Spinningevent ‘Surplace’ van BuSO De Hoge Kouter zamelt geld in voor groene buitenbelevingszone

Op 2 maart organiseert een groep van 14 enthousiaste collega´s van BuSO De Hoge Kouter in de Bad Godesberglaan de tweede editie van het spinningevent Surplace. “Met de opbrengst willen we een groene belevingszone inrichten voor onze leerlingen. Daarbij denken we aan een buitenklas, belevingstuin, rustige plekjes en plukstruiken”, zegt LO verantwoordelijke Steven Parmentier.

Het spinningevent ‘Surplace’ ten voordele van een inclusieve groene belevingszone op BuSO de Hoge Kouter omvat zes spinningsessies van één uur, vanaf 13 tot 19 uur. “De turnzaal wordt mooi ingekleed met indoor groen, een heus wielerdorp, kinderanimatie zoals grime, sfeerlicht en uiteraard muziek. We proberen van Surplace steeds een beleving te maken”, zegt orthopedagoog Jens Dubois. “We organiseren ook een luxetombola met Boretti barbecues en wijnpakketten en we veilen een gesigneerd truitje van Lotte Kopecky van tijdens haar deelname aan de Tour de France”, vult Lien Vanderriest aan, leerkracht godsdienst.

“Voor een school gelegen tussen verschillende straten en woonwijken is het niet simpel om uit te breiden” – Rob Claeys

De Hoge Kouter groeit gestaag in leerlingaantal. Momenteel staat de teller op een 240-tal leerlingen. “De laatste jaren merken we dat het druk begint te worden op school. Ruimte creëert rust, en laat ruimte nu net datgene zijn waar we zo creatief mogelijk naar op zoek gaan. We benutten ieder hoekje zo optimaal mogelijk, maar voor een school gelegen tussen verschillende straten en woonwijken is het niet simpel om uit te breiden”, zegt Rob Claeys van ASV (algemene sociale vorming en voorzitter van Surplace.

“Een groene oase van rust waar onze leerlingen terecht kunnen om te ontprikkelen, om te beleven, om les te volgen en nog zoveel meer” – Keven Vandenbunder

“Er is echter nog een brede strook vanaf de schoolmuren tot de straat waar er nu enkel gras is. We dromen er al jaren van om deze strook van 1.500 m² meer te betrekken in de school. Enerzijds als fietsenstalling voor de fietsen van de leerlingen, personeel en de school. Anderzijds in de vorm van een belevingstuin, plukstruiken, snoezelhoekjes, rustplekken, een buitenklas. Een groene oase van rust waar onze leerlingen terecht kunnen om te ontprikkelen, om te beleven, om les te volgen, om te leren hoe ze allerlei planten moeten onderhouden en nog zoveel meer”, aldus tuinleerkracht Keven Vandenbunder.

De groep gemotiveerde leerkrachten hopen met Surplace voldoende budget te genereren om een inclusieve groene belevingszone in te richten volgens de noden van hun jongeren. Inschrijven voor het spinningevent kan via deze link. Ook niet-spinners zijn welkom om te genieten van de sfeer met hapjes en drankjes.

The post Spinningevent ‘Surplace’ van BuSO De Hoge Kouter zamelt geld in voor groene buitenbelevingszone is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden: Trump zal verkiezingsuitslag niet aanvaarden

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn republikeinse rivaal Donald Trump de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november “niet zal aanvaarden”. Dat zei hij tijdens een interview met zender CNN. Biden verwijst naar een mogelijk soortgelijk scenario als in 2020, toen Trump weigerde om zijn nederlaag toe te geven.

Lees meer »

Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg vraagt meer expertise rond genetische testen voor medicatiegebruik

Het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit voor een doordacht gebruik van genetische tests om de precieze werking van een geneesmiddel te proberen voorspellen. "Voor een meer geharmoniseerd en wetenschappelijk onderbouwd beleid rond deze testen is er o.a. meer inzet van expertise in klinische farmacologie nodig", klinkt het. "Nationale afspraken voor het gebruik van de tests zouden nuttig zijn."

Lees meer »

Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders

Bijzonder nieuws uit de gesloten instelling De Zande in Ruiselede: enkele jongeren nemen er deel aan de scholencompetitie ‘Steel Warriors’. “Hiermee kunnen we de buitenwereld tonen dat zij wel degelijk een nieuwe kans verdienen.”
The post Jongeren gesloten instelling De Zande worden stalen strijders appeared first on KW.be.

Lees meer »

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

Waarom Taylor Swift en co tijdens hun wereldtournee geen halt houden in België

Geen feest in Brussel. Geen ‘Swifties’ op de Heizel. Taylor Swift gunt ons land geen concert bij haar grote zegetocht doorheen Europa en priemt daarbij beschuldigend naar het Boudewijnstadion. Maar wat is daar nu precies het probleem? Wij zochten het uit en botsten letterlijk op glazen wanden, hoorden – in tegenstelling tot de berichten – geen burenlawaai en zagen een

Lees meer »

Het budget voor Vlaamse premies elektrische wagens is al op. Wat nu?

Het jaar is nog niet halfweg en de bodem van de subsidiepot voor de veelbesproken premie van de Vlaamse overheid voor elektrische wagens is al in zicht. Wat nu? Krijgt elke koper zeker z’n geld? Waar gaat de Vlaamse regering extra geld vinden? Wat met de regeling na de verkiezingen? Koop je best nog snel een elektrische wagen of kijk

Lees meer »

Zwaar slechtziende Annemie (65) uit Egem maakt kunst in vilt: “Ik zie mijn werken niet”

De Egemse Annemie Vermeulen, die zwaar slechtziend is, heeft vorig weekend deelgenomen aan Open Atelier met haar kunstwerken in vilt. En recent kreeg ze via haar zoon Randall een kunstwerk van kunstenaar Hanse Cora, een appreciatie voor haar nooit aflatend enthousiasme. Stof genoeg dus, om eens met deze bijzondere dame te praten.
The post Zwaar slechtziende Annemie (65) uit

Lees meer »

Umicore gaat germanium helpen verwerken in Congo in ruil voor aankoopcontract van de kostbare grondstof

De Belgische metaaltechnologiegroep Umicore heeft een overeenkomst afgesloten met STL, een dochteronderneming van het Congolese staatsbedrijf Gécamines. Umicore zal technische steun verlenen in een nieuwe verwerkingsfabriek in Lubumbashi, in ruil voor exclusieve toegang tot het verwerkte germanium. Dat moet meer plaatselijke jobs opleveren in Congo en meer inkomsten voor Umicore.

Lees meer »

Kim Huybrechts succesvol geopereerd aan sleutelbeen na vechtpartij: “Plots werd ik aangevallen met motorhelm”

Kim Huybrechts (38) is succesvol geopereerd. De darter brak bij een vechtpartij na de bekerfinale tussen Antwerp en Union het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelde hij daarover aan VTM Nieuws vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne. Gelukkig gaat het niet om een complexe breuk, Huybrechts hoopt over vier weken alweer te kunnen darten.

Lees meer »