belangrijkste” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fietser overleden bij ongeval in Kortemark

In het West-Vlaamse Kortemark is donderdag een 75-jarige fietser uit Hooglede om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog onduidelijk of en hoe het slachtoffer werd aangereden.

Lees meer »

Vlaamse financiële steun om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. “Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen”, zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid

Lees meer »

Iepers burgemeester Emmily Talpe dreigt haar zitje in het Vlaams parlement te verliezen: “Een drama voor de Westhoek”

Emmily Talpe, Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Ieper, kijkt in het Park Rodenbach in Roeselare samen met haar partijgenoten nagelbijtend naar de binnenlopende verkiezingsuitslagen, Zij prijkt in onze provincie tweede op de Vlaamse lijst van Open VLD, het gevaar bestaat dat zij haar zitje in het Vlaams parlement kwijt raakt.
The post Iepers burgemeester Emmily Talpe dreigt haar zitje

Lees meer »

Jan Verheyen en Lien Willaert overwonnen moeilijke periode in huwelijk: “Er moest iets veranderen, zo kon het niet verder”

Een depressie, een burn-out… Jan Verheyen (61) weet het zelf niet te benoemen, maar de afgelopen jaren ging de regisseur door een moeilijke periode. Ondertussen is hij back in business, getuige zijn aankomende documentaire over de tsunami van 2004, maar wat daaraan vooraf ging was een gevecht met zichzelf, zijn naasten en een broodnodige druk op de pauzeknop. “De bloeiende

Lees meer »

Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt

Het vervallen pand op de hoek van de Baron de Maerelaan en de Kustlaan in Zeebrugge, voorheen een Chinees restaurant, wordt op bevel van burgemeester Dirk De fauw gesloopt vanwege instortingsgevaar.
The post Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt appeared first on KW.be.

Lees meer »