LIVEBLOG GIRO (VTM EN VTM GO). Pogacar maakt zich boos over gebrek aan zonnecrème, renners hebben eerste passage over Monte Grappa achter de rug

De Giro zit er bijna op. Vandaag staat de laatste bergrit op het menu, maar ‘t is er wel één die er mag zijn. In de tweede koershelft moeten de renners twee keer de Monte Grappa over. Pakt roze trui Tadej Pogacar nog een laatste keer uit? Volg de etappe op de voet in onderstaande liveblog of kijk LIVE op VTM en VTM GO! 

Meer krantenkoppen in België

Christel Van Schoonwinkel speelde sexy Betty in ‘De kotmadam’: “Die herhalingen hebben me lang gestoord”

‘De kotmadam’ was een broedplaats voor jong acteertalent. Onder hen ook Christel Van Schoonwinkel (56), die er 33 jaar geleden haar debuut maakte als de sexy Betty. Nu de populaire VTM-reeks definitief stopt, zocht HLN haar op voor een exclusief gesprek over de begindagen, de goede band met haar overleden collega Odilon en de vele heruitzendingen. “Ik verdien daar ‘iets’

Lees meer »

“We hadden verwacht dat het leger harder zou zijn”: onze reporter wordt 10 dagen reservist in het Belgisch leger

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Parijs opent de Olympische Spelen met ongezien straf maar kletsnat spektakelstuk, Céline Dion verdrijft vanop de Eiffeltoren de wolken

President Emmanuel Macron wou zijn grandioze openingsceremonie dwars door Parijs, hij heeft ze gekregen. Na maanden van spanning en draconische veiligheidsmaatregelen presenteerde de lichtstad zich in een straf spektakelstuk aan de wereld. Incidenten bleven uit, al zorgde de regen voor een domper. De Belgische atleten werden kletsnat op hun B-boot, maar uiteindelijk verdreef Céline Dion de wolken.

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

Mix van jong en oud bij CD&V Beernem: “Stuk voor stuk kandidaten die verkozen kunnen worden”

Maandagavond stelde burgemeester Jos Sypré (CD&V) de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen voor in de Zomerbarak van Trefhof. De christendemocraten kiezen voor een evenwichtige lijst en zetten in op een mix van jong en oud, gespreid over alle deelkernen. “We kozen resoluut voor kandidaten die stuk voor stuk verkozen kunnen worden”, klinkt het.
The post Mix van

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

LIVE. Harris beschuldigt Trump van “terugkrabbelen” voor debat: “Wat is er gebeurd met op elk moment, elke plaats?”

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »