Verlof zonder wedde kan aanlokkelijk klinken, maar het heeft zijn gevolgen 

Onbetaalde vakantie of verlof zonder wedde klinkt in sommige gevallen misschien aanlokkelijk. Je kan daar beroep op doen om bijvoorbeeld meer vakantie te hebben in de zomermaanden zodat je voor minder opvang voor je kinderen moet zorgen. Al heeft dat wel zijn gevolgen. Die legt Dries Rutten, juridisch adviseur van sociaal secretariaat Acerta, uit. 

Meer krantenkoppen in België

Studenten krijgen punten cadeau op “moeilijk” toelatingsexamen geneeskunde

Alle studenten die begin juli het toelatingsexamen geneeskunde aflegden, hebben punten extra gekregen. De examencommissie stelde vast dat het examen een “hoge moeilijkheidsgraad” had en besliste daarom iedereen voor beide examenonderdelen dertien extra punten toe te kennen, meldt het Agentschap voor Hoger Onderwijs maandag. Studenten dierengeneeskunde kregen per onderdeel vijf punten extra om het quotum te halen.

Lees meer »

Massaoptreden met bijna 800 saxofonisten aan kathedraal en uit de ramen van het Belfort tijdens Gentse Feesten 

Aan het Sint-Baafsplein in Gent hebben zo’n 800 saxofoonspelers samen opgetreden. Ze stonden op het plein en op de terrassen en balkons aan de kathedraal. Uitzonderlijk mochten muzikanten ook het Belfort beklimmen en uit de ramen spelen. Het optreden is een stunt om het instrument, dat aan populariteit verliest, meer aandacht te geven. "We waren bang voor valse noten, maar

Lees meer »

Antwerpse politie zoekt op bijzondere manier nieuwe inspecteurs: kandidaten draaien al tijdens selecties mee achter de schermen

De lokale politie van Antwerpen gaat op een bijzondere manier op zoek naar nieuwe inspecteurs. Kandidaten die zich vanaf vandaag kunnen registreren, zullen tijdens hun selectieproeven al achter de schermen mogen werken. Op 1 oktober mogen 28 geselecteerden dan al starten bij de politie, hoewel ze pas in februari volgend jaar echt aan hun opleiding beginnen.

Lees meer »

Gelekte video toont hoe Trump met Kennedy belt: “Ik zou graag willen dat je dingen doet. We gaan winnen”

De zoon van onafhankelijk presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr heeft beelden gelekt waarop een telefoongesprek te zien is tussen zijn vader en Donald Trump. Trump vertelt onder meer over de aanslag van zaterdag en toont zich sceptisch over vaccins voor baby’s (Kennedy is een overtuigd antivaxer). “Ik zou graag willen dat je dingen doet. We gaan winnen”, kan je Trump

Lees meer »