Met je Duitse Tesla de LEZ in, maar toch een boete? Antwerpen overweegt dat met AI op te lossen

De stad Antwerpen krijgt van buitenlandse chauffeurs met een elektrische auto de wind van voren. Velen onder hen krijgen een boete als ze de lage-emissiezone (LEZ) inrijden, ook al stoot hun voertuig geen schadelijke stoffen uit. De stad kijkt naar AI om dat probleem op te lossen, waarbij de voertuigen herkend worden in plaats van de nummerplaten.

 

Meer krantenkoppen in België

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor het eerst podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »

Eerste evenement Roslar is groot succes: “Goed gestart, dit smaakt naar meer”

Het eventcollectief Roslar organiseerde afgelopen weekend met Klub Lokal een eerste evenement. Op vrijdag- en zaterdagavond palmden muzikanten en dj’s de tuin van café Romen in, op zaterdag was er een marktje waar jonge, plaatselijke makers hun creaties toonden aan het grote publiek. “We zijn erg goed gestart”, aldus een tevreden Stan Priem van de organisatie.
The post Eerste

Lees meer »

Victoria’s Secret Fashion Show keert na zes jaar terug

De Victoria’s Secret Fashion Show keert komende herfst na bijna zes jaar terug. Dat meldt de organisatie achter de wereldberoemde catwalkshow, die ook bij ons op televisie werd uitgezonden. Het merk wil de show nieuw leven inblazen met een inclusievere versie van de modeshow.

Lees meer »

“Ik ging de sprint aan, maar niemand kwam nog over me”: Wilfried Reybrouck pakte 50 jaar geleden tot ieders verrassing de roze trui in de Giro

Donderdag is het dag op dag 50 jaar geleden dat Wilfried Reybrouck, een bescheiden 21-jarige neoprof uit Moerkerke, verrassend de openingsrit in de Ronde van Italië won, voor Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu en co, en de roze leiderstrui veroverde. “Maar ik had niet het karakter van mijn broer Guido om er alles voor te doen en te laten.”

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »

Gratis dubbel tuinconcert bij Huis Proot

In de tuin van Huis Proot in de Noordomstraat zal prachtige muziek weerklinken op pinkstermaandag 20 mei tijdens een dubbelconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Joris Koekelare en de Koninklijke Fanfare Sint-Martinus van Dilsen en Sint-Dyonisiuis uit Opoeteren. De Limburgse gasten zijn op repetitieweekend in West-Vlaanderen aan de kust en sluiten hun weekend af in Koekelare met een tuinconcert samen met

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Wat is hun vermogen en reikwijdte? De clash in cijfers – Ronaldo kijkt toe vanop eerste rij

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Tijdens de weging was er al behoorlijk wat animo tussen de twee titanen.

Lees meer »

Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem

Bij een verkeersongeval op de N43 ter hoogte van Beveren-Leie is donderdagavond een bestuurder lichtgewond geraakt. Hij botste op een andere auto die vanuit een privéparking de weg kwam opgedraaid.
The post Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »