LIVEBLOG FIORENTINA-CLUB. Blauw-zwart in striemende regen aan opwarming begonnen

Een afspraak met de geschiedenis voor Club Brugge. Blauw-zwart speelt vanavond in Firenze de heenmatch van zijn Conference League-halve finale tegen Fiorentina. Nordin Jackers staat wellicht tussen de palen bij blauw-zwart, dat vol vertrouwen toeleeft naar de topaffiche. Volg het allemaal op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

VS en China hervatten binnenkort militaire telefoongesprekken

De Verenigde Staten en China gaan in de komende maanden hun militaire telefoongesprekken hervatten. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin verteld na een gesprek met zijn Chinese ambtsgenoot Dong Jun in Singapore. De Amerikaanse en Chinese ministers van Defensie zagen elkaar voor het eerst in anderhalf jaar tijdens de jaarlijkse veiligheidsconferentie van Azië, de Shangri-La Dialoog. De

Lees meer »

Ontknoping van ‘Boer zkt vrouw’ levert twee koppels op, maar ook enkele gebroken harten: “Plots is Niels weer dichtgeklapt”

Twee van de zes boeren hebben in het zestiende seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ de ware liefde gevonden: boer Robbe (29) en Branko wonen samen in Zweden en boer Michiel (27) en Rune zijn stapelverliefd. Maar er werden ook harten gebroken: boer Niels (32) zette een punt achter zijn relatie met Sylvie, boer Thomas (30) kon de gevoelens van Amber

Lees meer »

Waren al haar K3-collega’s er? Achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne Verbruggen en Jorn

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Wij achterhaalden alle details, van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans

Lees meer »

UGent wil alle samenwerkingen met Israëlische instellingen stopzetten

De UGent wil alle samenwerkingen met Israëlische instellingen stopzetten. Dat communiceert de Gentse universiteit donderdagnacht na afloop van een lange vergadering door haar mensenrechtencommissie. “De UGent wil niet betrokken zijn bij de zeer zware mensenrechtenschendingen en schendingen van het internationaal recht die vastgesteld worden in Gaza”, zegt rector Rik Van de Walle na het advies.

Lees meer »

“Blijf maar passen, wij gaan Europa in”: Gent-fans steken de draak met Genk en befaamde salonremise

Wie laatst lacht, best lacht. Dat zullen de supporters van Gent denken. Enkele weken geleden misliepen zij de Champions’ play-offs, maar vooral de manier waarop bleef nazinderen. Westerlo en Genk hielden het voor bekeken hielden op enkele minuten van het einde, omdat beide ploegen baat hadden bij een gelijkspel. Maar uiteindelijk slaagt de ploeg van de afscheidnemende Vanhaezebrouck er dan

Lees meer »

Brugse gemeenteraad startte met een minuut stilte voor wijlen Patrick Moenaert en Dirk Barbier

De Brugse gemeenteraad startte dinsdagavond met een minuut stilte, uit respect voor de onlangs overleden ereburgemeester Patrick Moenaert (CD&V) en voormalig raadslid Dirk Barbier (N-VA). “Beiden stierven te vroeg, op 75-jarige leeftijd”, stelde burgemeester Dirk De fauw.
The post Brugse gemeenteraad startte met een minuut stilte voor wijlen Patrick Moenaert en Dirk Barbier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leuven lanceert herbruikbare verpakkingen voor takeaway

In Leuven is een project gestart met herbruikbare verpakkingen in horecazaken. In 7 zaken kunnen klanten kiezen om een afhaalbestelling in een herbruikbare verpakking mee te nemen, in plaats van in een wegwerpverpakking. Ook Gent heeft een systeem uitgedacht om met herbruikbare verpakkingen aan de slag te gaan.

Lees meer »

Torhout vervoert kampmateriaal van jeugdverenigingen

Het reglement voor het kampvervoer van de Torhoutse jeugdverenigingen is vernieuwd. Via een puntensysteem zijn er stadssubsidies verkrijgbaar. Bovendien is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden het kampvervoer door de technische dienst van de stad te laten uitvoeren. De gemeenteraad keurde het reglement maandagavond goed.
The post Torhout vervoert kampmateriaal van jeugdverenigingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op reis en al verzekerd? Dit is alles wat je moet weten voor je vertrekt

1 op 4 Belgen vertrekt komende zomer niet zonder reisverzekering op vakantie. Hou je het bij een annulatieverzekering, of is ook een bijstandsverzekering voor voertuig of ziekte nuttig? En wanneer is een jaarcontract voordeliger? Barbara Van Speybroeck van Assuralia, de federatie van verzekeringsondernemingen, legt uit. “Dankzij de verzekeraar ontliep hij een factuur van maar liefst 750.000 euro.”

Lees meer »