BuSO De Hoge Kouter overhandigt € 2.800 aan Het Ventiel

BuSO De Hoge Kouter, onderwijs voor jongeren van 13 tot 21 jaar met een matige tot ernstige mentale beperking in de Bad Godesberglaan, overhandigde vrijdag 29 maart een cheque van 2.800 euro aan Het Ventiel, de vrijetijdsorganisatie voor jongdementerende mensen.

“Tijdens de vastenperiode zamelen onze leerlingen geld in voor een goed doel. Vorig jaar steunden we een organisatie in Senegal, dit jaar zochten we het met Het Ventiel dichter bij huis. Eén van de vele inzamelacties was bijvoorbeeld dat de leerlingen geen dessert aten en het geld voor het dessert aan het goede doel schonken. Daarnaast grijpen we deze periode ook aan om stil te staan bij Pasen en wat het betekent, namelijk ons inzetten voor de mensen”, zegt directrice Ingrid Mullebrouck.

De opbrengst van 2761,52 euro werd door de school afgerond naar 2.800 euro. Na de overhandiging gingen de leerlingen en leerkrachten op wandel met enkele mensen van Het Ventiel.

The post BuSO De Hoge Kouter overhandigt € 2.800 aan Het Ventiel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mama is de állerbelangrijkste persoon in mijn leven”: ‘Nonkels’-ster Jaimie Van Kerschaver en mama Suzie vieren Moederdag

Hij steelt momenteel de show als Gianni, de sidekick van Christian Van Eden in ‘Nonkels’, maar zondag zet ook Jaimie Van Kerschaver zijn mama op een voetstuk. Want, zo zegt hij, zonder mama Suzie zouden zijn vele dromen nooit werkelijkheid geworden zijn. “Mama is mijn manager, chauffeur, agendabeheerder en nog zoveel meer”, glundert hij. “Ze is mijn álles.” Hoog tijd

Lees meer »

Marlin (24) belandt in zee waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

Nieuwe Codex Dierenwelzijn is streep door de rekening van Limburgse dierenmarktkramer Johan: “Ga moeten uitwijken naar Wallonië”

De nieuwe strengere regels rond dierenwelzijn hebben een zware impact op marktkramers die dieren verkopen. Dat zegt Hasselaar Johan Van Geel, die al jarenlang vogels, konijnen en vissen verkoopt op markten in heel Limburg. Onlangs werd de nieuwe Vlaamse Codex Dierenwelzijn goedgekeurd, waardoor er binnenkort geen dieren meer verkocht mogen worden op wekelijkse markten in Vlaanderen. Marktkramer Johan gaat daarom

Lees meer »

Club Brugge verwacht Thiago dit seizoen niet meer terug in selectie na letsel aan mediale band

Club Brugge verwacht niet dat het dit seizoen nog kan rekenen op Igor Thiago. De Braziliaan viel maandagavond in de competitiewedstrijd tegen Union Sint-Gillis (2-2) geblesseerd uit en heeft een letsel aan de mediale band opgelopen. Dat heeft blauw-zwart dinsdag gemeld.
The post Club Brugge verwacht Thiago dit seizoen niet meer terug in selectie na letsel aan mediale band

Lees meer »

“Je moet het zien als een soort natuurlijk vaccin”: onderzoek bewijst dat zeelucht is goed voor ons immuunsysteem

Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) uit Oostende hebben samen met de Universiteit van Gent en Antwerpen voor het eerst aangetoond dat zeelucht het immuunsysteem van mensen versterkt. “Zeelucht is geen medicijn, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder snel ziek wordt”, aldus Maarten De Rijcke van het VLIZ.
The post “Je moet

Lees meer »

ROYALTYCHECK. De wijze raad van Carl Gustaf aan Frederik en de casual look van Letizia

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft als ouderdomsdeken onder de Europese monarchen een wijze raad gegeven aan zijn “jongste” collega, de Deense koning Frederik. Hij adviseerde hem hoe hij op een eenvoudige manier het leven als vorst lichter kan maken. De Spaanse koningin Letizia koos voor een casual look bij een herdenkingsplechtigheid. En in Luxemburg was er een verjaardagsfeestje. Dit

Lees meer »

Dikke Banden Koers voor wielertalent in spe in Moorsele: “Wie weet wint de nieuwe Remco of Lotte er zijn of haar eerste wedstrijd”

Op Pinkstermaandag zullen kinderen van 3 jaar tot 12 jaar het in Moorsele tegen elkaar opnemen in een ‘Dikke Banden Koers’. Deze wielerwedstrijd op kindermaat is een initiatief van Cyclocross Gullegem en Feestcomité De Barakken. Zien we ontluikende talenten die in het spoor van Remco en Lotte op weg zijn naar eeuwige wielerroem?
The post Dikke Banden Koers voor

Lees meer »