‘Vriend’ praat duo uit Nieuwpoort aan de galg die internetaankopen doen met valse namen

Twee mannen uit Nieuwpoort riskeren een celstraf omdat ze internetaankopen deden en speciaal daarvoor een vals mailadres met valse naam creëerden. Ze lieten de spullen leveren in een afhaalpunt maar betaalden ze nooit. Het duo werd aan de galg gepraat door een ‘vriend’.

Eind 2022 pakte de politie een man op die ervan verdacht werd spullen op internet aan te kopen met een valse naam maar die niet te betalen. Die bekende maar in een adem praatte hij ook twee ‘vrienden’ van hem aan de galg. Het ging om K.L. en T.R., die toen beiden op een appartement in Nieuwpoort woonden maar daarna dakloos werden. “Zij namen het systeem van hun voorganger over en maakten een vals emailadres met een valse naam aan”, sprak de procureur. “Zo lieten ze spullen leveren op een afhaalpunt en betaalden die nooit. K.L. bestelde daarbij vooral een hoop kledij via Zalando terwijl T.R. zelfs een televisie online bestelde. Beiden bekenden de feiten. Ik vraag voor hen zes maanden en vier maanden cel en telkens 800 euro boete.”

Volgens hun advocaten waren de twee tijdens de feiten dakloos, werkloos en hadden ze geen geld. Hun levens zouden nu weer meer op de rails staan en daarom vroegen ze de gunst van een werkstraf. Vonnis op 24 mei. (JH)

The post ‘Vriend’ praat duo uit Nieuwpoort aan de galg die internetaankopen doen met valse namen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zware ochtendspits door regenweer op Vlaamse snelwegen: hoogtepunt van 360 kilometer file

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak: het is groot en spuwt vuur!”

Het proces in beroep tegen zeven leden van een grote Koerdische mensensmokkelbende, is met een sisser begonnen. De advocaat van een van de kopstukken, vond dat er te veel stukken in het dossier ontbraken. “Dit dossier is een draak: het is groot, lelijk en het spuwt vuur!”
The post Dossier mensensmokkel onvolledig, proces uitgesteld: “Het dossier is een draak:

Lees meer »

Wat voor weer voorspellen langetermijnsmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens vier doden bij zware storm in Texas

In en rond de Texaanse hoofdstad Houston heeft hevig onweer aan minstens vier mensen het leven gekost. Twee van hen kwamen onder omvallende bomen terecht, en een derde persoon overleed nadat een hijskraan omviel. Over de doodsoorzaak van het vierde slachtoffer is er voorlopig geen informatie. Dat meldt brandweercommandant Samuel Peña.

Lees meer »

Prinses Delphine toont ons in primeur haar outfit voor de nationale feestdag: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar nooit van mijn eigen familie”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens de

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »