LIVEBLOG GIRO (VTM EN VTM GO). Pogacar maakt zich boos over gebrek aan zonnecrème, renners hebben eerste passage over Monte Grappa achter de rug

De Giro zit er bijna op. Vandaag staat de laatste bergrit op het menu, maar ‘t is er wel één die er mag zijn. In de tweede koershelft moeten de renners twee keer de Monte Grappa over. Pakt roze trui Tadej Pogacar nog een laatste keer uit? Volg de etappe op de voet in onderstaande liveblog of kijk LIVE op VTM en VTM GO! 

Meer krantenkoppen in België

Oostendse Vuurtorenwijk krijgt nieuw cashpunt

Binnenkort kunnen de bewoners van de Oostendse Vuurtorenwijk opnieuw terecht in een bankautomaat. Stad Oostende verleende recent de omgevingsvergunning voor de installatie van een Batopin cashpunt in de Voorhavenlaan 60. De automaat wordt geïntegreerd in de buurtwinkel Opex.
The post Oostendse Vuurtorenwijk krijgt nieuw cashpunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse regering krijgt drie nieuwe ministeries

De nieuwe Nederlandse regering onder kandidaat-premier Dick Schoof krijgt drie nieuwe ministeries. Dat blijkt woensdag uit de verdelingen van de ministersposten, die het bureau voor de communicatie rond de formatie heeft gedeeld. Er komt een ministerie van Asiel en Migratie (PVV), Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (BBB) en Klimaat en Groene Groei (VVD).

Lees meer »

Na forse verkiezingswinst voor stuntpartij Les Engagés: waar staat ‘de Waalse CD&V’ eigenlijk voor?

Niemand in België die zondag zo fors gewonnen heeft als Les Engagés. De partij die Maxime Prévot bouwde op de ruïnes van de christendemocratische cdH bestaat pas twee jaar, maar fietste in Wallonië vlotjes naar 20 procent. De ‘stuntpartij’ stapt in de Waalse regering en wellicht ook in de federale. Hoog tijd om in Vlaanderen te leren waar de nieuwkomers

Lees meer »

Brussel: wie zijn de stemmenkanonnen en wie is er verkozen?

Groen wordt de grootste fractie in de Nederlandstalige taalgroep van het Brussels Parlement, maar dé verrassing van formaat is het resultaat van de nieuwe partij Team Fouad Ahidar: de partij haalt in 1 klap ruim 16 procent van de stemmen. Wie haalde nog een zitje? En wie stuurt Brussel naar de Kamer en het Vlaams Parlement?

Lees meer »

“Barça neemt risico en wij zitten met de gebakken peren”: Oranje wint maar ziet ook Frenkie de Jong afhaken voor EK

Met vertrouwen naar Duitsland. Nederland hield een geslaagde generale repetitie tegen IJsland. Het werd, net als tegen Canada, een klinkende 4-0-overwinning. Oranje lijkt klaar voor het EK, maar het kreeg tegelijk een serieuze klap te verwerken. Sterspeler Frenkie de Jong raakt immers niet tijdig hersteld van zijn enkelblessure en moet het EK laten schieten. En dat zijn niet de enige

Lees meer »

Twee op de vijf Belgen zijn digitaal kwetsbaar: “Het gaat nog steeds te snel”

Het gebruik van internet, online diensten en andere digitale hulpmiddelen is in 2023 opnieuw verder toegenomen, maar toch blijft 40 procent van de Belgische bevolking digitaal kwetsbaar. Daarmee zit ons land weer op het niveau van voor de coronacrisis. Die grote groep gebruikt nooit internet, of hun digitale kennis laat te wensen over. Dat blijkt vrijdag uit de nieuwe Barometer

Lees meer »

Voetbalclub Blue Stars organiseert tweede dubbeltornooi

Op zaterdag 29 juni organiseert de Wingense amateurvoetbalclub Blue Stars opnieuw een outdoor voetbaltornooi op het sportpark. Zowel volwassenen (vanaf 16 jaar) als jeugdspelers (U8-U11) komen aan bod.
The post Voetbalclub Blue Stars organiseert tweede dubbeltornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw goud! Alexander Doom leidt Belgian Tornados naar hun vierde Europese titel op 4x400m

Het Belgische estafetteteam bij de mannen op de 4×400 meter heeft woensdag op de slotdag van het EK atletiek in Rome een gouden medaille veroverd. De Belgian Tornados klokten 2:59.84, goed voor hun vierde Europese outdoortitel. Italië (3:00.81) en Duitsland (3:00.82) mochten mee op het podium.
The post Opnieuw goud! Alexander Doom leidt Belgian Tornados naar hun vierde Europese

Lees meer »

Mark James (83), schrijver van wereldhits ‘Suspicious minds’ en ‘Always on my mind’, overleden

In de Verenigde Staten is songschrijver Mark James overleden. Hij is de man achter wereldhits als ‘Suspicious minds’ en ‘Always on my mind’, waarmee Elvis Presley zijn ster weer de hoogte zag inschieten in de laatste jaren van zijn carrière. Zijn liedjes, waaronder ook ‘Hooked on a feeling’, werden in de loop der jaren door tal van artiesten (opnieuw) opgenomen.

Lees meer »