16-jarige die wilde “sterven als martelaar” in staat van beschuldiging gesteld in Parijs

Een zestienjarige jongen uit het Franse departement Haute-Savoie, in het oosten van het land, is in staat van beschuldiging gesteld voor deelname aan terroristische misdadige samenspanning en vervolgens onder gerechtelijke vrijheidsbeperking geplaatst. Dat heeft het Franse antiterrorismeparket (PNAT) gemeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

Spelen voor goud met Fredje

Het themaconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia stond dit jaar in het teken van de olympische spelen onder de paraplu ‘Spelen voor Goud’.
The post Spelen voor goud met Fredje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »

Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel

Vriendenclub Thermospulle werd voor hun 25-jarig jubileum feestelijk onthaald in Kinheim-Kindel aan de Moezel, zusterstad van Harelbeke.
The post Thermospulle warm onthaald in Kinheim-Kindel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

Vrouw (82) komt om bij woningbrand in Bazel

Dinsdagnamiddag is een vrouw om het leven gekomen tijdens een uitslaande brand in een halfopen bebouwing in de Nieuwe Baan in Bazel. De mug kwam ter plaatse, maar voor de 82-jarige bewoonster kwam alle hulp kwam te laat. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »

Onze reporter keek naar de verkiezingsaffiches: “Waarom hebben de kandidaten van Vooruit een stijve nek?”

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men weer verkiezingsaffiches tegen. Allemaal proberen ze ons iets te vertellen. De boodschap die het luidst klinkt, is helaas: “Voor goeie affiches moet ge bij een ander zijn.” Maar wat probeert die reclame ons nog meer te vertellen? Waarom zijn de plakbrieven van Vlaams Belang zo blauw, en hoe komt het dat alle

Lees meer »