Wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ komt voor één optreden naar Centrum Yasara in Nieuwpoort: “Van Zweden naar Nieuwpoort én terug naar Zweden!”

Op zaterdag 22 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur terecht in het Centrum Ysara in Nieuwpoort, waar de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin zijn 50ste verjaardag viert. Die avond worden de ruim 650 aanwezigen ondergedompeld in een heuse Italiaanse sfeer, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove C’è Musica’. Deze tribute band is exclusief te boeken bij Nathalie Brys van het boekingskantoor ‘The Music Office’ in Nieuwpoort. “We zorgen voor een unieke avond. Deze Italiaanse tribute band komt speciaal over van Zweden, waar ze zowel voor het optreden in Nieuwpoort als terug nadien er shows verzorgen”, zegt Nathalie.

Na o.a. ‘Enjoy Cuba’ (2018), ‘Cuba-Licious’ (2019) en post-corona ‘J’aime la vie’ (2022), zet Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin nu voluit zijn schouders onder de Italiaanse avond die op zaterdag 22 juni plaatsvindt in Centrum Ysara. Vanaf 19u30 kan je aanschuiven bij diverse foodtrucks met een extra focus op de bekende Italiaanse specialiteiten, terwijl een top DJ in de achtergrond en tijdens de avond voor de zwoele sfeer zorgt. Het gaat crescendo, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ van zanger-frontman Gero Carlino. Dankzij de goede contacten die Nathalie Brys van het Nieuwpoortse boekingskantoor ‘The Music Office’ heeft, kon de organisatie deze Internationale topband strikken. Met z’n zessen brengen ze on stage de grootste hits van de Italiaanse wereldster Eros Ramazzotti, de man die in 1984 doorbrak als winnaar van het Festival van San Remo met zijn hitsingle ‘Terra Promessa’. Zijn eerste internationale hit was ‘Se bastasse una canzone’, maar hij scoorde ook hits met o.a. ‘Adesso tu’, ‘Musica è’ en ‘Cose della vita’, dat hij in 1998 in duetvorm uitbracht met Tina Turner. Ramazzotti werkte ook samen met o.a. Cher, Joe Cocker en Andrea Bocelli. Doorheen zijn carrière verkocht hij wereldwijd meer dan 55 miljoen albums. “Vorig jaar gaf hij nog twee uitverkochte concerten in Vorst Nationaal. Dit jaar heeft hij geen concertplannen, dus zijn we blij, fier en trots dat we met Dove c’è Musica die leegte invullen met een sterk alternatief voor de talrijke fans van Ramazzotti en het Italiaanse repertoire. Onze Italiaanse avond kan je trouwens ook ideaal combineren met een overnachting aan zee, want we werken hiervoor nauw samen met enkele lokale B&B’s en hotels die speciale voorwaarden aanbieden. Op onze website vind je hierover alle informatie”, klinkt het bij de organisatie.

Laurenzo Moerman, Peter Devisch, Luc Neuville en Elmer Keleman. © PADI

Je mag ‘Dove c’è Musica’ omschrijven als ‘de beste Eros Ramazzotti tribute band’, want die status hebben ze inmiddels verworven op basis van hun reputatie en de talrijke optredens. Volgens Nathalie is Gero Carlino ook de enige die ‘officieel’ als tribute band mag rondtoeren, met de goedkeuring van de échte Eros Ramazzotti. Hij staat zelfs in voor de boekingen van deze tribute band of de échte Eros zorgt voor eveneens werk voor zijn ‘imitator’. “Als grap ben ik begonnen met imitaties van Eros, maar dat sloeg meteen enorm aan. Vrij snel volgde mijn solocarrière en kwam ik terecht bij diverse bands. Begin 2000 werd ik uitgenodigd voor ‘Stella Gemella’, één van dé shows op de Italiaanse televisie. Later was ik ook nog te zien in o.a. ‘Tali e Quali Show’ en werd ik uitgenodigd voor ‘Michelle Impossible’, een programma dat Eros Ramazzotti zijn eerste vrouw Michelle Hunziker presenteerde. Onze verstandhouding met Eros is uitstekend. Eén van onze muzikanten speelde mee in één van zijn videoclips en we zagen hem ook life op Facebook tijdens één van onze optredens,” zegt frontman Gero Carlino. Samen met zijn vijf collega’s reist hij op zaterdag 22 juni af naar België voor het eerste optreden dat ‘Dove c’è Musica’ geeft in ons land. “Meer dan anderhalf uur spelen we de grootste hits en bekendste nummers van Eros Ramazzotti. Na o.a. Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en optredens voor meer dan honderdduizendden Italianen komen we nu jullie kant uit. Naast een sterk vertegenwoordigde Italiaanse gemeenschap, zijn er bij jullie ook heel wat landgenoten die houden van de Italiaanse sfeer, het land, de cultuur en de muziek. Als je België zegt, denken wij spontaan aan bier, wafels en frieten (lacht), maar we weten dat er gelukkig nog veel meer is,” glimlacht Gero. (PADI)

Kiwanis Nieuwpoort hoopt op een ‘volle zaal’. Je bemerkt Luc Neuville, Peter Devisch, Laurenzo Moerman en Elmer Keleman. © PADI

Eén VIP-ticket kost 139 euro, inclusief receptie, heerlijke Italiaanse gerechten, concert en afterparty. Er zijn ook VIP-tafels brons, zilver en goud te koop. Vanaf vrijdag 1 maart zijn er tickets te koop via [email protected]. Meer info rond deze activiteit én hun 50ste verjaardag vind je ook terug opwww.kiwanisnieuwpoort.be terug.

The post Wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ komt voor één optreden naar Centrum Yasara in Nieuwpoort: “Van Zweden naar Nieuwpoort én terug naar Zweden!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frauke uit ‘Een echte job’ verliest op 20-jarige leeftijd strijd tegen kanker: “Ze gaf op het einde nog een feest voor haar dierbaren”

Frauke uit het programma ‘Een echte job’ is op 9 mei overleden. Nathalie Meskens (42) bezorgde haar in het UZ Leuven nog een bijzondere twintigste verjaardag, maar na een strijd van anderhalf jaar is ze zachtjes heengegaan. “Frauke was bang om te sterven, maar ze werd hierin goed begeleid”, vertelt mama Marleen. Vandaag werd er een herdenkingsplechtigheid gehouden.

Lees meer »

Diddy geeft na uitlekken beelden toch toe dat hij ex-vriendin mishandelde: “Walgelijk gedrag”

Rapper Sean Combs (54), beter bekend als Diddy, heeft zondag alsnog toegegeven dat hij zijn ex-vriendin Cassie Ventura (37) heeft mishandeld. Hij ontkende dat eerder met klem, maar vrijdag doken beveiligingsbeelden op waarin is te zien hoe hij in 2016 grof geweld tegen haar gebruikt in een hotel in Los Angeles. Het lokale Openbaar Ministerie noemt de beelden ‘extreem weerzinwekkend’

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

“Man verscheen met mes in mijn hotelkamer”: Verdachte van verdwijning Madeleine McCann staat opnieuw terecht in verkrachtingsproces

Een vrouw die Christian Brückner, de hoofdverdachte van de verdwijning van Madeleine McCann, beschuldigt van verkrachting, verklaarde tijdens de rechtszaak “dat ze in haar hotelkamer werd aangevallen door een man met een mes”. Brückner wordt beschuldigd van drie aanklachten van verkrachting en twee van seksueel misbruik tijdens zijn lopende proces in Braunschweig, Duitsland.

Lees meer »

Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk

Naar aanleiding van de vernieuwing van de verwarmingsinstallatie in de Sint-Laurentiuskerk in Zedelgem, loopt een archeologisch onderzoek op de plaatsen die voor deze werken moeten worden vrijgemaakt.
The post Bezoek archeologische opgravingen Sint-Laurentiuskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zélf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »