Ben

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.

Ja, Ben is vriendelijk. Ja, hij is klein en ja, het is moeilijker dan je denkt. Daarmee zijn alle mysteriën eindelijk de wereld uit. Maar hoe kon ik ooit denken dat me inschrijven voor Vlaanderens langstlopende tv-quiz, een goed idee was? Ik moet me ofwel steendood verveeld hebben, ofwel heeft iemand rohypnol in mijn drankje gedaan. Maar bon, als je aan iets begint, moet je het ook afmaken.

Uiteraard sloeg ik aan het blokken (haha). Dat was broodnodig, want ik ben compleet en volledig wereldvreemd als het op sporters, royals of tv-programma’s aankomt. Bovendien heb ik nogal vaak last van het droomsyndroom: acuut focusverlies en instant wegdromerij. Dat zijn niet bepaald pluspunten als je records wil breken in Blokken. Tel daar een bijzonder lage reactiesnelheid en een overdosis zenuwen bij, en het is een waar wonder dat ik niet onder nul eindigde.

“Op veel vlakken ben ik volledig wereldvreemd”

Toen mijn tegenstander aan het finalespel begon, viel er bijna letterlijk een last van mijn schouders. Alle faits divers, alle awardwinnaars in god-weet-welke branche, alle namen en prestaties van BV’s stroomden uit mijn hoofd en lijf, en ik bleef achter als een verpieterde leeggelopen ballon. Maar wel ééntje die een finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd mocht ontmoeten en een vreemdsoortig digitaal schrift in de wacht sleepte.

’t Was plezant en ‘ne keer iets anders’, maar mij zie je nooit meer op tv, en dat is een plechtige belofte. Van Ben Crabbé kan (helaas?) niet hetzelfde gezegd worden.

The post Ben is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

Stad Oostende houdt circusworkshops in de wijk Konterdam

Van 16 mei tot 20 juni kunnen kinderen en jongeren uit de Wijk Konterdam op donderdagnamiddag deelnemen aan circusworkshops op het Touwtrekkersplein aan OC Schaperye. De workshops worden georganiseerd door Stad Oostende, Arktos en Woesh circusatelier, met een subsidie voor straat- en wijkactiviteiten. Zo wil de Stad kwetsbare jongeren in de wijk op een laagdrempelige manier bereiken.
The post

Lees meer »

Eerste communie in Keiem-Leke

Op donderdag 9 mei was het in de Sint-Niklaaskerk in Keiem feest voor de kinderen van gemeenteschool Klavertje Vier van Keiem en voor de kinderen van het gemeenteonderwijs in Leke. Voor Keiem waren dat Flor Boen, Margaux Darras, Clara Debergh, Noeka Decorte, Joren Demarche, Remi Depauw, Elle Dewitte, Elize Driesse, Zoë Sarrazijn, Billy-Lou Serpieters, Nelle
The post Eerste communie

Lees meer »

Prinses Claire videobelt met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

Oplichter uit Nederlands programma ‘Oplichters Aangepakt’ overlijdt kort na uitzending: “Diep bedroefd”

De Nederlandse zender RTL heeft de laatste aflevering van het programma ‘Oplichters Aangepakt’ offline gehaald vanwege het plotse overlijden van een betrokkene in de uitzending. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om de man die in het programma werd beschuldigd van het oplichten van een ouder echtpaar. Hij zou enkele dagen na de uitzending uit het leven zijn gestapt.

Lees meer »