Kermiskoers in Beselare wordt stilgelegd na zware val, hulpdiensten reanimeren renner op parcours

De kermiskoers voor beloften en elite zonder contract zondagnamiddag in Beselare, een deelgemeente van Zonnebeke, werd na acht van de dertien ronden definitief stilgelegd nadat Jordy Decottignies uit Roeselare zwaar was gevallen en door de hulpdiensten moest worden gereanimeerd op het parcours. Vermits er daardoor geen doorgang meer mogelijk was, werd er niet meer verder gekoerst.

Voor de Grote Prijs André Dussessoye kwamen er maar liefst 148 renners aan de start. “De omloop was dit keer in vergelijking met vroeger in de omgekeerde richting”, zegt penningmeester Albert Vandenbulcke van het organiserend Vlug en Sterk Beselare. “Aan de rotonde ter hoogte van De Kortekeer ging het richting Geluveld en dan rechtsaf door de ambachtelijke zone De Polderhoek naar De Reutel. Ter hoogte van de garage Deman versmalt het en reed een renner door tegen een betonnen elektriciteitspaal.”

Koud

“De vrijwilligers van het Vlaamse Kruis waren mee in de koers en zorgden voor de eerste zorgen. Door de afgevaardigden van Wielerbond Vlaanderen werd de koers stopgezet. Eerst werd er nog aan gedacht om na een neutralisatie opnieuw te starten, maar iedereen kreeg het ondertussen koud en dus was dit geen optie meer. Op dat moment reed er zeven man voorop en behoorde de gevallen renner tot de achtervolgers. In overleg met de renners en de afgevaardigden van Wielerbond Vlaanderen werd het prijzengeld verdeeld onder 30 renners.”

Geen schuld

“Voor ons is dat natuurlijk een ferme tegenslag, maar we treffen geen enkele schuld. Ons parcours was in orde. Zo blijkt alvast uit het rapport van de afgevaardigden van Wielerbond Vlaanderen.”

Jordy Decottignies eindigde onlangs tweede op het provinciaal kampioenschap voor beloften in Rollegem bij Kortrijk. In de slotfase moest hij buigen voor man van de streek Arno Vanhaecke en was enorm ontgoocheld. Hij koerst voor het Cycling Team Uw Immo Plus-Pessemier.

The post Kermiskoers in Beselare wordt stilgelegd na zware val, hulpdiensten reanimeren renner op parcours is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Delen van Britse migratiewet kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland, zegt rechtbank

Verschillende delen van de Britse migratiewet, die onder meer voorziet dat asielzoekers naar Rwanda gedeporteerd worden, kunnen niet worden toegepast in Noord-Ierland. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast maandag geoordeeld. Sommige bepalingen in de wet gaan namelijk in tegen de brexitafspraken die de bescherming van de mensenrechten in de regio garanderen.

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: “Onderzoeksrechter vindt dat ze trucker niet dood wilden”

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

Lees meer »

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Fata Morgana’-presentator Steph Goossens schikt zich in zijn rol uit de spotlights: “Ik probeer van elke dag iets fantastisch te maken”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

Vrouw ernstig gewond na zware klap met wagen tegen boom in Ruddervoorde

Woensdagmorgen even over 10 uur gebeurde in de Zedelgemsestraat in Ruddervoorde een zwaar ongeval. Daarbij raakte de bestuurster ernstig gewond. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de vrouw uit haar voertuig te bevrijden, waarna ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.
The post Vrouw ernstig gewond na zware klap met wagen tegen boom in Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Relatie nooit officieel bevestigd, maar Bradley Cooper deelt innige kus met Gigi Hadid op concert van Taylor Swift

Model Gigi Hadid (29) ging in Parijs naar het optreden kijken van haar goede vriendin Taylor Swift. Voor de gelegenheid nam ze acteur Bradley Cooper (49) mee. De twee genoten duidelijk van concert en van elkaars gezelschap. Bradley en Gigi werden voor het eerst samen gespot in oktober 2023, maar hebben hun relatie tot nu toe nog niet officieel bevestigd.

Lees meer »

Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine”

Op donderdag 23 mei opent de Blankenbergse trompettist Yves Fernandez het stadsfestival Mirage langs de Kruisvest in Brugge. Hij maakt al twintig jaar deel uit van de bigband van Lady Lynn en wil met zijn nieuwe groep Whoopie jazz toegankelijk maken voor kinderen.
The post Blankenbergse trompettist Yves Fernandez op Brugs stadsfestival Mirage: “Muziek is mijn vitamine” appeared first

Lees meer »

Marlin (24) belandt in zee waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

“Artificiële intelligentie wordt even belangrijk als de ontdekking van het vuur”: wereldautoriteit Jan Rabaey buigt zich over razendsnelle digitale revolutie

‘Het is een kwestie van tijd vooraleer artificiële intelligentie (AI) slimmer zal worden dan de mens.’ En ook: ‘AI zal de mens in het verdomhoekje stoppen en uiteindelijk uitroeien’. De doembeelden rond artificiële intelligentie worden ons sinds vorig jaar om de oren geslagen, maar wat is er nu écht van aan? Niemand beter geplaatst dan Jan Rabaey, absolute wereldautoriteit in

Lees meer »