Man (21) riskeert celstraf nadat hij slachtoffer op hoofd en in rug schopt na discussie aan café De Viking

Een 21-jarige jongeman riskeert een celstraf voor zinloos geweld aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. G.G. ging daarbij brutaal te keer. Zo schopte hij zijn slachtoffer in de rug en zelfs op het hoofd. “Hij mag van geluk spreken dat het slachtoffer niet ernstig gewond raakte”, sprak de procureur.

Op 26 mei 2022 ontstond buiten aan danscafé De Viking in Oostduinkerke een zwaar gevecht. Dankzij de beveiligingscamera’s van de zaak kreeg de politie een goed zicht op wat er zich in de vroege uurtjes afspeelde. “Daarop was een gevecht te zien tussen een aantal jongeren”, schetste de procureur.

Over de rooie

“Vooral G.G. liet zich niet onbetuigd en was enorm agressief. Zo gaf hij twee mannen eerst enkele slagen in het gezicht met zijn rechterhand. Vervolgens ging hij echt over de rooie, sloeg hij een van de mannen driemaal op het hoofd, schopte hem in de rug en deelde nog een harde trap uit op het achterhoofd. Hij mag van geluk spreken dat het slachtoffer niet ernstig gewond raakte. We hadden deze zaak in bemiddeling willen afronden waarbij G.G. een cursus van 20 uren volgde maar hij haakte halfweg af. We vragen drie maanden cel en een geldboete.”

Zijn advocaat vroeg de gunst van de opschorting en gaf aan dat het niet enkel de schuld van G.G. was dat de begeleiding mislukte. “En bovendien waren zowel hij als de andere mannen stomdronken. Gelet op zijn verdere studies zou het een schok zijn moest hij nu een strafblad hebben.” Vonnis op 24 mei. (JH)

The post Man (21) riskeert celstraf nadat hij slachtoffer op hoofd en in rug schopt na discussie aan café De Viking is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Lees meer »

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

De vormelingen van De Verrekijker

Elf kinderen van vrije basisschool De Verrekijker in Alveringem hebben op zaterdag 4 mei het vormsel ontvangen. Vooraan staan Camille Creton, Vic Boone, Sam Decaestecker, Mats Pysson en Raphaël Tanghe. Achteraan staan Darcy Decock, Iris Vermeire, Andreas Verschave, Louis Trienpont, Ana Vanbleu en Margaux Depyper. (AB/foto AB)
The post De vormelingen van De Verrekijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Waaiers in etappe 13, Merlier en Milan hebben slag gemist

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Na bijna dertig jaar verhuist kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu naar nieuwe stek in Roeselare

Kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu verhuist na 29 jaar vanuit de Sint-Amandsstraat naar de Noordstraat in Roeselare. Zaakvoerster Lisanne Vandewiele liet daar een voormalige dokterswoning slopen, momenteel is men volop bezig met het bouwen van een nieuwbouw. “We hopen daar de deuren net voor de start van het nieuwe schooljaar te openen.”
The post Na bijna dertig jaar verhuist kinder-

Lees meer »

Suikerziekte houdt Patrick De Cridts niet tegen om straffe sportieve dromen na te jagen: “Ik wil lotgenoten motiveren”

Na twaalf jaar inactiviteit stond diabeet Patrick De Cridts op Hemelvaartsdag voor de zware uitdaging om de ‘Race around Jutland’, een fietstocht doorheen Denemarken van 800 kilometer, tot een goed einde te brengen binnen 40 uur. De extreme koude en wind zorgden ervoor dat hij de race moest staken. “De volgende uitdagingen staan al gepland”, klinkt de Waarmaardenaar strijdvaardig.

Lees meer »

Congolees regeringsleger zegt poging tot staatsgreep verijdeld te hebben

In Congo heeft het regeringsleger in de nacht van zaterdag op zondag een staatsgreep verijdeld. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Er werden verschillende arrestaties verricht. Eerder op zondag was al duidelijk geworden dat bij een aanval op het huis in Kinshasa van kandidaat-parlementsvoorzitter Vital Kamerhe drie doden waren gevallen. De aanvallers waren er ook

Lees meer »