Paul Carrack sluit natte Blues Peer af

Fisher Z, Nikki Hill en Paul Carrack hebben zondagavond een natte maar geslaagde editie van Blues Peer mogen afsluiten. Het was de derde editie van het festival onder de nieuwe organisatoren

 

Meer krantenkoppen in België

20-tal toezichthouders van Vlaamse universiteiten is van plan om niet te controleren op spieken tijdens examens, uit protest tegen geweld in Gaza

Een groep van toezichthouders aan Vlaamse universiteiten zal uit protest tegen het geweld in Gaza de lopende examenperiode niet strikt toezien op spieken en andere overtredingen. "Zolang onze rectoren wegkijken van schendingen van internationale rechtsregels door Israëlische instellingen, zullen wij dat ook doen wanneer studenten regels overtreden", zeggen ze. De rectors van UGent en UAntwerpen vinden de actie alvast ontoelaatbaar.

Lees meer »

Joppe (28) van Vianima lanceert opnieuw zomerbar in Veurne: “Bij mooi weer en een volle terras kunnen we openblijven tot 22 uur”

Voor de vierde keer zal er een zomerbar zijn in het Vaubanpark. Joppe Degrave (28) van evenementenbureau Vianima zal zich hierover opnieuw ontfermen. De bar opent op 1 juni. Het wordt een feestelijke editie, want Vianima blaast vijf kaarsjes uit.
The post Joppe (28) van Vianima lanceert opnieuw zomerbar in Veurne: “Bij mooi weer en een volle terras kunnen

Lees meer »

KIJK. Daar zijn de eerste mosselen al

In het Zeeuwse vissersdorp Bruinisse zijn de eerste hangcultuurmosselen van het seizoen bovengehaald. Ze zijn een goeie maand vroeger rijp voor de oogst dan bodemcultuurmosselen, omdat ze dichter bij het wateroppervlak groeien. Dat is dichter bij het licht, waardoor ze meer voedsel hebben.

Lees meer »

Verkiezingsaffiches van CD&V verbleken, politici grijpen in: “Het is alle hens aan dek om dit nog recht te zetten”

Langs West-Vlaamse wegen kom je bleke politici tegen. Enkele CD&V-kopstukken zijn bijna onzichtbaar geworden door de zon. “Gelukkig draag ik een gekleurde bloes die nog wat opvalt”, grapt lijsttrekker Hilde Crevits.
The post Verkiezingsaffiches van CD&V verbleken, politici grijpen in: “Het is alle hens aan dek om dit nog recht te zetten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Ruim kwart van verkeersdoden valt bij botsing tegen boom of paal: “Maar bomen kappen doet net sneller rijden”

Ruim een kwart van alle verkeersdoden in Vlaanderen is te wijten aan botsing tegen verkeerspalen, bomen en vangrails. Dat blijkt uit een analyse van mobiliteitsvereniging Touring. Daarmee steken obstakels op de weg frontale botsingen voorbij als belangrijkste doodsoorzaak bij auto-ongevallen. Weg met al dat straatmeubilair? Of ligt de oorzaak bij onoplettende bestuurders? We vroegen het aan mobiliteitsexpert Kris Peeters.

Lees meer »

Ostend Night Run mikt op 3.000 sportievelingen

De inschrijvingen zijn gestart voor de negende editie van de MetaRelax Ostend Night Run op 21 september, een sportieve loopwedstrijd in de stad die de deelnemers op speciale locaties brengt.
The post Ostend Night Run mikt op 3.000 sportievelingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sylvie uit ‘Boer zkt vrouw’ verdedigt zich na uitspraak Astrid: “Ik snap niet goed waar dit vandaan komt”

“Je straalt seks uit.” De aantrekkingskracht tussen melkveeboer Niels (32) en zijn uitverkorene Sylvie (36) is groot in ‘Boer zkt vrouw’. De twee flirtten erop los tijdens hun romantische trip in Zuid-Tirol. Of ze ook echt een koppel zijn geworden, zien we zondag pas, maar Sylvie blikt alvast met gemengde gevoelens terug op het avontuur. De uitspraak van kandidate Astrid

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »