Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en 27 gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en minstens 27 mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Oliedepots in de Russische regio Rostov ??in brand na een droneaanval

Verschillende olieopslagtanks zijn deze ochtend vroeg in brand gevlogen na een droneaanval in de stad Azov in de zuidelijke regio Rostov, zo melden Russische functionarissen. Het Russische ministerie van Noodsituaties zei op Telegram dat de brand zich over 5.000 kubieke meter had verspreid en dat enkele tientallen brandweerlieden de brand aan het bestrijden zijn. Persbureau Reuters kon de berichtgeving niet

Lees meer »

Rijhuis in Vlaanderen kost evenveel als vrijstaand huis in Wallonië

De huizenprijzen zijn in het eerste kwartaal vrij stabiel gebleven in België, appartementen werden wel 2 procent duurder in een jaar tijd. De mediaanprijs van een vrijstaande woning in Wallonië (300.000 euro) ligt nu op hetzelfde niveau als de prijs van een twee- of driegevelwoning in Vlaanderen (299.000 euro), zo blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

‘Pocket sandwiches’ bij Sofie in Lekker Brugge

Op het Walplein 15 opende Sofie Traen (45) de deuren van ‘Lekker Brugge’. Ze brengt er zogenaamde ‘pocket sandwiches’ aan de man en vrouw. “Het leuke is de combinatie van de warme, krokante buitenkant met de koude of lauwe vulling”, zegt Sofie.
The post ‘Pocket sandwiches’ bij Sofie in Lekker Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat Mbappé zegt, is als signaal krachtiger dan welke influencer dan ook”: hoe politiek statement Franse openingspartij overschaduwt

De kapitein van Les Bleus die z’n voeten veegt aan het protocol van de UEFA en z’n persconferentie op het EK voetbal bewust benut om een politiek statement te maken: wat Kylian Mbappé zondag in Düsseldorf deed en zei, is ongezien op het Europese toneel. Ook professor sportsociologie Jeroen Scheerder heeft het over een “historisch en krachtig signaal”. Maar laat

Lees meer »

Man (70) stal spullen “om op te sturen na Russische inval Oekraïne” (al was oorlog toen nog niet begonnen)

“Hij stal voor het goede doel”, probeerde de advocaat van de 70-jarige Fransman Stanislas O. zijn cliënt te verdedigen. De man moest zich verantwoorden voor dertien diefstallen uit garages en tuinhuizen, van Wervik tot Kortrijk en Waregem. Hij riskeert daarvoor twintig maanden cel.
The post Man (70) stal spullen “om op te sturen na Russische inval Oekraïne” (al was

Lees meer »

Superfan Ludo was ooit als enige supporter van Rode Duivels aanwezig in stadion: “Ik heb vaak te horen gekregen dat ik niet goed wijs was”

Het EK voetbal draait op volle toeren en maandag beginnen ook de Belgen eraan. De Rode Duivels hebben wat goed te maken na het WK-debacle in 2022 en kunnen daarvoor alvast rekenen op de steun van een superfan. Ludo Rollenberg kan naar eigen zeggen “op één hand tellen” hoeveel matchen hij gemist heeft in de afgelopen 35 jaar.

Lees meer »

Brandweerkapitein start bluswerken met tuinslang in Torhout, oldtimer uitgebrand maar loods gered

Een Pontiac oldtimer is zondagmiddag uitgebrand in een loods in Torhout terwijl zijn eigenaar aan het sleutelen was aan de wagen. De brandweer kon gelukkig nog erger voorkomen. Onder andere een brandweerkapitein van Torhout die vlakbij woont en opgeroepen werd, startte meteen een bluspoging met een tuinslang.
The post Brandweerkapitein start bluswerken met tuinslang in Torhout, oldtimer uitgebrand maar

Lees meer »

“Ik vreesde dat ik al na vier maanden zou worden afgevoerd”: Luc Appermont over zijn omstreden start én de duizendste ‘Zoete inval’

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Iconische rode vlek op Jupiter zou jonger zijn dan gedacht

De kenmerkende rode vlek op de planeet Jupiter zou volgens nieuw onderzoek ‘amper’ 190 jaar oud zijn, en niet meer dan 300 jaar oud zoals tot nu toe werd aangenomen. Dat betekent dat de rode vlek die een Italiaanse astronoom tijdens de 17e eeuw kon waarnemen, een andere vlek was die intussen verdween van de oppervlakte van de planeet.

Lees meer »

Red Panthers voor Parijs zijn bekend: Ballenghien maakt olympische droom waar, Picard krijgt in doel voorkeur op D’Hooghe

De Red Panthers mikken op een medaille op de Spelen in Parijs 2024. Bij de bekendmaking van de kern van zestien hockeyinternationals vandaag houdt bondscoach Raoul Ehren vast aan zijn mix tussen ervaring en jong geweld, met één erg moeilijke beslissing. In doel krijgt Elodie Picard de voorkeur op Aisling D’Hooghe, die zich als reserve moet klaarhouden. In de aanval

Lees meer »