Indiase ziekenhuiseigenaar opgepakt na dood baby’s bij brand

De Indiase politie heeft de eigenaar van een onvergund kinderziekenhuis in New Delhi opgepakt nadat bij een brand afgelopen weekend zes baby’s zijn overleden. Er waren geen nooduitgangen op de te drukke afdeling waar de pasgeborenen lagen. Ook een dokter is aangehouden.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse financiële steun om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. “Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen”, zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid

Lees meer »

Oostendse Vuurtorenwijk krijgt nieuw cashpunt

Binnenkort kunnen de bewoners van de Oostendse Vuurtorenwijk opnieuw terecht in een bankautomaat. Stad Oostende verleende recent de omgevingsvergunning voor de installatie van een Batopin cashpunt in de Voorhavenlaan 60. De automaat wordt geïntegreerd in de buurtwinkel Opex.
The post Oostendse Vuurtorenwijk krijgt nieuw cashpunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

CC Kruispunt stelt nieuw cultureel programma voor

CC Kruispunt in Diksmuide stelde niet enkel het cultuuraanbod voor het nieuwe seizoen voor, maar vierde vorige vrijdag ook 30 jaar Kruispunt. Het werd een ludieke voorstelling gebracht door Piv Huvluv die tussendoor ook het panelgesprek leidde.
The post CC Kruispunt stelt nieuw cultureel programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Maxine Van Belleghem werd zaterdag bekroond als de 14de Miss Exclusive. Ze zal een jaar lang de titel dragen. Maxine, afkomstig uit Geraardsbergen, brengt hiermee voor het tweede jaar op rij het kroontje naar Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt

Het vervallen pand op de hoek van de Baron de Maerelaan en de Kustlaan in Zeebrugge, voorheen een Chinees restaurant, wordt op bevel van burgemeester Dirk De fauw gesloopt vanwege instortingsgevaar.
The post Verkrot Chinees restaurant in Zeebrugge wordt gesloopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Carnaval Zwevezele vroeg uit de startblokken: eerste kandidaten voor Prins Carnaval 2025 melden zich al vóór einde editie 2024

Het is een absolute primeur in het 55-jarige bestaan van Carnaval Zwevezele maar nog voor editie 2024 ten einde liep, meldden zich al de eerste kandidaten voor het volgende carnavalseizoen 2025, met name Wesley Noë en Heidi Vanhee. Een verrassing van formaat en ook een historische start voor de ‘Orde van de Bolhoed’. Wat oorspronkelijk startte als een grap is

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) op audiëntie bij koning – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

Jasper Philipsen wint met overmacht derde etappe Baloise Belgium Tour

Na een perfecte lead-out van Alpecin Deceunicnk wist Jasper Philipsen (26) op autoritaire wijze de sprint naar zijn hand te zetten in Scherpenheuvel-Zichem. Op de streep had hij een fietslengte voor op Olav Kooij, Gerben Thijssen werd derde. Tim Merlier kwam niet in het stuk voor. De Noor Søren Waerenskjold verstevigde zijn leiderspositie tijdens de Gouden Kilometer en heeft nu

Lees meer »