Duo deels vrijgesproken voor ‘horroravond’ na Halloweentocht in Koksijde: “Verhaal slachtoffers niet volledig geloofwaardig”

Een 35-jarige is deels vrijgesproken voor een ‘horroravond’ die hij twee zussen, waaronder zijn ex en zijn kinderen, bezorgde. Dat gebeurde nota bene na de Halloweentocht in Koksijde. Volgens de zussen had J.S. met zijn nieuwe partner bij hen ingebroken, hen klappen gegeven en haar nieuwe vriend racistisch bejegend. Maar omdat een van de zussen die avond zelf de hulpdiensten belde en vertelde dat ze aangereden was door haar nieuwe vriend, werd hun verhaal niet volledig als geloofwaardig bestempeld.

De rechter nam enkele weken de tijd om te oordelen over het kluwen van verklaringen en om na te gaan wie al dan niet de waarheid sprak. Want al op het proces was duidelijk dat niet alle verklaringen konden kloppen. De feiten speelden zich af op 31 oktober 2022 in Veurne. De twee zussen D. hadden eerst de Halloweenparade bijgewoond in Koksijde en gingen daarna naar huis. Maar in Veurne werden ze opgewacht door de 35-jarige J.S., de ex-partner van een van de zussen en vader van haar kinderen. Ook F.G. (56) vergezelde J.S.

Racistische ondertoon

Die J.S. staat gekend als racist, en daar komt hij ook openlijk voor uit. Toen hij vernam dat zijn ex intussen een relatie had met iemand van vreemde origine viel hij haar nieuwe partner die avond aan. Hij gaf die man klappen, sprak racistische taal en schold zijn ex voor ‘moslimhoer’ uit. Hij gaf ook zijn ex en haar zus klappen waarbij ook de kinderen in het tumult geraakt werden. Voor die feiten, waarbij de racistische ondertoon als verzwarende omstandigheid werd gezien, kreeg J.S. 10 maanden cel. De betrokkenheid van G.S. achtte de rechter niet bewezen en zij werd vrijgesproken.

Vrouw zélf aangereden

De zussen D. hadden de rechter een zwaarder verhaal verteld. Volgens hen had J.S. eerst ingebroken in hun tuin vooraleer hij hun thuiskomst opwachtte. En ze vertelden ook dat hij een van hen had aangereden met de auto. “Maar ik kan enkel vaststellen dat de zus zélf de hulpdiensten had gebeld met de melding dat iemand over haar been was gereden, en dat het vaststaat dat dit enkel A.W. kan zijn, haar nieuwe vriend. Hij is de enige die die avond een auto heeft bestuurd. Het komt voor de rechtbank dan ook vreemd over dat D. nu plots beweert dat het haar ex was die met de wagen over haar reed, terwijl het niet eens zijn voertuig is.”

Het verhaal van de zussen werd dus niet volledig geloofd. Ook de advocaat van J.S. gaf al aan dat de zussen het verhaal ‘enorm hadden opgeblazen en gefantaseerd om hun gelijk te krijgen bij de familierechter.’ J.S. moet de zussen en de kinderen wel een schadevergoeding van 3.950 euro betalen. (JH)

The post Duo deels vrijgesproken voor ‘horroravond’ na Halloweentocht in Koksijde: “Verhaal slachtoffers niet volledig geloofwaardig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Patrick Moenaert, ereburgemeester van Brugge, overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

“Geen moment in een zwart gat gevallen” en toch maakt Linda De Win drie jaar na verplicht pensioen haar comeback

In de zomer van 2021 werd Linda De Win (67) naar eigen zeggen ‘zonder argument aan de deur gezet bij de VRT’. Haar enige fout: ze werd 65 en moest daarom zeer tegen haar zin verplicht met pensioen. Binnenkort maakt de ex-‘Villa Politica’-journaliste haar tv-comeback op Play4 aan de zijde van Gert Verhulst – tot haar eigen grote verrassing. “Tot

Lees meer »

Kamer in bibliotheek toont valrisico’s

In het kader van de Week van de Valpreventie pakt de gemeente Moorslede in samenwerking met de plaatselijke bibliotheek uit met een opmerkelijk initiatief. In de bibliotheek werd een kamer nagebouwd waarin een aantal situaties worden gesimuleerd die aanleiding kunnen geven tot vallen.
The post Kamer in bibliotheek toont valrisico’s appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »

“That f***er Courtois”: zelfs bij z’n afscheid spookt uppercut door Belg “met twaalf handen” nog door het hoofd van Klopp

Jürgen Klopp neemt zondag na negen jaar afscheid van Liverpool. En dus is het met positieve heimwee tijd om te reflecteren en terug te blikken op al dat moois. Al blijft één specifieke match toch nog steeds nazinderen in zijn hoofd. Die Champions League-finale in 2022 waar Liverpool maar niet voorbij een muur, genaamd Courtois, raakte. “Hij had die avond

Lees meer »

Optreden gecensureerd door “pro-Palestijnse” nagellak: Portugese omroep beschuldigt EBU van discriminatie

Er blijft kritiek komen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Ook de Portugese omroep RTP blijkt kwaad te zijn op de EBU. Volgens de omroep werd het optreden van hun inzending met vertraging op YouTube gezet omdat er “pro-Palestijnse elementen” in de act waren verwerkt. Wie goed oplette, merkte inderdaad een Palestijnse vlag op in de nagellak van de zangeres.

Lees meer »

Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog”

Tom Premereur, directeur van de Vlaamse Visveiling, doet een oproep naar Vlaams minister voor Visserij Hilde Crevits en naar de Europese Raad om de vangstquota voor zeetong te herzien: “Er is veel meer tong aanwezig in de Ierse Zee dan gedacht.”
The post Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »