De week die komt: inflatie, Apple, Amazon, BYD, Fed en Dag van de Arbeid

18:31 Stabiliseert de Europese inflatie verder en welk perspectief geeft de Fed op een renteverlaging? Hoe fors klinken de politieke beloftes op de Dag van de Arbeid? Hoe presteerden Amazon, Apple, GBL en A… 

Meer krantenkoppen in België

Vapesector wil “strengere controle” op leeftijd en illegale vapes, FOD Volksgezondheid roept handelaars op leeftijdsbewijzen te vragen

VapeBel, de sectororganisatie voor verkopers en verdelers van elektronische sigaretten, wil strengere controles op leeftijd en illegale vapes. Volgens FOD Volksgezondheid wordt er gecontroleerd, maar dragen handelaars ook een verantwoordelijkheid in de verkoop aan jongeren. "Dit is een oproep aan handelaars om de wetgeving te respecteren", klinkt het.

Lees meer »

PORTRET. Topadvocaat Amal Clooney speelt grote rol in mogelijke arrestatie Netanyahu: “Ik aanvaard niet dat eender welk conflict buiten de wet zou vallen”

Stijlicoon, vrouw van filmster George Clooney, maar bovenal mensenrechtenadvocaat. Amal Clooney laat van zich horen als topadviseur van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Als één van de juristen adviseerde ze hoofdaanklager Karim Kahn om een verzoek tot arrestatie in te dienen tegen onder meer drie Hamas-kopstukken en de Israëlische premier Netanyahu. Een portret van een gebeten advocate die

Lees meer »

Leerlingen SASK worden tweede in MNM-wedstrijd

Het was heel druk in de sportzaal van SASK in Sint-Michiels. De leerlingen namen de voorbije maanden deel aan de VIP 2024-wedstrijd van Sport Vlaanderen en slaagden met glans voor de opdrachten. Daardoor waren ze genomineerd als topdrieschool van het secundair onderwijs en mochten ze deelnemen aan het finalespel dat rechtstreeks uitgezonden werd op MNM.
The post Leerlingen SASK

Lees meer »

’t Food Dilemma in De Haan blijft voorlopig dicht na waterlek: “We vieren ons vijfjarig bestaan in mineur”

Eveline Buyse (44) en Kim Callewaert (38) hopen hun zaak ’t Food Dilemma in de Leopold II-laan in Wenduine eerstdaags weer te kunnen openen voor takeaway. Het eetcafé is sinds woensdag gesloten door een waterlek. “We vieren ons vijfjarig bestaan in mineur.”
The post ’t Food Dilemma in De Haan blijft voorlopig dicht na waterlek: “We vieren ons vijfjarig

Lees meer »

Björn Soenens neemt na acht jaar afscheid van de VS: “Hoe langer ik hier woon, hoe minder ik met de bullshit om kan”

Björn Soenens heeft het een beetje gehad met Amerika: na acht jaar correspondentschap is hij klaar voor het volgende hoofdstuk. Ergens na de presidentsverkiezingen in november, zijn derde als verslaggever en expat in New York, vertrekt hij opnieuw naar België. Afscheid nemen doet hij met een terugblik op de woelige politieke jaren in zijn nieuw boek De laatste walvis.

Lees meer »

Duinenpracht officieel geopend: mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne

Afgelopen vrijdag 24 mei werd Duinenpr8 officieel geopend in aanwezigheid van het lokaal bestuur, de betrokken teams, partners en de leden van het wijkcomité Wijk d’Achte. Het is een mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne.
The post Duinenpracht officieel geopend: mooie, nieuwe ontmoetingsplek in De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »