Judi Dench heeft geen acteerplannen meer door tragisch verlies van gezichtsvermogen

Judi Dench heeft een update gegeven over het tragische verlies van haar gezichtsvermogen. Sinds de 89-jarige actrice in 2012 te horen kreeg dat ze aan een ernstige oogziekte lijdt, heeft de aandoening haar werk sterk beïnvloed. In een recent interview heeft ze dan ook toegegeven geen verdere acteerplannen te hebben. “Ik kan namelijk niets meer zien”, aldus Judi. 

Meer krantenkoppen in België

Kopecky oppermachtig naar zesde Belgische tijdrittitel, Goossens en Norbert Riberolle pakken zilver en brons

Op een glooiend parcours in Binche zette Lotte Kopecky (28) de tijdrit zoals verwacht met overmacht naar haar hand. Aan het eerste tussenpunt leek het nog even spannend te worden, maar aan de finish waren de waardeverhoudingen duidelijk. Marthe Goossens (22) pakte op ruime afstand zilver, en Marion Norbert Riberolle werd derde. Kopecky onttroont zo Ann-Sophie Duyck en wordt alleen

Lees meer »

Opvallende beelden uit Mechelen: man fietst op pechstrook E19 tijdens regenvlaag

Opvallende beelden op de E19 aan de afrit Mechelen-Zuid dinsdagmiddag: daarop is te zien hoe een fietser op de pechstrook in de richting van Brussel de regen trotseert, en tegen de windvlagen in aan het trappen is. Volgens een getuige, die ons de beelden bezorgde, maakten vrachtwagenchauffeurs “vreemde manoeuvres” toen ze de fietser plots naast zich zagen verschijnen. Bij de

Lees meer »

Italiaanse politie arresteert bende ervaren overvallers met plan voor miljoenenroof op Belgische bank

De Italiaanse politie heeft bij een bende ervaren bankovervallers uit Napels een plan ontdekt voor een “miljoenenroof” op een Belgische bank. Net als in de film ‘Ocean’s Eleven’, gaat de bende bijzonder goed voorbereid te werk. Ze observeren hun doelwitten lange tijd voordat ze toeslaan. Speciale en peperdure gezichtsmaskers voor de overval lagen al klaar.

Lees meer »

Speelheuvel op jeugdsite wordt deze zomer verwijderd

De speelheuvel die goed twee jaar geleden op de jeugdsite werd aangelegd zorgde voor commotie op de gemeenteraad. Het was Sofie Steurbaut (N-VA) die het ‘heuvelprobleem’ aankaartte. De heuvel zorgt volgens het raadslid voor wateroverlast. Daarnaast zou er afval in de heuvel terug te vinden zijn en zou er geen vergunning afgeleverd zijn voor de aanleg ervan. Na het horen

Lees meer »

Kurt Boone klaar voor Rally van Ieper: “Foutloos blijven”

Kurt Boone eindige zaterdag in zijn nieuwe Mistsubishi Lancer Evo IX knap vierde in de Rally van Wervik. Een opsteker van jewelste voor de autohandelaar uit Pollinkhove, die tot dusver een pechseizoen achter de rug heeft. Hij kijkt samen met copiloot Kenny Deroo dan ook met veel vertrouwen uit naar de Rally van Ieper dit weekend.
The post Kurt

Lees meer »

Luc Abbeloos (58) is de nieuwe algemeen directeur bij Westtoer: “Ik zie het als een eer, maar ook een fantastische uitdaging”

De Raad van Bestuur van het provinciebedrijf Westtoer heeft een nieuwe algemeen directeur aangesteld. Luc Abbeloos volgt Stefaan Gheysen op. De aanstelling gebeurde na een uitgebreide selectieprocedure. Luc Abbeloos (58) werkt sinds 2011 bij Westtoer als directeur marketing.
The post Luc Abbeloos (58) is de nieuwe algemeen directeur bij Westtoer: “Ik zie het als een eer, maar ook een

Lees meer »

REPORTAGE. Slipvrije tegels, metalen vloerplaten en massa’s boomschors: zo wapent Graspop zich voor natte start: “Het wordt geen Drasjpop”

Metalfans zijn opgetrokken uit roestvrij staal die niet plooien voor een spatje regen, maar donderdag wordt op Graspop in Dessel mogelijk de natste festivalzomer ooit op gang getrapt. Wij trokken onze laarzen aan voor een bezoek aan festivalterrein de Stenehei waar in hondenweer de laatste voorbereidingen werden getroffen. Een beetje modder zal weinig festivalgangers deren, maar op een ‘Drasjmetal’ zoals

Lees meer »

Leah Thys mist haar overleden man nog elke dag: “Ik heb een leven vóór en een leven ná zijn dood”

Tijdens de seizoensfinale van ‘Thuis’ zorgde de rechtszaak van Marianne voor heel wat spanning. Zelf maakt actrice Leah Thys (79) straks dankbaar gebruik van de zomerstop om te repeteren voor het theaterstuk ‘Oldtimers’. “Meer dan ooit moet ik m’n energie doseren”, vertelt ze in ‘Primo’ tijdens een open gesprek over ouder worden, het gemis van haar overleden echtgenoot en de

Lees meer »