Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten

Jonathan Milan heeft woensdag de elfde etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveen Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) beleefde een rustige dag en blijft leider.

De Italiaanse sprinter van Lidl-Trek haalde het na 207 kilometer tussen Foiano di Val Fortore naar Francavilla al Mare, na een vlakke tweede wedstrijdhelft, in de sprint van onze landgenoot Tim Merlier (Soudal – Quick-Step). De derde plaats ging naar Kaden Groves.

Voor Milan is het de tweede ritzege in deze Giro. Eerder was hij al de snelste in de vierde etappe. Een dag eerder had Merlier in rit drie zijn rekening geopend. Intussen ging onze landgenoot in de tijdrit tegen de vlakte en is hij nog niet helemaal hersteld van zijn verwondingen.

Donderdag wordt de heuvelachtige twaalfde etappe in de Giro gereden, een rit over 190 kilometer tussen Martinsicuro en Fano.

The post Tim Merlier moet in Giro zege aan Jonathan Milan laten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks druk van Vlaams Belang-politicus krijgt weggenomen kunstwerk plaats op andere expo: “We zijn het niet eens met censuur”

Ter ere van haar vijfjarige bestaan organiseerde serviceclub Spectrum uit Ronse afgelopen weekend een tentoonstelling. Karel Thienpont uit Maarkedal is één van de circa twintig artiesten die er hun werk aan het grote publiek mochten tonen. Een van zijn werken, een keramische pot met een politieke boodschap, moest verwijderd worden onder druk van Erik Tack. Het voormalig parlementslid voor Vlaams

Lees meer »

UGent zet samenwerking met drie Israëlische instellingen stop

Studenten van de UGent drukken al meer dan een week hun ongenoegen uit over de banden die UGent heeft met Israëlische partners. De universiteit bevestigt nu dat de samenwerking met drie Israëlische instellingen wordt stopgezet. “UGent zal in geen geval samenwerken met partijen die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen die de Israëlische overheid pleegt in Gaza”, zei rector Rik Van

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

Vonnis voor brandstichters kasteel van Houthulst

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. "Er bestaat een gevaar dat de man opnieuw dergelijke feiten zou plegen", zei de rechter.

Lees meer »

Auto over de kop na zware klap op kruispunt

Op een kruispunt van de Poperingse ring gebeurde dinsdagochtend een zwaar ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Auto over de kop na zware klap op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »