Pigs On The Moon brengt David Bowie tribute band naar de Europahal

De Wingense vereniging Pigs On The Moon, die sinds 2016 jaarlijks coverbands van de grootste namen uit de rockgeschiedenis naar Tielt haalt, brengt op zaterdag 14 oktober de David Bowie tribute band Starman en de Dire Straits coverband Final Straits naar de Europahal.

Na eerdere tributes aan Pink Floyd, Fleetwood Mac, Supertramp, Bruce Springsteen en The Cure is de headliner dit keer de negenkoppige Nederlandse tribute band Starman. “Frontman Rias Baarda komt qua stem, looks en présence griezelig dichtbij de oude meester”, weet Patrick Dierickx van Pigs On The Moon. “Een must-see voor zowel de verstokte Bowiefan als voor hen die nog niet zo bekend zijn met zijn repertoire.”

Nog op de affiche staat de West-Vlaamse Dire Straits tribute band Final Straits. Ze brengen klassiekers als Tunnel of Love, Down to the Waterline, Money for Nothing, Heavy Fuel en Calling Elvis tot leven. De rockcoverband Secret Mission tot slot mag om 19.15 uur de spits afbijten in de Europahal. Zij brengen covers van onder meer Van Halen, Thin Lizzy en Metallica.

Tickets kosten 25 euro in voorverkoop of 30 euro aan de deur. Meer info op www.pigsonthemoon.be. (SV)

The post Pigs On The Moon brengt David Bowie tribute band naar de Europahal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: advocaat legt uit welke straf ze riskeren

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

Joost Klein mag voorlopig niet repeteren voor finale Songfestival na ‘incident’: Zweedse omroep spreekt over “fysieke confrontatie”

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” Alle partijen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar, enkel AvoTros gaf een korte mededeling aan de

Lees meer »

Hilde Vautmans (Open VLD) reageert op aantijgingen: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Petanqueclubs Brugge verbroederen met een tornooi

De Brugse Petanqueclub uit Assebroek organiseerde samen met de Petanqueclub De Gulden Kamer (Sint-Kruis) en de Petanquevrienden Stella Maris Zeebrugge een eerste verbroederingstornooi.
The post Petanqueclubs Brugge verbroederen met een tornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijkdag in het oudste huis van Veurne lokt heel wat bezoekers

Zaterdag kon iedereen die dat wou een bod onder gesloten omslag doen om het oudste huis van Veurne aan te kopen. Heel wat bezoekers kwamen een kijkje nemen. Of er werkelijk enveloppen werden afgegeven, kon Brecht George van Vastgoed Dewaele, om begrijpelijke redenen, nog niet zeggen. Het huis dat dateert uit 1570 en is het oudste huis van Veurne.

Lees meer »

Grote kans dat je dit weekend noorderlicht kan zien in Vlaanderen: zo pak je het best aan

Er is volgens experts “een grote kans” dat je dit weekend het noorderlicht kan zien in Vlaanderen. Sinds woensdagochtend heeft de zon zeker tien zonnevlammen afgevuurd, die tot het prachtige natuurfenomeen kunnen leiden op aarde. Komende nacht en in de nacht van zaterdag op zondag lijken de omstandigheden ideaal. “Iedereen in onze community heeft nu al kippenvel”, lacht poollichtexpert Bart

Lees meer »

EXCLUSIEF. Paleis tikt prins Laurent op de vingers na interview over plannen om nieuw leven te starten in buitenland

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »

Australische miljardair eist verwijdering van haar portret uit museum

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van hoofdstad Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen, omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van de bekroonde kunstenaar Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia.

Lees meer »

“Wrang gevoel, maar niet de doodsteek”: voormalige EBU-topman Jeroen Depraetere reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden en de formule moet dringend worden bijgeschaafd, maar deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival. The old lady overleeft dit wel.” Voormalige EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar tilt niet zo zwaar aan alle heisa. Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor.

Lees meer »

“Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro”

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt donderdag uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten

Lees meer »

Joost Klein niet op de afspraak tijdens repetitie Songfestival, EBU onderzoekt “incident” bij Nederlandse delegatie

De Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival is niet op tijd komen opdagen tijdens de repetitie vandaag voor de finale van morgen. Joost Klein moest normaal gezien repeteren na Luxemburg en voor Israël, maar verscheen niet op het podium. "We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending", meldt organisator EBU aan Nederlandse en Zweedse media.

Lees meer »