Grootste stap voorwaarts sinds de jaren 70: onderzoekers vinden manier om gevaarlijke infecties klein te krijgen

Ziekenhuizen kampen met een groeiend probleem van antibioticaresistentie, waardoor steeds meer bacteriën niet meer te behandelen zijn met bestaande geneesmiddelen. Een team van Zweedse wetenschappers is nu echter een nieuwe vorm van antibiotica op het spoor. En dat is heel goed nieuws om hardnekkige infecties zoals E. Coli en K. pneumoniae – dat onder andere een longontsteking kan veroorzaken – in de toekomst beter te kunnen behandelen. 

Meer krantenkoppen in België

Remus!

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Remus! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy

De achtste editie van Tour de Lannoy, een gocartrace voor het goede doel, vindt zondag 19 mei plaats in het centrum van Ledegem. Twintig teams haspelen drie uur lang rondjes af. “Meer en meer teams proberen de verkleedwedstrijd te winnen.”
The post Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe Kruispoortbrug: tafelbrug zorgt voor minder visuele hinder op beschermde Vesten

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe tafelbrug aan de Kruispoort, op 90 meter van de huidige tijdelijke brug. De startnota is goedgekeurd, tegen 2026 zou de eerste spadesteek in de grond kunnen. Tegelijkertijd worden de kruispunten hertekend, in de toekomst zullen enkel nog voetgangers en fietsers door de historische Kruispoort mogen.
The post Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe

Lees meer »

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »