Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden “zolang als nodig is”, zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington. 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten

Op zaterdag 25 mei om 20 uur zingt het Sint-Bavokoor samen met het Koninklijk Mariakoor uit Heestert tijdens het concert ‘I Believe’ in de Sint-Bavokerk. “Een titel als ‘Ik geloof’ is misschien gedurfd in deze tijden, maar is niet lichtvaardig gekozen”, zegt dirigent Wim Vancauwenberghe (54).
The post Sint-Bavokoor en Mariakoor bundelen de krachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Markenaar Gabriël Delabie op 93-jarige leeftijd overleden

In de palliatieve eenheid Ten Oever is Gabriël Delabie op 15 mei op 93-jarige leeftijd overleden. Hij was een bekende Markenaar, een ondernemer in hart en nieren en betrokken in het maatschappelijke leven. Hij woonde met zijn echtgenote Monique Tamboise in de Zeusstraat in Marke, een deelgemeente van Kortrijk. Ze mochten in september vorig jaar nog hun 65-jarig huwelijksjubileum vieren.<br

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

Eerste Communie in Rollegem-Kapelle

Deze kinderen hebben hun eerste communie gedaan in Rollegem-Kapelle. Op de eerste rij Fenna Van Hecke, Aimé Bruneel, Mara Galle, Maurice Vandromme, Micah De Coeyer, Seppe vandromme en Céleste Debrandere. Op de tweede rij staan priester Eddie Lagae, directeur VBS De Binding Stijn Verhagen, Jervano Demeulenaer, Jitse Vanneste, Artuur Vandermeersch, Médard Vanhoutte, Joachim Vancoillie, Lucas
The post Eerste Communie

Lees meer »