Winnaar VTM-show ‘Starstruck’ gaat met Queen-tribute band op tournee, waaronder ook op zeven locaties in West-Vlaanderen

Sinds afgelopen vrijdag kent Vlaanderen de winnaar van het VTM-programma ‘Starstruck’. In deze talentenshow transformeren mensen in de meest legendarische artiesten om te schitteren en hun wereldhits te brengen. Sonny Vande Putte (37) wist uiteindelijk de beste prestatie neer te zetten met zijn imitatie van Freddie Mercury (Queen). De winnaar van het programma kondigde vandaag in Capitole Gent een concerttournee aan met zijn Queen tribute band ‘Mother Mercury’. De tournee met 20 voorstelllingen start in februari, de eerste voorstellingen zijn nu al uitverkocht. Ook in West-Vlaanderen is Mother Mercury te zien, namelijk in Izegem (2x), Wevelgem, Brugge, Menen, Leffinge en Bredene.

“Of ik een West-Vlaamse link heb?” herhaalt Sonny onze vraag. “Ik kan geen betere West-Vlaamse link hebben als Gentenaar, want mijn vrouw komt uit… Brugge”, lacht hij. Sinds vrijdag jl. mag Gentenaar Sonny Vande Putte zich inderdaad trots winnaar noemen van ‘Starstruck’. De VTM-talentenshow ging op zoek naar de beste imitatie van verschillende muzikale wereldsterren. Sonny’s imitatie van Freddie Mercury kwam als beste uit de bus. Dat zijn imitatie zo treffend is, hoeft ook geen wonder te heten. Hij is al jaren zanger en frontman van de Queen tribute band Mother Mercury. Sonny gaat vanaf februari met zijn band op tournee door de Culturele Centra in Vlaanderen, maar speelt ook in de grootste theaters van het land. Vandaag stelde hij die tournee voor in de Gentse Capitole, niet toevallig in de thuisstad van winnaar Sonny Vande Putte. De eerste voorstelling staat gepland op 17 februari in Kapellen, maar die is ondertussen uitverkocht. Ook de volgende show op de tourlijst, op 1 maart in Izegem, is reeds tot de nok gevuld. De eerstvolgende show waar nog tickets voor te vinden zijn is in Capitole Gent op 21 maart 2024.

‘Starstruck’ liep zeven weken op VTM. In zes voorrondes en één finaleaflevering gingen juryleden Guga, Nathalie Meskens, Nora Gharib en Bart Kaëll op zoek naar de beste imitatie van verschillende wereldsterren. Van de 72 kandidaten werden er uiteindelijk twaalf doorgestuurd naar de grote finale, waar ook het publiek mocht mee stemmen en zijn rol spelen in de einduitslag. Eenmaal alle stemmen en punten geteld waren kreeg Sonny Vande Putte dus het verlossende nieuws te horen: hij was de winnaar van ‘Starstruck’. De jury gooide met complimenten en lofbetuigingen. “Die moves, die stem,… het is om de vingers van af te likken. Ge moet van heel goeden huize komen om te durven wat Sonny doet. Hier word ik blij van! De max! Mega goe!” aldus Guga. Maar ook Nathalie Meskens gaf een open doekje: “Ik vind het straf. Die movekes, dat theatrale, alles wat Freddie tot Freddie maakt, gebruikt Sonny en voert hij zo ontzettend goed uit”.

Gentenaar Sonny Vande Putte, getrouwd met een West-Vlaamse uit… Brugge. © PADI/Daniël

De hype rond de tribute acts krijgt ook voet aan de grond in Vlaanderen. In Nederland en Frankrijk is het al jaren een fenomeen en nu lijkt ook Vlaanderen er klaar voor. In de Franse concertzalengroep Zénith, die grote concertarena’s in beheer heeft, bulkt de programmatie van tributes van Queen, Pink Floyd en andere. Er is één grote constante: nostalgie. Fans van dat soort muziek kunnen hun idolen en helden niet langer aan het werk zien. Dan biedt een muzikaal perfecte show met een bijhorende superact een waardig alternatief, zeker met het comfort van een zachte gestoffeerde zetel in de Vlaamse theaters. Daar is Mother Mercury, de band van Starstruck winnaar Sonny, een perfect voorbeeld van.

Had Sonny gedacht dat hij als winnaar uit de bus zou komen?

Sonny: “Dit programma winnen was voor mij super leuk. Ik was echter niet direct super enthousiast om mee te doen. Dat was een show voor imitators. Het moest met pruik en snor, en met Mother Mercury kozen we resoluut om dat niet te doen. Het is gevaarlijk om dan iets carnavalesk te krijgen of ze steken de draad ermee. Het was niet zonder risico voor mij, omdat ik al optreed met een band. Om dan naast twee andere Freddie’s geplaatst te worden in die eerste ronde, dan was dat een serieus risico. Dan krijg je al vlug de reactie van: Aha, ‘t is niet de beste, maar hij heeft wel een Queen-band. Maar uiteindelijk besloot ik toch mee te doen, want ik dacht: wanneer er daar drie Freddie’s staan én ik sta daar niet bij, dan ben ik al automatisch verloren. Ik nam de pruik en de snor éénmalig voor ‘Starstruck’ erbij. Ik deed mijn best en won. Nu mag ik een tour doen langs de Culturele Centra van Vlaanderen, met mijn band Mother Mercury. We brengen alle instrumenten mee die Queen meebracht, inclusief de microfoons en de kostuums, maar geen pruik en snor. We willen alles dicht bij Queen trekken, maar ik kan mezelf blijven. Ik hoef niet Freddie te zijn tussen de liedjes. Ik kan op een andere manier de connectie maken met het publiek. Ik praat gewoon met het publiek. We spelen alle grote hits. We kijken uit naar de shows, omdat we minstens in iedere provincie één keer komen. Ik hoop dat door het VTM-programma er nog méér volk naar deze shows afkomen om ons aan het werk te zien.”

Ben je daarmee al naar het buitenland geweest?

Sonny: “In ons eerste jaar traden we vaak op in Nederland. De tribute-scène is daar veel groter dan in Nederland. Onze eerste verjaardag vierden we daar zelfs in een grote zaal. Later evolueerde dat naar 50% optredens in Nederland, 50% optredens in Vlaanderen. Nu komt daar al langzaam ook Frankrijk en Duitsland erbij. In september zijn we uitgenodigd om te gaan optreden op het officiële verjaardagsfeest van Freddie Mercury in Montreux.”

Doe je dat al van jongsaf?

Sonny: “Helemaal niet. Tot vijf jaar geleden was ik zelfs niet zo’n grote Queen-fan. Ik had wel alle albums, kende die artiest, zoals iedereen ook Michael Jackson of Elvis Presley kent. Het komt vooral door de gitarist en drummer van Mother Mercury. We zaten met ons drie nog in een ander bandje. We wilden een partycoverband oprichten. Voor mezelf moest dat niet nodig. Ik had liever een passieproject. Toen dacht ik aan Freddie Mercury. Iedereen was ermee akkoord. Vooraleer we het beseften hadden we ons eerste optreden. We hoopte op 5, het werden er dan 50 en dat blijft maar stijgen.” (PADI)

Mother Mercury (Queen tribute band) is te zien in West-Vlaanderen in CC De Leest in Izegem (vrijdag 1 maart en zaterdag 5 oktober), CC Guldenberg in Wevelgem (zondag 5 mei), Concertgebouw Brugge (vrijdag 11 oktober), De Steiger in Menen (zaterdag 14 december), De Zwerver in Leffinge (vrijdag 22 november) en Staf Versluyscentrum in Bredene (zaterdag 4 april 2025). Andere speeldata, info en tickets: www.show-time.be

The post Winnaar VTM-show ‘Starstruck’ gaat met Queen-tribute band op tournee, waaronder ook op zeven locaties in West-Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politiecommandopost moet veilig Sinksen garanderen: “We zijn altijd bereikbaar voor mensen in nood op het nummer 1701”

Politiezone Vlas introduceert een nieuwe en moderne commandopost met alle vereiste hard- en software om beter te coördineren tijdens de Sinksenfeesten. Deze nieuwe commandopost moet de veiligheid tijdens het vierdaagse evenement garanderen. “Met deze nieuwe faciliteit kunnen we directer en efficiënter inspelen op eventuele noodsituaties of incidenten”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas.
The post Politiecommandopost moet veilig

Lees meer »

Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is”

De harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Voorlopig is Bert Declerck, de secretaris en ondervoorzitter, nu ook aanspreekpunt en contactpunt.
The post Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leila Naessens (14) ruilt Bobcat voor ION Basket Waregem: “Het was tijd voor een nieuwe stap, ik wil blijven groeien”

De amper 14-jarige Leila Naessens ruilt volgend seizoen de blauw-witte kleuren van Bobcat Wielsbeke in voor de rood-witte van ION Basket Waregem. “Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik wil stappen blijven zetten.”
The post Leila Naessens (14) ruilt Bobcat voor ION Basket Waregem: “Het was tijd voor een nieuwe stap, ik wil blijven groeien” appeared first on

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem

Het werd woensdagavond in Ledegem een gemeenteraad met een dubbel gevoel. De raad begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van gewezen schepen en gewezen OCMW-voorzitter Geert Wylin (CD&V/VD). Zijn opvolger is partijgenoot Nico Clarysse (58) uit Ledegem. Hij legde de eed af.
The post Nico Clarysse volgt overleden Geert Wylin op als gemeenteraadslid in Ledegem appeared first on

Lees meer »

Spectaculaire arrestatie in centrum van Izegem zorgt voor de nodige opschudding: “Net als in een film”

Een arrestatie op klaarlichte dag en pal in het centrum van Izegem heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Een verdachte kon uit zijn auto gesleurd worden en werd in de boeien geslagen. “Het was alsof we in een film waren beland”, klinkt het bij een getuige.
The post Spectaculaire arrestatie in centrum van Izegem zorgt voor de nodige opschudding:

Lees meer »

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid op gevangenentransport in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een gevangenentransport. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje met een gedetineerde klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de gevangene Mohammed A. – ook wel ‘De Vlieg’

Lees meer »

Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten

Jonathan Milan heeft woensdag de elfde etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) beleefde een rustige dag en blijft leider.
The post Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18 mei op nieuwe locatie

Vorig jaar organiseerde zaalvoetbalploeg RFC Aux Trois de eerste editie van de Brocacup in Boezinge. Dit jaar staat hun tweede editie gepland op zaterdag 18 mei en ze verhuizen van locatie naar KVK Westhoek. Voor de finale voorzien ze een eerbetoon voor hun overleden ploegmaat Dieter Sohier.
The post “Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18

Lees meer »

Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit bij Noordzee Vliegclub

De Oostendse Noordzee Vliegclub heeft twee nieuwe Robin-vliegtuigen aangekocht. De club beschikt nu over drie dezelfde toestellen, wat grote voordelen oplevert voor de 110 vliegende leden van de club. “Het is een forse investering, maar de toestellen zullen nu ook beter renderen omdat iedereen er mee kan vliegen”, vertelt voorzitter Marc Meyns.
The post Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit

Lees meer »

Zedelgem lanceert nieuwe toeristische en recreatieve kaart: “Sluit perfect aan op onze nieuwe digitale tool”

In navolging van het digitaal platform Visit Zedelgem, lanceert de gemeente nu ook een nieuwe toeristische en recreatieve kaart. “De kaart is ideaal om bij te hebben op de fiets of tijdens het wandelen”, zegt toerismeschepen Ann Devriendt.
The post Zedelgem lanceert nieuwe toeristische en recreatieve kaart: “Sluit perfect aan op onze nieuwe digitale tool” appeared first on KW.be.

Lees meer »