Een op de vijf jongeren combineert mantelzorg met studeren (oproep)

Een op de vijf jongeren is mantelzorger. Dat betekent dat ze studeren combineren met de zorg voor een ziek familielid. Mantelzorgverenigingen pleiten maandag in een persbericht voor een mantelzorgstatuut in alle hogescholen en universiteiten en meer sensibilisering in het secundair onderwijs.

 

Meer krantenkoppen in België

Chris Van Tongelen speelt ‘Harry’ in musical ‘MAMMA MIA’: “Deze musical is een klein beetje De Romeo’s in het musicallandschap”

In maart 2025 speelt Chris Van Tongelen de rol van ‘Harry’ in de musical ‘MAMMA MIA’. Het is dan al 18 jaar geleden dat hij nog eens op een podium stond en meespeelde in een musical.
The post Chris Van Tongelen speelt ‘Harry’ in musical ‘MAMMA MIA’: “Deze musical is een klein beetje De Romeo’s in het musicallandschap” appeared

Lees meer »

Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en 27 gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en minstens 27 mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

Eerste fase stadsproject LOOF gaat van start: Fietspad doorheen site afgesloten

Door de start van de werken aan het nieuwe groene stadsproject LOOF is sinds deze week het fietspad dat de Loofstraat verbindt met de Doorniksewijk en de ‘Lof.Kapel’ afgesloten worden voor fietsers en wandelaars. Het Wolvenpad naast de site blijft open voor gebruik.
The post Eerste fase stadsproject LOOF gaat van start: Fietspad doorheen site afgesloten appeared first on

Lees meer »

Jongeman (21) blijft aangehouden voor moord met bajonet: onderzoek zo goed als afgerond

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 21-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jordy D. bracht een 15-jarige Bruggeling met een bajonet om het leven. Binnenkort zal de verdachte een laatste keer verhoord worden door de onderzoeksrechter.
The post Jongeman (21) blijft aangehouden voor moord met bajonet: onderzoek zo goed als afgerond

Lees meer »

Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten waarschuwt voor voedingsadvies van niet-gereguleerde voedingscoaches na HLN-onderzoek

Steeds vaker komen mensen terecht bij een voedingscoach. Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts ging undercover op consultatie bij vijf coaches en kreeg vijf keer onbetrouwbaar advies. Naar aanleiding hiervan benadrukt de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) het verschil tussen gekwalificeerde diëtisten en niet-gereguleerde voedingscoaches. “Het is essentieel om het onderscheid goed te kennen”, klinkt het.

Lees meer »

SMAK-directeur Philippe Van Cauteren dient een klacht in na beschuldigingen van toxisch leiderschap: “Naam onterecht besmeurd”

Philippe Van Cauteren, directeur van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent heeft een klacht ingediend tegen onbekenden voor aantijgingen over ’toxisch leiderschap’. Dat schrijft HLN en bevestigt zijn advocate Amber Nabli aan VRT NWS. Er loopt een onderzoek rond de zaak, de Raad van Bestuur buigt zich vanavond over de resultaten.

Lees meer »

Geen proces tegen chef Willem Hiele voor slagen en verwondingen naar werknemer na onderlinge schikking

Er zal dan toch geen verdere rechtszaak komen tegen chef Willem Hiele uit Oudenburg na opzettelijke slagen en verwondingen tegen een werknemer. Vorig jaar kwamen de feiten aan het licht en wilde het parket de chef voor de correctionele rechtbank brengen. De beide partijen kwamen onderling tot een schikking, waardoor dat niet meer zal gebeuren. Dat vertelde chef Hiele zelf

Lees meer »