Indiase ziekenhuiseigenaar opgepakt na dood baby’s bij brand

De Indiase politie heeft de eigenaar van een onvergund kinderziekenhuis in New Delhi opgepakt nadat bij een brand afgelopen weekend zes baby’s zijn overleden. Er waren geen nooduitgangen op de te drukke afdeling waar de pasgeborenen lagen. Ook een dokter is aangehouden.

 

Meer krantenkoppen in België

Een passie voor tafelvoetbal van generatie op generatie: pa Wesley en zoon Justin allebei provinciaal kampioen

Wesley Vanhoorelbeke en zijn zoon Justin hebben zich allebei tot provinciaal kampioen in het tafelvoetbal gekroond. Beiden dromen ze van de Belgische titel, en misschien lukt dat de komende jaren wel samen. “Er wordt hier dagelijks geoefend”, klinkt het.
The post Een passie voor tafelvoetbal van generatie op generatie: pa Wesley en zoon Justin allebei provinciaal kampioen appeared first

Lees meer »

Pro Nieuwpoort en Gezond Verstand Nieuwpoort: “CD&V moet verbod op verkiezingsborden opheffen”

Politici Nicolas Vermote (Pro Nieuwpoort) en Dimitri Dedecker (Gezond Verstand Nieuwpoort) hebben hun krachten gebundeld en roepen het stadsbestuur op om het huidige verbod op verkiezingsborden op te heffen. Het gemeenteraadsbesluit van 2018 dat dit verbod invoerde, beperkt volgens hen de mogelijkheid om effectief campagne te voeren. “Dit is voor ons een uiterst belangrijk item en tekenend voor het machtsbeleid

Lees meer »

Boeren beschermen kievitsnesten in Bilzen: “Mooi voorbeeld van samenwerking tussen landbouw en natuur” 

Natuurbeschermers en boeren blikken tevreden terug op een nieuw project dat kievitsnesten moest beschermen tegen tractors op het veld. De stad Bilzen gaf boeren 50 euro per nestje dat beschermd werd tijdens het maaien. Slechts 2 landbouwers namen al deel aan het project, maar ook dat is een overwinning, vindt Joke Rymen van Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren: "Het is

Lees meer »

Strafpleiter Filip De Reuse haalt twee vrijspraken voor het assisenhof in één jaar tijd: “Pure ontlading als dat poortje opengaat”

Als het assisenhof de Champions League voor advocaten is, dan scoorde de Roeselaarse strafpleiter Filip De Reuse (47) dit jaar al twee keer het winnende doelpunt. Twee vrijspraken – eentje voor roofmoord, eentje voor doodslag – in één gerechtelijk jaar: het is in de recente geschiedenis van het West-Vlaamse assisenhof ongezien. “Als dat beschuldigdenbankje openzwaait: héér-lijk!”, glunderen De Reuse en

Lees meer »

Onzichtbare vorm van mensenhandel in ons land: “Drugsbendes dwingen onbegeleide minderjarige jongens de criminaliteit in”

Talloze Noord-Afrikaanse en Afghaanse jongens worden in ons land ingezet als manusje-van-alles voor drugsbendes. Ze worden naar hier gelokt met de belofte op een luxeleven, en worden onder de knoet gehouden met geweld. Dat zegt Eric Garbar, het hoofd van de afdeling mensenhandel bij de Federale Gerechtelijke Politie, vandaag in ‘De Standaard’ en ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

“Filip heeft mijn leven verwoest, maar ik word gestraft”: ex-partner van folteraar in gevangenis Antwerpen hekelt justitie

Filip T., de gedetineerde die in maart van dit jaar de spil bleek in een gruwelijke foltering in de gevangenis van Antwerpen, heeft ook thuis heel wat brokken gemaakt. Tien jaar lang belaagde hij zijn ex-partner Fabrice Hamel. “Slachtoffers als ik blijven gebroken achter, terwijl daders – of toch in elk geval mijn ex-partner – de dans ontspringen.”

Lees meer »

Ride for Joren andermaal groot succes: “Ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt”

De vierde editie van Ride for Joren was andermaal een groot succes. Het avondcriterium trok heel wat wielerliefhebbers. Jaarlijks komen ook heel wat vrienden en kennissen van Joren en zijn familie de sfeer opsnuiven. De winnaar van deze editie is Jonas Goeman.
The post Ride for Joren andermaal groot succes: “Ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt” appeared first on

Lees meer »

4.500 mensen betogen in Brussel tegen opkomst uiterst rechts, hoofdkantoor Vlaams Belang beklad

In Brussel hebben enkele duizenden mensen deelgenomen aan een mars tegen de opkomst van uiterst rechts en tegen racisme. Volgens de politie gaat het om zo’n 4.500 betogers. De betoging werd georganiseerd door een aantal linkse en anti-fascistische verenigingen. Ter hoogte van het hoofdkwartier van Vlaams Belang aan het Madouplein werd met eieren en verfballonnen gegooid. Demonstranten brachten er ook

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos (35) overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »