Geen proces tegen chef Willem Hiele voor slagen en verwondingen naar werknemer na onderlinge schikking

Er zal dan toch geen verdere rechtszaak komen tegen chef Willem Hiele uit Oudenburg na opzettelijke slagen en verwondingen tegen een werknemer. Vorig jaar kwamen de feiten aan het licht en wilde het parket de chef voor de correctionele rechtbank brengen. De beide partijen kwamen onderling tot een schikking, waardoor dat niet meer zal gebeuren. Dat vertelde chef Hiele zelf in een exclusief interview bij De Tijd.

Afgelopen weekend verscheen bij De Tijd een exclusief interview met de sterrenchef Willem Hiele uit Oudenburg. Daarin gaf hij toe dat hij zich gewelddadig had gedragen tegenover een ex-medewerker van hem. In november 2022 sloeg hij een zaalmedewerker in zijn nieuwe restaurant in Oudenburg. Het parket van Brugge wilde hem voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. Maar dat proces zal er nu niet van komen. Chef Hiele trof in plaats daarvan een schikking met zijn ex-medewerker.

Niet zonder reden

Chef Hiele gaf dus toe dat er geweld aan te pas kwam, maar volgens hem was dat niet zonder reden. En dat terwijl de advocate van het slachtoffer een jaar terug zei dat het geweld op het einde van een service uit het niets kwam. “Het ging om iemand met ervaring bij een mooi huis. Na drie dagen bleek dat die persoon wel een straf CV had inderdaad, maar de sfeer in mijn team was compleet om zeep”, getuigde Hiele in De Tijd.

“Na drie dagen hoor ik van mensen die al negen jaar bij me werken: ‘Chef, die kerel vraagt of we weten hoe we aan drugs kunnen komen.’ Men zei ook dat hij zeer vrouwonvriendelijke uitspraken deed. Er waren plots kassatekorten en er was drinkgeld weg. De ontevredenheid in de ploeg werd groot. Op woensdag had ik een gesprek met hem, in het weekend was er feest. Ik was als laatste in de keuken en bij het naar boven gaan, zag ik licht branden in mijn bureau. Daar zat hij, met zijn hand in mijn kassa. Ik heb hem op heterdaad betrapt.”

“Het ging om iemand met een mooie ervaring, maar op drie dagen tijd hielp hij de sfeer in mijn team om zeep”

Dat was voor chef Hiele de druppel. “Natuurlijk had ik mijn telefoon moeten nemen en natuurlijk had ik de flikken moeten bellen. Het laatste wat je wil doen, is verbaal of fysiek agressief zijn.” Het verdriet om de sluiting door corona en de vele lockdownproblemen voor de horeca hielpen er ook niet bij volgens Hiele.

Nina Van Eeckhaut, de advocate van het slachtoffer reageerde in Het Laatste Nieuws op de uitspraak van Hiele. “Hij erkent expliciet zijn schuld. Maar er werd wel een clausule opgenomen, waarbij beide partijen zich er toe verbinden elkaar niet zwart te maken. En dit wordt nu met de voeten getreden en daarbij worden nog loze beschuldigingen geuit ook. Dit roept vragen op bij zijn zogenaamde schuldinzicht en is zeer pijnlijk voor het slachtoffer”, zegt ze.

The post Geen proces tegen chef Willem Hiele voor slagen en verwondingen naar werknemer na onderlinge schikking is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Massaal gratie voor drugsmisdrijven in Maryland

De gouverneur van de Amerikaanse staat Maryland heeft massaal gratie verleend voor drugsmisdrijven. Ongeveer 175.000 veroordelingen voor het bezit van marihuana, ook van tientallen jaren geleden, werden kwijtgescholden. Zowat 100.000 mensen profiteren ervan.

Lees meer »

43ste Nacht van Vlaanderen kent recordopkomst met bijna 9.500 deelnemers: “Dit hadden we niet durven dromen”

De 43ste editie van het wandel- en loopevent de Nacht van Vlaanderen in Torhout was alweer een recordeditie. Sterker: met ongeveer 9.500 deelnemers met 34 verschillende nationaliteiten barst het evenement stilaan uit zijn voegen. Dat zijn er immers nog een derde méér van vorig jaar. “Het event is om verschillende redenen waanzinnig populair, en dat maakt ons héél blij. Maar

Lees meer »

Tweede sneukelroute tien jaar na overlijden Atreyu Bral (20): “Hij hield van lekker eten en drinken”

Zondag 30 juni wordt voor de tweede keer een sneukelroute georganiseerd. Dit om Atreyu Bral, die in 2014 op amper 20-jarige leeftijd overleed, te herdenken. En om het goede doel te steunen. De opbrengst gaat naar Koester, een project van het Kinderkankerfonds.
The post Tweede sneukelroute tien jaar na overlijden Atreyu Bral (20): “Hij hield van lekker eten en

Lees meer »

KIJK. Zeldzame beelden van gedwongen uitzetting Syriër zorgen voor geschokte reacties

Mensenrechtenorganisatie MiGreat wil opheldering over een hardhandige, gedwongen poging tot uitzetting van een Syrische asielzoeker in Nederland. De man zou naar Bulgarije worden teruggestuurd. Toen hij zich in het vliegtuig verzette, bond de marechaussee (vergelijkbaar met onze federale politie, red.) hem vast op de stoelen en drukte zijn mond dicht. MiGreat maakte zeldzame beelden van de uitzetting, die volgens de

Lees meer »

België op “Europees strafbankje” en onder financieel toezicht vanwege buitensporig begrotingstekort

De Europese Commissie wil tegen België een procedure openen wegens het grote begrotingstekort. Dat heeft ze woensdag bekendgemaakt. Ons land dreigt nu op het “budgettaire strafbankje” terecht te komen en zelfs een saneringsplan loert om de hoek. De volgende federale regering zal een zware inspanning moeten doen om het begrotingstekort naar beneden te krijgen.

Lees meer »