Twee doden en vijf vermisten na botsing tussen cruiseschip en motorboot op de Donau in Hongarije

Bij een botsing tussen een cruiseschip en een motorboot op de Donau in Hongarije zijn twee doden gevallen. Er zijn vijf vermisten naar wie reddingswerkers nog zoeken, meldt de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Verontwaardiging na gelach bij Duitse groenen over tussenkomst van gedode agent in Mannheim: “Beloof dat dit niet meer zal gebeuren”

Een lid van het Berlijnse Huis van Afgevaardigden heeft voor grote verontwaardiging gezorgd met een opmerking over de mesaanval in Mannheim, vrijdag exact een week geleden. Toen een afgevaardigde van de SPD sprak over de aanslag, waarbij een 29-jarige politieagent om het leven kwam, schreeuwde een afgevaardigde van Die Grünen door haar heen. Dat leverde zelfs gelach op.

Lees meer »

Zoekactie naar vermiste fuifganger in Brugge loopt goed af

In Brugge was er zaterdagnacht een tijdlang paniek nadat een jongeman verdween van een fuif in de buurt van de Sint-Pietersplas. Toen zijn zonnebril en telefoon aan het water werden gevonden, vreesden zijn vrienden het ergste.
The post Zoekactie naar vermiste fuifganger in Brugge loopt goed af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

Horizon-kinderen maken fijne schooluitstap naar Bellewaerde en Pairi Daiza

Alle kinderen van de vrije basisschool De Horizon mochten zich, voordat ze de laatste toetsen moesten afleggen, nog even ontspannen. Ze deden dit buiten de school met een geslaagde schooluitstap. Directeur Nadine Vanwalleghem: “Ze hebben deze uitstap meer dan verdiend nu het schooljaar op zijn einde loopt. De kinderen van de eerste en tweede graad
The post Horizon-kinderen maken

Lees meer »

Een triomfantelijke Jean-Marie Dedecker: “Ik word koning”

Jean-Marie Dedecker, lijsttrekker van de federale lijst van N-VA in onze provincie , is als een koning onthaald in sportzaal Schiervelde in Roeselare, waar zijn West-Vlaamse partijgenoten verzamelden na de stembusslag.
The post Een triomfantelijke Jean-Marie Dedecker: “Ik word koning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven radiologen uit Antwerps ziekenhuis op non-actief gezet, vorig jaar moesten ook al drie radiologen van ziekenhuis in Gent vertrekken

Opschudding in het ZNA Cadix, het grootste en nieuwste ziekenhuis binnen de Antwerpse ring: daar zijn zeven radiologen – dat is de hele dienst radiologie – op non-actief gezet. De diagnoses die ze voerden, bleken niet altijd volledig of correct. “De afmetingen van een tumor werden bijvoorbeeld verkeerd ingeschat”, zegt hoofdarts Katrien Bervoets. Eén van de radiologen reageert vol ongeloof

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »