Julie Stockman terug in peloton na zware val in Spar Flanders Diamond: “Weer stap voorwaarts gezet”

Julie Stockman zit terug op de fiets. In juni maakte ze nog een doodssmak in de Spar Flanders Diamond Tour in Nijlen, in volle sprint raakte ze van de baan en kwam ze onzacht in aanraking met het straatmeubilair. De lichamelijke averij zette haar twee maanden langs de kant, maar intussen is ze al een drietal weken weer aan het koersen. Evenwel zonder ambities, want de conditie is natuurlijk nog niet top.

“Op zo’n 400m van de finish was het van dat. Volgens mijn eigen ervaring moet ik een duwtje gekregen hebben in het peloton, ik raakte van de weg en belandde tegen een paal. Nu, een sprint is altijd hectisch en zulke dingen gebeuren nu eenmaal, dus ik verwijt zeker niemand iets. Toen ik tegen de grond lag, voelde ik natuurlijk meteen dat het niet in orde was.”

Klaplong

“In het ziekenhuis was het verdict niet mals. Ik bleek een klaplong, gescheurde maag en gebroken ribben, ruggenwervels en schouderblad te hebben. Ik moest met spoed geopereerd worden, maar alles is goed verlopen. Ik heb de tijd genomen om te herstellen en nu voel ik me weer goed, ik ondervind geen problemen meer”, aldus de renster van DD Group-Isorex-Noaqua Cycling Team.

“Nu ben ik al een drietal weken weer aan het koersen en ik kan zeker niet klagen. Je weet dat je na zulke blessures weer vanaf nul moet starten, maar ik rijd alweer mijn wedstrijden uit in het peloton, dus het zit wel goed. Ik zie wel wat er nog komt en ga er het beste van maken. Ik rij nu rond zonder verwachtingen en ben in de eerste plaats blij dat ik weer kan koersen.”

Net niet

“Ik kon sowieso al niet klagen over het seizoen. Ik heb weer een stap voorwaarts gezet in vergelijking met vorig seizoen en kon één overwinning pakken in de Kersenronde in Mierlo. Het is wel jammer dat het ook een aantal keer ‘net niet’ was, terwijl het evengoed wel prijs had kunnen zijn”, aldus de zopas 24 jaar geworden sportievelinge. (RR)

The post Julie Stockman terug in peloton na zware val in Spar Flanders Diamond: “Weer stap voorwaarts gezet” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. KMI verlengt code geel voor regen en onweer tot 18 uur. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag parten. Er kunnen in heel het land buien met onweer tot ontwikkeling komen. Het KMI geeft dan ook code geel voor regen en onweer tot 18:00 uur vanavond. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv

Dankzij Hart voor West-Vlaanderen kunnen zes kwetsbare jongeren met de module Trekker van Vereniging Ons Tehuis deze zomer naar Zweden voor ‘Friluftsliv’. “Dat staat voor ‘het vrije leven in de buitenlucht’ om in verbinding te staan met de natuur en zichzelf”, zeggen begeleiders Maxim Vermeeren en Anthony Vanderstraeten.
The post Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv appeared first

Lees meer »

Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Marc Coucke en Ben Van den Keybus brengen deze zomer de grote dagen van Knokke-Heist opnieuw tot leven in het Grand Casino Knokke.
The post Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot dan totale uitverkoop met mooie kortingen

Opnieuw een zaak die de Doorniksestraat verlaat. Na onder meer Cherubin, Standaard Boekhandel en Courcelles gaat ook damesboetiek Clovis op zoek naar een nieuwe locatie. “Gezien de pittige huurprijzen, hoge onroerende voorheffing, nakende werken naast de deur en steeds minder passage hebben we besloten te verhuizen”, zegt Hans Carrein (58).
The post Clovis verhuist en houdt vanaf Sinksenweekend tot

Lees meer »