Brussel legt 15 hotspots vast om prioritair in te zetten op veiligheid en preventie

De Brusselse Gewestelijke Veiligheidsraad heeft vijftien hotspots geïdentificeerd, waarin prioritair zal worden ingezet op het vlak van veiligheid, preventie en het leven in de wijk. Dat heeft het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS) gemeld na afloop van de bijeenkomst. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw paradepaardje Bellewaerde al meer dan een week dicht: “Even korte pijn, zodat we op volle capaciteit kunnen draaien”

Het prachtige weer tijdens het Hemelvaartweekend leent zich uitstekend om eens de Amazonia uit de testen. De gloednieuwe wateractie van Bellewaerde die 14 miljoen euro kostte, is echter al een week dicht. Ingenieurs van attractiebouwer Intamin voerden vrijdag volop testen uit. “Probleem situeert zich bij de halfpipe”, zegt woordvoerder Filip Vandorpe van Bellewaerde.
The post Nieuw paradepaardje Bellewaerde al

Lees meer »

Werken aan kunstgrasterrein en mobiele kleedkamers gaan van start in Pittem

In Pittem gaan de werken aan het kunstgrasveld van start. In opdracht van het gemeentebestuur vormt Farys – die de sporthal beheert – het hoofdterrein om tot een kunstgrasterrein. De werken duren een achttal weken en moeten afgerond zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in augustus 2024. Twee nieuwe, mobiele kleedkamercontainers vangen er binnenkort het tekort aan kleedkamers

Lees meer »

Bedreigingen en vernederingen van lhbtiq+-jongeren fors toegenomen

Twee op de drie lhbtiq+-personen in België (67 procent) zeggen dat ze tijdens hun tijd op school vernederd, bedreigd of belachelijk gemaakt zijn omwille van hun gender of seksuele oriëntatie. Dat blijkt dinsdag uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa heeft bevraagd.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zou het “niet eens zijn met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Loopevenement Leuven Night Run keert terug met nieuwe organisator

Er komt dan toch een nieuwe editie van de Leuven Night Run, het loopevenement waarbij de deelnemers door een aantal historische gebouwen in Leuven lopen. De voorbije jaren werd de Night Run georganiseerd door de Hagelandse Runningclub, maar die kondigde vorig jaar aan ermee te stoppen. De stad heeft nu een nieuwe organisator gevonden.

Lees meer »

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »