Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten

Jonathan Milan heeft woensdag de elfde etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) beleefde een rustige dag en blijft leider.

De Italiaanse sprinter van Lidl-Trek haalde het na 207 kilometer tussen Foiano di Val Fortore naar Francavilla al Mare, na een vlakke tweede wedstrijdhelft, in de sprint van onze landgenoot Tim Merlier (Soudal – Quick-Step). De derde plaats ging naar Kaden Groves.

Voor Milan is het de tweede ritzege in deze Giro. Eerder was hij al de snelste in de vierde etappe. Een dag eerder had Merlier in rit drie zijn rekening geopend. Intussen ging onze landgenoot in de tijdrit tegen de vlakte en is hij nog niet helemaal hersteld van zijn verwondingen.

Donderdag wordt de heuvelachtige twaalfde etappe in de Giro gereden, een rit over 190 kilometer tussen Martinsicuro en Fano.

The post Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Puype neemt deel aan Miss België:“Wil jongeren altijd helpen”

Het kroontje van Miss België, een droom voor veel meisjes, ook voor de Hertsbergse Julie Puype (17). Ze droomt in de eerste plaats van de titel ‘Miss West-Vlaanderen’. Ze zal samen met 20 andere meisjes uit de provincie strijden voor die titel. De overwinning zou haar een ticket geven om deel te nemen aan de nationale Miss België-verkiezing.
The

Lees meer »

Finland verdenkt Russisch schip van schending territoriale wateren

Finland verdenkt een Russisch schip ervan vrijdagnamiddag de Finse territoriale wateren binnengevaren te zijn. In een verklaring van het Finse ministerie van Defensie is te lezen dat de kustwacht het incident onderzoekt “en dat verdere informatie in de loop van het onderzoek vrijgegeven zal worden”. Het incident deed zich voor in het oostelijk deel van de Finse Golf.

Lees meer »

“Donkere dag in geschiedenis van Nieuw-Zeeland”: rapport toont misbruik van 200.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen 

Sinds 1950 zijn in Nieuw-Zeeland naar schatting 200.000 van de 650.000 kinderen en kwetsbaren in religieuze- en overheidsinstellingen misbruikt. Dat is 1 op de 3, zo blijkt uit een nieuw, vernietigend eindrapport van de Nieuw-Zeelandse Onderzoekscommissie naar historisch misbruik. Verwacht wordt dat de overheid geconfronteerd zal worden met schadeclaims van miljarden dollars.

Lees meer »

Geen verbod op nachtelijk simracen voor Max Verstappen: “Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privétijd doe”

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door zijn ploeg. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in hun privétijd

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Dansinitiaties in Baudelopark draaien op volle toeren en bij SGOL proef je van echte Gentse Kroakemandels

Dag twee van de Gentse Feesten zijn volop aan de gang! In het Baudelopark draaien de dansinitiaties op volle toeren. Wie graag Kroakemandels, gezouten gefrituurde erwten, wil proeven moet bij SGOL onder de stadshal zijn. Het is rond de 30 graden in de stad, maar later op de avond gaat het mogelijks onweren. Met het oog daarop zijn constructies op

Lees meer »